בר איטליה
המסעדה האיטלקית החדשה בנתניה הייתה החודש ניצוץ של תקווה בתוך גל הסגירות בעקבות משבר הקורונה. אבל אנחנו משתדלים לעסוק בדברים משמחים, ומסעדה חדשה שמשקיפה על חוף הים הנתנייתי היא בהחלט בשורה משמחת. על האוכל בבר איטליה האחראי שחר ברנע, שמציע פה תפריט גדוש בפיצות ופסטות בעיקר וגם כמה מנות פופוליסטיות כמו שניצל או המבורגר. בין האופציות במקום תמצאו פיצה קלבריה עם קרם פרמזן, מוצרלה, חזה אווז, אספרגוס, אפונה וביצה חצי קשה; פיצה לה מארה עם דג ים ברוטב חריימה; גלילי פסטה ממולאים בדלעת ערמונים, ראגו סיצליאני ופרמזן; וטורטליני גבינות עם ריקוטה, תרד ופקורינו.

בר איטליה. קהילת צפת 1, מלון ווסט לגון, נתניה.

בר איטליה ניוקי  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
בר איטליה ניוקי | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

שרויטמן
אחרי ההצלחה בשכונת נחלת יצחק בתל אביב, השף והאופה ערן שרויטמן משיק מקום חדש הפעם במרכז העיר, במיקום בו פעלה הסנדווי'ציה ברווזי של רז רהב. שרויטמן החדשה כוללת את אותו התפריט של מאפיית המקור עם דגש על הפרעצלים המפורסמים של השף ומבחר לחמים ולחמניות שנעשים כאן, כששרויטמן מבטיח להרחיב ולגוון את התפריט בהתאם לאופי המיקום החדש. מלבד כריכים ומאפים יש בתפריט גם מבחר מצומצם  למי שרוצה לסטות מעט מקו הפחמימות כמו מסבחת עדשים שחורות, שקשוקה, סלט חסה וגבינה כחולה ונקניקיית עגל. המקום החדש פתוח מדי בוקר עד השעה 17:00, כשבהמשך יורחבו שעות הפעילות.

שרויטמן, טשרניחובסקי 17 תל אביב, מלון סול.

View this post on Instagram

זהו, אחרי חודשים של עבודת הקמה, התגייסות של הצוותים שרויטמן טשרניחובסקי יוצא לאויר העולם

A post shared by Shroitman Bakery (@shroitmann) on

פיצה דולצ'ה
מאז שסיפרנו לכם לראשונה על הפיצרייה הזאת ברעננה אנחנו לא מפסיקים לשמוע עליה. פיצה היא הרי גם ככה מהמאכלים הכי פופולריים בארץ ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בפיצה נפוליטנית שנאמנה לחוקי המקור. פיצה דולצ'ה נפתחה על ידי זוג חברים, דולב אללי ומורן שקוף, שהפעילו בשנים הקודמות את הפיצרייה שלהם כדוכן באירועים. עכשיו הם פתחו מסעדה משלהם עם מבחר פיצות נפוליטניות ועליהן תוספות מעניינות כמו פיצת סביח עם קרם חציל קלוי ולימון כבוש; פיצת בשמל עם עגבניות שרי צהובות ובלסמי מצומצם; וכן מבחר קטן אך קולע של מנות פתיחה וקינוחים מפתים, איטלקיים אף הם. בין היתר בתפריט פה: בוראטה עם עגבנייה מגוררת ושמן זית, סלקים אורגניים עם קראמבל של גבינה כחולה, פיסטוק ותימין ומאריטוצו - לחמניית חלב רומאית במילוי של קרם מסקרפונה עם חלבה ופיסטוק.

דולצ'ה. המסגר 1, רעננה.

סלייס פיצה דולצ'ה רעננה  (צילום: דולב אללי ,  יח"צ)
סלייס פיצה דולצ'ה רעננה | צילום: דולב אללי , יח"צ

ג'ורג' וג'ון
בדומה ליתר מסעדות השף שבסביבה, מסעדת השף של תומר טל במלון דריסקו בתל אביב עשתה מאמצים כבירים לשרוד את משבר הקורונה, ונראה שקהל הפודיז מחזיר לשף ולמסעדה אהבה, כי מאז שנפתחה מחדש לא מפסיקים לדבר עליה. זה התחיל משיתוף פעולה עם השפית נאיפה מולא שגרר תגובות חיוביות והמשיך עם האוכל הנהדר והמקורי שטל מגיש במקום דרך קבע, וגרף לאחרונה כאן אצלנו ביקורות מהללות. בין מנות הקיץ המיוחדות שטל מגיש במקום תמצאו סלט חסות עם נקטרינות צלויות, גבינת סנט מור ווינגרט דבש וליים; סשימי דג חרב עם יוגורט מיובש וזעתר על תבשיל במיה; ודייסת אורז עם קרם אנגלז וחמאה חומה.

