אמש

רחוב לילנבלום בתל אביב הולך לככב לא מעט בכתבה הנוכחית, אז קחו בחשבון שבחורף הקרוב זה כנראה אזור שתבקרו בו די הרבה אם אתם חובבי אוכל. את החלל המיתולוגי שבו שכנה מסעדת ננוצ'קה בלילנבלום איכלסה לאחרונה מסעדה חדשה וצעירה בהובלתה של השפית אורטל רוזנברג (צביון המקום אולי השתנה, אבל לפחות נשארה החצר הגדולה הכיפית). המקום נקרא אמש והאוכל כאן הוא בסגנון איטלקי עם מנות כמו ארטישוק א לה רומנה עם סלסת אנשובי וצלפים ויוגורט צאן; בוריק שרימפס עם מסקרפונה וריקוטה; סטייק טרטר בקר עם אנשובי, צלפים, איולי חרדל וברוסקטה או טורטליני בעבודת יד וביסק סרטנים. קחו בחשבון שאת המקומות כאן מזמינים דרך האינסטגרם או דרך הפייסבוק.  

אמש ריזוטו ים  (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
בסגנון איטלקי. אמש | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

אמש. לילינבלום 30, תל אביב יפו. לא כשר

בורגר רום

לכל עיר מגיע מקום משלה של המבורגר מושחת. בירושלים מדובר בבורגר רום החדש שנפתח לאחרונה ברחוב עזה על ידי ניר לוי. התפריט כאן מצומצם ומתמקד בהמבורגרים, רטבים ותוספות עם אפשרויות כמו צ'יזבורגר קלאסי; המבורגר ממרגז כבש עם צזיקי ומיונז לימון כבוש; המבורגר בקר עם הולנדז, שומן אווז, ברי וריבת תאנים ואפילו גרסה צמחונית להמבורגר על בסיס זוקיני וסומק. מעל הקציצה תוכלו לגוון עם שלל אפשרויות כמו סלט ביצים, גוואקמולי או בייקון ולצד ההמבורגרים מגישים כאן תוספות כמו חלת בצל או הום פרייז. המקום פעיל עד השעות הקטנות של הלילה ונמצא בשיאו בסופי השבוע.

בורגר רום ירושלים  (צילום: Brif, יחסי ציבור)
בורגר רום. חדש בירושלים | צילום: Brif, יחסי ציבור

בורגר רום. עזה 18, ירושלים. 02-5408484. לא כשר

מתכונים לסופגניות

מתכונים ללביבות

 

פינת עישון

אומנם התיאור מסעדת בשרים בתחנת דלק בצפון הארץ לא בהכרח נשמע אטרקטיבי, אבל מסעדת פינת עישון החדשה ביסוד המעלה לוקחת את הלימון שניתן לה והופכת אותו ללימונדה. מדובר בפונדק בשרים מסוגנן וחדש שידבר לכל חובב בשרים. את המקום פתח דורי רבי-חיאף מי שאחראי על מסעדת דוריס קצבים בגלגולה הראשון (והמשיך לאחר מכן לפתוח מסעדות בשרים בארה"ב). התפריט מציע מגוון פלטות בשר עם אפשרויות כמו בריסקט, אסאדו טלה, אסאדו בקר או עוף מהמעשנה. לצד הבשרים מקבלים כמובן תוספת בסגנון אמריקאי כמו סלט קולסלאו, בטטה או סלט תפוחי אדמה. 

פינת עישון, צומת יסוד המעלה, 04-8301644

אלטליו

מבחינתנו כל פיצה חדשה שהיא נהדרת היא בשורה, על אחת כמה וכמה כשמדובר בפיצה מדהימה שבחרה את העיר טבריה כמוקד להתמקם בו. זה בדיוק הסיפור עם פיצריית אלטליו  החדשה של יוני אברהם (הבעלים של פיצה פרסקה במסדה). הפיצרייה החדשה מתמקדת הפעם בפיצה בסגנון רומאי עם בצק שמנמן ועסיסי, בשונה מהפיצות הדקות שרווחות ברוב הארץ. הפיצה נמכרת לפי משקל ובכל יום מחליפים כאן טעמים. בין האפשרויות הרבות: פיצה עם גראטן תפוחי אדמה, ביצה מקושקשת, קרעי מוצרלה, פלפל שחור ובצל ירוק; פיצה עם פסטו, חצילים ופלפלים קלויים עם גבינת סנט מור; פיצה לבנה עם מוצרלה, סלק, פטה, מיץ לימון ופטרוזיליה; פיצה אדומה עם טונה מעושנת, מוצרלה, בצל סגול מוחמץ וגרמולטה ופיצה עם מוצרלה, סלמון כבוש, אבוקדו וקרם פרש עם עירית. אם אתם באזור הצפון מדובר בעצירת חובה - תסמכו עלינו בקטע הזה.
 

