או לה לה מילפיי
פוטוגני. המקום החדש של בוזה ולחמים | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

מאפים מושחתים של מאפיית לחמים, גלידה אמריקאית מבית בוזה, תוספות נוצצות (הן אשכרה בצבעים של כסף וזהב) ותנאים אקסטרה פוטוגניים לצילומי אינסטגרם. פלא שמדובר באחד המקומות המדוברים של הקיץ? את או לה לה חשפנו בפניכם כאן לפני כשבועיים, ומאז נשפכו עליה מילים כמים. תמצאו כאן בראוניז, עוגת תפוחים, בצק מילפיי וקרואסונים במילויים של גלידה אמריקאית בטעמי שוקולד, קרמל מלוח, מסקרפונה וסורבה תות, וגם מבחר זילופים ותוספות כיד המלך. המחיר נע בין 12 ל-26 שקלים, והקלוריות? מי סופר.

או לה לה. אבן גבירול 125, תל אביב. לא כשר

לא יודעת איך אומרים מאזטים בתורכית #turkishfood #food

A photo posted by Rita Goldstein (@goldrita) on

קשה עד בלתי אפשרי לעורר מחדש באזז סביב מסעדה ותיקה - אבל זה בדיוק מה שעשתה בשבועות האחרונים מסעדת אונזה היפואית, אם לשפוט לפי כמות הדיבורים עליה בקרב הפודיז. בתחילת 2014 נפתחה אונזה תחת חסותו של השף המוכר יוסי שטרית, ולפני כמה חודשים השתלטו על המטבח השפים אריק דרחני ומולי מגריסו. השפים החדשים השאירו בתפריט כמה מהמנות של שטרית, והוסיפו לו מנות טורקיות מעוררות הייפ והתלהבות, שהן בעצם סוד הסיפור. תמצאו פה מבחר מאזטים טורקיים לפתיחת הארוחה, וגם מנות כמו שווארמה דונר עם טלה, יוגורט ועגבניות (68 שקלים), מחבת פירות ים עם שרימפס, קלמרי, ארטישוקים וחומוס ברוטב מרינייר ראקי (94 שקלים) ולחמא בעג'ון - בצק פריך העוטף בשר קצוץ, בצל מקורמל, עגבניות שרופות, פטרוזיליה, טחינה ובהרט (64 שקלים).

אונזה. רבי חנינא 3, שוק הפשפשים, יפו. 03-6486060. לא כשר

עידו פיינר גאריג
אנחנו בעדו. עידו פיינר, השף של גריג | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

אחרי שזכתה במקום הראשון בדירוג של החודש שעבר, הדיבור על גריג החדשה נרגע באופן משמעותי - אולי בגלל החשש של הישראלים מאוכל בסגנון אירופי בקיץ כל כך לוהט. אבל אז הגיע סוף השבוע האחרון וטרף את הקלפים מחדש כשמבקר האוכל שגיא כהן כתש את המסעדה, ורבים מתעשיית האוכל ומאורחיה יצאו להגנתה. אנחנו, בתור מי שאכלו בגריג ונהנו מאוד, נמצאים בצד המגונן על המסעדה ועל השף שלה, עידו פיינר. כאלה אנחנו, אנשים ששמחים לנוכח התרחשויות מקוריות בסצנת האוכל בארץ. וזה בדיוק מה שקורה כאן, עם מנות שלא רואים כל יום ואהבה אמיתית במטבח. לפחות משהו טוב אחד קרה מהביקורת הקשה של כהן - המקום בהחלט חזר להיות מדובר בטירוף.  