ג'ורג' וג'ון. אוורבוך 6, תל אביב. 03-7269309

View this post on Instagram

כמה נפלא לראות שוב שולחנות מלאים. וכמה נפלא לראות אתכם שוב. חוזרים לשגרה, לפרטים והזמנת מקומות הקליקו על הלינק שבפרופיל.

A post shared by GEORGE & JOHN (@georgeandjohn_restaurant) on

אל באבור
חודש מורכב במיוחד עבר על מסעדת אל באבור הוותיקה, אחת המסעדות הערביות הבולטות והמוכרות בישראל, שנמצאת באום אל פאחם. אחרי פתיחה מחודשת ולא פשוטה בתום תקופת הסגר, קיבלה המסעדה המוכרת לפני כשבועיים צו סגירה מבית המשפט המחוזי בחיפה, שגרם לכך ששהשף חוסאם עבאס נאלץ לנעול את הדלתות של המוסד שהוא עומד בראשו. אל באבור, שממוקמת במבנה לשימור, עמדה סגורה מספר ימים עד שבאמצעות לחץ תקשורתי הצליח עבאס לקבל, נכון לעת עתה, את האישורים לפתיחה מחודשת של המקום וכרגע הוא שב לפעילות מלאה.

אל באבור. אום אל פאחם. 04-6110691

שישברק אל באבור (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
שישברק אל באבור | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

המבורגר בלוויתן
המהפך של מסעדת השף לוויתן באילת אף הוא תולדה של הקורונה: אחרי שהגיעו למסקנה שאולי מסעדת שף, בימים שבהם אילת הייתה חפה מתיירות, אינה בהכרח הדבר אליו שואפת העיר, החליטו בני הזוג ליאור רפאל וענבר שפירא שהגלגול החדש של המסעדה שלהם יהיה המבורגרייה. ואכן כך היה. כעת המבורגר בלוויתן היא אחד המקומות המבטיחים בעיר הדרומית, עם תפריט של סמאש בורגרים בגרסה עם או בלי גבינה ולצד אופציות כמו המבורגר עם אסאדו שמבושל בציר עגל עם רוטב ברביקיו וגבינת צ'דר; או השרימפבורגר המיתולוגי שהוגש גם בלוויתן והפך לאחת המנות המבוקשות בתפריט. כמו כן, לצד ההמבורגרים יש כאן קינוחים מושקעים כמו סטיקי טופי פודינג עם רוטב קרמל מלוח ובננות מקורמלות, וקסטות – עוגיות שוקולד צ'יפס בלונדי או רגילות במילוי של גלידה.

המבורגר בלוויתן. הים 6, אילת. 08-9209393

המבורגר בלוויתן  (צילום: ליאור רפאל,  יח"צ)
המבורגר בלוויתן | צילום: ליאור רפאל, יח"צ

סופר פיצה
שתי פיצריות ברשימה אחת קטנה יכולות להעיד על המצב של שוק המסעדנות הישראלי, שמתמקד באוכל מהיר יותר, ממוקד יותר ומורכב פחות. ואם כבר לפתוח מקום שעוסק בפיצה, סופר פיצה היא דוגמה טובה לאיך לעשות את זה בצורה הכי רצינית ומוקפדת שאפשר. בניגוד לפיצה דולצ'ה, סופר פיצה היא מז'אנר הפיצות הרומאיות שנמכרת במשקל, עשויות מבצק נהדר ואוורירי שפיתח במשך שנים האופה יובל שניר. על התוספות אחראי השף דייויד פרנקל, ששוטח כאן מבחר אימתני של עשרות אופציות שמשתנות מדי יום ואף מדי שעה, עם אפשרויות קלאסיות או מתוחכמות יותר כמו פיצה עם מורטדלה, שומשום קלוי ושבבי שום שחור; פיצה עם בסיס של ראגו פטריות, גבינת ברי צרפתית, צנוברים קלויים ופטרוזיליה; ופיצה עם ארטישוק מטוגן, סלסה ורדה, ממרח עגבניות ושקדים קלוים.