פיצה אלטליו  (צילום: יוני אברהם, יחסי ציבור)
פיצה במקשל. אבל איזו פיצה | צילום: יוני אברהם, יחסי ציבור

אלטליו. יוחנן בן זכאי 1, טבריה

תלפיות

מסעדת תלפיות בחיפה היא מהמקומות החביבים עלינו בעיר הרבה מעבר לתקופה האחרונה, אבל החודש שמה עלה שוב לכותרות אחרי ביקורת נהדרת של מבקר האוכל של אתר זה, מה שמצדיק את מיקומה הרם ברשימה הנוכחית. למי מכם שעדיין לא זכה להכיר את החמארה הקטנה אך מסוגננת בלב שוק תלפיות החיפאי, זה זמן טוב לעשות זאת. מדובר במקום מקסים שחרת על דגלו את התוצרת המקומית (בעיקר זאת שמגיעה מהים) עם מנות שמשתנות כל הזמן כמו סביצ'ה אינטיאס ברוטב פונזו, טפיוקה ושומשום שחור; דגים קטנים מטוגנים; חציל קלוי עם עלי חמציץ וקולורבי וסלט קלמרי כבוש. מסוג המקומות שעושים לנו חשק לעבור לחיפה.

תלפיות - סשימי אינטיאס (צילום: טניה קרונהוס, יחסי ציבור)
סשימי אינטיאס בתלפיות. מהמקומות הטובים של חיפה | צילום: טניה קרונהוס, יחסי ציבור

תלפיות. סירקין 28, חיפה. טלפון: 04-6992296. לא כשר 

L28
והנה, שבנו לרחוב לילנבלום והפעם למסעדת אל 28 החדשה שהתמקמה בו לאחרונה כחלק ממיזם סטארט אפ קולינרי חדשני, שמטרתו לקדם את הקולינריה הישראלית בדגש על השפים הישראלים הצעירים, שבדרך כלל לא זוכים בקלות להזדמנות לפתיחת מסעדה משלהם. בכל חצי שנה יתחלף כאן שף, כשראשונה קיבלה את הבמה השפית שולי וימר (אקס ריבר קפה בלונדון) שמציעה כאן אוכל איטלקי עם השפעות גליליות. בין היתר תמצאו פה מנות כמו קריספי פולנטה עם גספצ'ו; אינטיאס כבוש עם שומר, צ'ילי ופיסטוקים; נודי – כופתאות סולת במילוי לאבנה ובציר של עלי גפן; רוטולו עם חוביזה, תרד, חצילים, צנוברים וחמאת אורגנו ולינגוויני בציר פירות ים עם אצות קומבו, בוטרגה ופירורי לחם.

אל 28 פסטה בוטרגו  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
פסטה בוטרגה באל 28 | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

L28 . לילנבלום 28, תל אביב. 03-9003560. לא כשר

איגרא רמא
בחודשים האחרונים מככבת מסעדת איגרא רמא לא פעם ברשימת המסעדות הטרנדיות שלנו. זה קורה כי שמה לא יורד מהכותרות, עם ביקורות שהן על פי רוב חיוביות במיוחד, והייפ בקרב פודיז רבים. המקום הזה של ענר בן רפאל ותמיר מיכאלי (ממסעדת מונאר ההודית בדרום תל אביב) מתמקד באוכל צמחוני (כולל דגה) ובחומרי גלם מקומיים בלבד. בין היתר תמצאו כאן מנות כמו פריקי מבושל בחלב עם קרם חציל שרוף וירוקים בחמאת ליים; כנאפה של קישואים וגבינות; גראטן של  אפרסמון עם גבינת פקורינו, מרווה וצ'ילי; סשימי טרחון;או שרימפס קריסטל על הפלאנצ'ה. כאן בוחרים לתת לחומרי הגלם לדבר עם מעט רכיבים על הצלחת, אבל כאלה שחשבו על כל היבט שלהם.  