גריג. אחד העם 15, תל אביב. 03-9030677. לא כשר

איטליה זה כאן
אנה. נטרפנו על המקום | צילום: My social, אוכל טוב

אם יש משהו שאנחנו אוהבים זה להיות צודקים - ובכל הנוגע למסעדת אנה הירושלמית, צדקנו ועוד איך. כבר כשהכרנו לכם אותה ידענו שמדובר במקום מוצלח שימהר לצבור לו קהל אוהדים, ויהווה תוספת נוצצת לסצנת האוכל בבירה. ואמנם, מאותה חשיפה ראשונית כאן לא היה מבקר אוכל שביקר במקום ולא התלהב בטירוף (כולל ביצה עלומה שלנו). לא פלא: המקום מרהיב ביופיו, התפריט האיטלקי נאמן למקור ולא מתנשא, כולל פיצות, פסטות וסלטים מדויקים, והמחירים סבירים בהחלט. מה עוד אפשר לבקש? אולי קמפרי סודה מרענן בצד.

אנה. בית אנה טיכו, הרב אג"ן 10, ירושלים. 02-5434144. כשר חלבי

כל דבר מקבל את זמן שלו !! كل ايشي بنعطي وقتو !!

A photo posted by Hmodi Okala (@hmodi_okala) on

ממש כמו אנה הירושלמית, גם איטליאנו החדשה של חמודי עוקלה עושה כבוד לבצקים האיטלקיים וממקמת אותם בחזית - אלא שכאן יש גם גיבוי של נוף מטריף לים וקסם חיפאי. במסעדה החדשה מציע עוקלה, במחירים מתונים מאוד, מנות איטלקיות קלאסיות עם נגיעות ערביות מעניינות - פיצות, פסטות שמוכנות במקום ווריאציות על בשרים, דגים ופירות ים. בין המנות פיצות טאבון עם תוספות כמו קרם תרד ומסקרפונה, גבינת פטה כבשים, פלפלים קלויים ופרמזן, ראשונות כמו ארנצ'יני עם מוצרלה מעושנת ואיולי פפריקה וקינוחים שנראים כמו יצירות אמנות.

איטליאנו דה לה קוסטה. העלייה השנייה 96, בת גלים, חיפה. 04-6601011. לא כשר

חביב #poke #rice

A photo posted by Rita Goldstein (@goldrita) on

למרות השם מעורר הגיחוך, פוקי, המנה החדשה שהגיעה אלינו מהוואי, הצליחה לעורר דיבור שלא ידענו כמוהו כבר הרבה זמן. הרשו לנו להבהיר: מדובר במזללה מהירה, לא באמת מסעדה, שמציעה קערות מבוססות אורז שאותן ממלאים בדגים נאים ובעוד תוספות שונות. אם אתם מסוג האנשים שאוהבים לשלוט במה שנכנס להם למנה - זה בהחלט המקום עבורכם. בין האפשרויות: דגים נאים (סלמון, טונה ודג משתנה נוסף), טופו או פטריות פורטובלו, וגם תוספות צבעוניות כמו ביצי דגים, שלל ירקות ופירות, חלפיניו מקסיקני כבוש, אצות ורטבים מרעננים. הקיץ כבר נראה טוב יותר, לא?

פוקי. אבן גבירול 20, תל אביב. 03-9094066. כשר

כי אננס על גחלים זה החיים

A photo posted by sharon Cohen chef (@sharoncohen27) on

לקח קצת זמן, אבל ממש כפי שצפינו שיקרה שיפודי אירופה עלתה על הגל והפכה לאחד המקומות הצפופים ביותר בשדרות רוטשילד (הימור שלנו: ככל שהקיץ יתקדם המקום רק יהפוך להומה יותר ויותר). כבר עכשיו תיתקלו כאן בתור ארוך בכניסה, אבל כשסוף סוף תזכו בשולחן הוא יישטף במגוון צבעוני של סלטים, ולאחריהם גולת הכותרת - השיפודים. לא משנה אם אתם צמחונים, חובבי דגה או קרניבורים רציניים, בטוח תמצאו פה לפחות שיפוד או שניים שמדברים אליכם. לקינוח תוכלו לקפוץ לגלידה אירופה הסמוכה - גם היא של השף שרון כהן ושותפיו מקפה אירופה. ואם הטרנדיות של המקום לא עושה לכם את זה, אולי המחירים הנוחים דווקא כן.