סופר פיצה. לבונטין 19, תל אביב. 03-7434499

סופר פיצה  (צילום: איליה מלניקוב,  יח"צ)
סופר פיצה | צילום: איליה מלניקוב, יח"צ

המבורגר כרמל
על דוכן הפיתות כרמל של האחים אייל ושי קיצ'ס סיפרנו לכם כבר כשנפתח לראשונה לפני כשנה וחצי. עכשיו המקום עלה מחדש לכותרות בזכות מנה אחת פשוטה שאין לה שום קשר לפיתה, או לשיפודים שמכינים כאן בדרך כלל. אנחנו מדברים על המבורגר. בשעות הערב (החל משש וחצי) מגישים בכרמל את מנת ההמבורגר שלהם, כשהתפריט כאן כולל המבורגר מקציצה עם חזה בקר, שייטל ושפונדרה בלחמנייה עם צ'ילי חריף, רוקט, בצל מקורמל ואיולי שום שחור. אפשר להזמין את ההמבורגר לבד או עם צ'יפס ושתייה. מהשנייה שחובבי ההמבורגרים בעיר שמעו על הבורגר הזה החלה השמועה לעבור מפה לאוזן וגם מבקרי אוכל הרחוב התלהבו. כעת, רק נותר גם לכם לטעום.

כרמל. הלל הזקן 18, תל אביב.

View this post on Instagram

שיהיה לנו שבוע טוב וטעים

A post shared by Carmel//כרמל (@tlvcarmel) on

אור שפיץ
אפשר לעוף על כל הוורוד הסכריני שעוטף את המקום החדש של אור שפיץ (יש גם עמדת סלפי עמוסת פרחים), ואפשר לבוז לקונספט של קינוחי אינסטגרם שמושכים גדודי צעירים וצעירות מרחבי הארץ לעמוד בתור על מנת לרכוש דבר מתיקה. מה שאי אפשר לעשות זה להתעלם מהתופעה. תרצו או לא תרצו, מדובר בקונדיטוריה ויראלית שמעמידה מדי יום מהרגע שנפתחה עשרות אנשים עם קרייב למתוק או לפחות לתמונה טובה. שפיץ, בוגרת בייק אוף, מציעה בתפריט מבחר רחב במיוחד של מתוקים - מאופציות בסגנון קינוחי ויטרינה צרפתים ועד עוגות ענק צבעוניות בסגנון אמריקאי. בין האפשרויות במקום: טארט לימון עם מרנג חרוך; דונאט קרמל עם שוקולד לבן; עוגת חד קרם שוקולד עם קרם שוקולד; עוגיית שוקולד צ'יפס רד וולווט; וטארט פקאן טבעוני.   

אור שפיץ בוגרשוב 3, תל אביב.

אור שפיץ עוגיות  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
אור שפיץ עוגיות | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

אריא
אריא אינה מסעדה חדשה, היא מקום שמשמש אי של יציבות לאוכל טוב מאז שנפתח. בתקופת הקורונה, שהייתה כר פורה לשינויים רבים בחיים של המון אנשים, השף גיא גמזו הבין שאולי עדיף לזנוח את הקולינריה האיטלקית והצרפתית שהייתה מנת חלקו במסעדת אריא מיום שנפתחה, ולהתקדם למשהו אמיתי יותר עבורו: מטבח מקומי, בדגש על המטבחים שגדל עליהם, על טהרת המטבח הערבי. מאז המהפך מקבל גמזו ביקורת מהללות, שהוא גם ראוי להן. האוכל שמוגש כיום באריא הוא חדשני, אינטיליגנטי ופשוט טוב. בלי סופרלטיבים לחומרי גלם שאינם מכאן ועם הרבה השקעה, אותנטיות והקפדה. בתפריט החדש תמצאו אפשרויות כמו מרק קר של זעתר ועגבניות קיץ עם סלסת זיתים ודג נא; שישברק עדינים ונהדרים במילוי גבינות מלוחות עם קציפת יוגורט כבשים; קבב סרטן ודג ים עם נענע יבשה ובצל לבן; ודג אמנון טברייני בציפוי קמח תירס וכוסברה.

אריא. נחלת בנימין 66, תל אביב.  03-5296054

מסעדת אריא (צילום: בן יוסטר)
מסעדת אריא | צילום: בן יוסטר