איגרא רמא. ברנר 2, תל אביב. 03-7787533

OPA אופא
ובעוד איגרא רמא עושה כבוד לדגה הים תיכונית, למוצרי החלב וכן לירקות, באופא של שיראל ברגר עושים את אותו הכבוד לחומרי הגלם, אבל בדגש על אלה הטבעוניים בלבד. כאן עושים קסמים עם ירקות ופירות ומעניקים רק להם את כל הבמה. מספר המנות באופא מצומצם ומתחלף באופן תדיר עם אופציות מעניינות כמו שזיף מותסס עם ריבת חרדל שחור וג׳ינג׳ר, קרם בצל לבן ושמיר טרי; ארינג'י - פטריות יער עם קרם שיטאקה, מרווה וצ'יפס טפיוקה ומנת דלעת עם ריבת דלעת מעושנת בעץ מייפל עם לימון וחלפיניו. אומנם מוגש כאן תפריט עם מנות לבחירה אבל הקטע הוא להגיע לארוחת טעימות עשירה שמאפשרת לטעום מהכל.

אופא - שזיף (צילום: תומר הלפרין, יחסי ציבור)
מנת שזיף מותסס באופא | צילום: תומר הלפרין, יחסי ציבור

OPA (אופא). החלוצים 8, תל אביב יפו. טלפון: 052-5838245

אבוקדה
אחד המקומות שאנחנו לא מפסיקים לשמוע עליו בחודש האחרון הוא מקום שמוקדש באופן מפתיע לחומר גלם אחד שהוא פופולרי במיוחד - אבוקדו. אבוקדה לוקחת קונספט שנהוג בכל העולם" מסעדות על בסיס הפרי האינסטגרמי מכל, ומביאה אותו לישראל בגרסה מקומית ומוצלחת. תמצאו כאן שני תפריטים, טבעוני ורגיל, ומנות שבחלקן האבוקדו הוא המרכז ובחלקן הוא הליווי. בין היתר למשל יש פה טוסט אבוקדו עם קרם אבוקדו ואבוקדו; שני חצאי אבוקדו במילוי עגבניות, בצל כבוש, פלפל חריף, שמנת חמוצה, פטה וגרידת אבן יוגורט; סביצ'ה אבוקדו עם מנגו ופפאיה; קרם ברולה בחצי אבוקדו ממולא בפטה ויוגורט בופאלו עם סוכר מקורמל ואפילו קינוח של מוס שוקולד עם אבוקדו, פלפלת, ושבבי קוקוס. כרגע המקום פעיל בשעות הערב בלבד, אך שעות הפעילות יתרחבו בקרוב, בהתאם לביקוש שהוא עצום.

אבוקדה. לילנבלום 39, תל אביב. 03-9291988

אייבי

את המקום הראשון שלנו החודש הענקנו במהירות ובלי יותר מדי כאבי ראש למסעדת אייבי של האחים אסף ויותם דוקטור. מדובר במקום שהפך ללהיט מהשנייה שנפתח וגורר אליו שלל סלבז מקומיים ואכלנים. הפעם בחר אסף דוקטור להתמקד בדגים ופירות ים (גם פה לא תמצאו בשר ומבחינתנו מדובר במגמה מבורכת), כשרבות מהמנות כאן נעשות על גריל עץ גדול ומרשים שהוא חלק מרכזי במיוחד מהמסעדה. בין המנות באייבי החדשה תמצאו איקרה מצוינת שמכינים במקום, פאבה מתקתקה, פלמידה לבנה כבושה עם סלט של תפוחי אדמה מעושנים, שמנת חמוצה וחזרת טרייה; סשימי של אינטיאס על סלסת עגבניות ירוקות שרופות וגרידת חושחש; סבידה על ציזיקי קישוא מטוגן, עגבניות מרוסקות ועלי שומר או שרימפס קריסטל ברוטב עגבניות שרי צלויות עם ערק. גם כאן, בהתאם למה שיש לים להציע, ישתנו המנות לעתים תכופות.

אייבי מליטות מטוגנות  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מהמקומות המדוברים של החודש. אייבי | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

אייבי, לינקולן 16 תל אביב. 03-7775161