שיפודי אירופה. רוטשילד 9 ב', תל אביב. 03-6565692. לא כשר

פיפיז - בצל ירוק
טעים אש. פיפי'ז | צילום: עודד ברנר

שוב פיפי'ז? כן, שוב פיפי'ז. מה אפשר לעשות שכל מבקרי האוכל מהללים, והתור רק הולך ומתארך עם כל דקה שחולפת. אז נכון, מדובר בסך הכל במזללונת קטנה שלא יכולה להכיל יותר מ-25 אנשים במקביל, אבל כשאנשים חוזרים מהפיפי'ז הם כל כך נלהבים, שאי אפשר להפסיק את סחף הדיבור שלהם - ולא רק על החוויה, אלא גם על המחיר הנהדר שלרוב לא עולה על 100 שקלים לסועד מפוצץ. חוץ מזה, מאז הפתיחה הצנועה האוכל כאן הולך ונעשה אמיץ ומעניין יותר, עם תוספות מגניבות לתפריט כמו מרק טום יאם קטן ומסעיר עם פטריות שיטאקי, או כריך שאנחנו לא מפסיקים לשמוע עליו במילוי של פטה אסאדו ומיונז ג'ינג'ר. הבו לנו עוד ועוד מקומות כאלה.

פיפי'ז. זבולון 5, תל אביב. 03-7513047. לא כשר

פיצה ביער אפל

A photo posted by Eyal Shani (@eyaltomato) on

בר התדר רק נפתח בסוף השבוע, וכבר הוא משתלט על המקום השני ברשימה שלנו. ואם הבר, שבכל קיץ הופך לאחד המקומות הלוהטים ביותר בארץ, לא מספיק - הפעם מצטרף אליו שם שאי אפשר להתעלם ממנו: אייל שני, שיפתח במקום בהמשך השבוע את הפיצרייה החדשה שלו. הפיצרייה החדשה, שאפילו שם אין לה (וכנראה שגם לא יהיה), תגיש בשלב הראשון רק פיצה מרגריטה (ששני עורך עליה ניסויים כבר שבועות, ראו באינסטגרם שלו). בהמשך יהיו כאן פיצות נוספות, שאותן יהיה אפשר לשטוף עם קוקטיילים מרעננים. אין לנו ספק שמדובר במקום שיעטר את הרשימה הזאת עוד כמה וכמה חודשים קדימה.

פיצה תדר. דרך יפו 9 (בית רומנו), תל אביב. לא כשר

פטאייר ועשבי בר. טעים מאוד מאוד @osama_dalal

A photo posted by Rita Goldstein (@goldrita) on

הרבה לבטים היו בנוגע למקום הראשון של החודש הנוכחי - עד שהאסימון נפל. היא אמנם נפתחה להרצה רק בשבוע שעבר, אבל אין ספק שמאייר החדשה של אוסמה דלאל היא המסעדה הראויה ביותר לפתוח את רשימת המסעדות המדוברות ביותר של החודש. למעלה מחצי שנה ציפינו לשובו של דלאל לסצנת הקולינריה אחרי הסגירה המבאסת של מסעדת דלאל הסימפטית בעכו - ועכשיו הוא סוף סוף עושה זאת. במאייר החדשה מגיש דלאל אוכל עכואי אינטליגנטי וצבעוני, שמדגיש את הקולינריה הערבית שהוא מכיר מהבית עם שכלולים מעניינים. לכל מנה פה יש קטע משלה - למשל סלט עשבים ובמיה עם טעמים חמצמצים-חריפים מרעננים (45 שקלים), פטאייר מרהיב ממולא עשבי בר (39 שקלים) וטארטור, פילה דג ברוטב טחינה וקונפי בצל (105 שקלים) - והכל תוך שמירה על תפאורה רומנטית ומעודנת. מקום שאין לנו ספק שעוד נשמע עליו הרבה.

מאייר. יבנה 23, מלון הבוטיק עלמה, תל אביב. 03-9017652. לא כשר