ויטרינה אבן גבירול

אחרי מאבק עיקש מול עיריית תל אביב והקבלן שמבצע שיפוץ בבניין שבו שכנה ברחוב אבן גבירול בתל אביב, נאלץ נתי מנשה, הבעלים של מסעדת הוויטרינה, לסגור את הסניף ולהשאיר את המוני המכורים לנקניקיות, ההמבורגרים והצ'יפס האגדי להסתפק בסניף ויטרינה לילינבלום החדש יחסית. עכשיו הודיע מנשה שהוויטרינה חוזרת לאבן גבירול, לחלל גדול יותר עם יותר מקומות ישיבה. המיקום הסופי עדיין לא נקבע, אבל מרכז העיר כולה כבר מתרגש לקראת חזרתו של המבורגר הבאטלר וצ'יפס ה-50/50.

ויטרינה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
ממש תכף הם חוזרים למרכז העיר | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

פורמנ'ס

אנחנו תמיד בעד מקומות שאפתניים, ונדמה שלא אנחנו. קשה היה לבקר באתרי האוכל השונים בשבועות האחרונים מבלי להיתקל בכתבה מפרגנת לפורמנ'ס, המקום החדש של האחים אביבית ואביעד פורמן. פורמנ'ס היא גם חנות שוקולד, שבה נמכרים הפרלינים היפהפיים שאביעד מכין כבר שנים מביתו, גם חנות מפעל לפסטות טריות ומיוחדות כמו פסטת סלק ופסטת יוזו, גם חנות לממכר מאפים, פוקצ'ות וחלות בימי שישי וגם מרכז לאירועים קטנים שמכינים הפורמנים בעצמם. גם אם באתם רק לקנות חלה לשבת או חבילת פסטה, הפרלינים הייחודיים של פורמן יגרמו לכם לרצות לחזור לשם שוב.

פורמנ'ס, יהודה איתין 5, חיפה. 052-4564223. כשר

פורמנ'ס (צילום: יחסי ציבור)
דברים טעימים מחכים לכם בפורמנ'ס | צילום: יחסי ציבור

 

קימל

אחרי 25 שנות פעילות הודיע השבוע השף שאול בן אדרת שהוא סוגר את המסעדה הוותיקה ביותר בקבוצת המסעדות שלו, קימל. למרות שיש מי שכבר שנים גורסים שמדובר במסעדה מיושנת, עם אוכל כבד, מתוק ועמוס רטבים מדי, קימל הצליחה לשמור על פופולריות רבה בקרב זוגות ומשפחות לחגיגות אירועים. כל מי שמצטער על הסגירה יכול בחודש הקרוב להספיק לאכול בה בפעם האחרונה.

קימל. השחר 6, תל אביב יפו. 03-5105204. לא כשר

מסעדת קימל 2 (צילום: יח"צ)
יש חודש שלם להיפרד. קימל | צילום: יח"צ


לוקה ולינו

במשך שנים חיכו התל אביבים שמסעדת טופולינו הירושלמית תשלח זרוע אל עבר החוף, ובשנה שעברה, כשנפתחה מסעדת לוקה ולינו בעיר, הם קיבלו את מבוקשם. המסעדה האיטלקית הלא שגרתית ממשיכה להיות אחד המקומות הנעימים והטעימים בעיר, וממש לפני שבוע הכתיר אותה מבקר המסעדות שלנו, ביצה עלומה, בביקור החוזר שלו "קסם של מסעדה". הוסיפו לזה תפריט בר חדש עם מנות קטנות שמזכירות את מסעדת האם הירושלמית (יוגש בימים שני עד רביעי בשעות הערב), וקיבלתם מסעדה שלא מפסיקה להפתיע לטובה.

לוקה ולינו. לילינבלום 20, תל אביב. 03-9027377. לא כשר

לוקה ולינו - דג נא עם סברס (צילום: איתיאל ציון,  יחסי ציבור )
תמיד מפתיעה. לוקה ולינו | צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור


קאליפסו

המסעדה החדשה של עומר מילר עדיין לא נפתחה, אבל אחרי יותר משנה של הכנות, דיבורים ודחיות היא כבר ממש כאן, ואין מי שלא תוהה אם סוף סוף תהיה לנו מסעדת חוף אמיתית וטעימה בארץ. אחרי ששיגע את העיר עם סוסו אנד סאנס, דוכן ההמבורגרים שכבר הספיק להפוך לרשת, חוזר מילר עם מסעדה "אמיתית", ומילר אפילו מבטיח מנת אבטיח במחיר הגיוני. האם קאליפסו תהיה להיט האינסטגרם החדש של הקיץ? יש לנו הרגשה חזקה מאוד שכן.

קאליפסו. חוף פרישמן, תל אביב. לא כשר

עומר מילר (צילום: יונתן בלום)
תכף פותח. עומר מילר בקאליפסו | צילום: יונתן בלום

באנה

באנה היא מסעדה טבעונית מהדור החדש, שחלוצתו הייתה מיס קפלן שכבר נסגרה. לא עוד אוכל אפור שנועד בעיקר להשביע ולהיות בריא, אלא אוכל יפה, צבעוני, מסוגנן ובעיקר כיפי. במילים אחרות, לא עוד "מסעדה טבעונית" אלא "מטבח מבוסס צמחים". עם תפריט עונתי שמשתנה כמעט בכל יום ושני שפים שגדלו במטבחים של אייל שני - נראה שגם למי שאינו טבעוני יש מה לחפש שם.

באנה, נחמני 36, תל אביב. 03-6991566. לא כשר

מסעדת באנה - קציצת סלק בלחמנייה (צילום: יחסי ציבור)
באנה. טבעונית מסוג אחר | צילום: יחסי ציבור

רובן

בעבר פעלה בתל אביב רשת כריכי רובן, שהייתה כמעט היחידה שהגישה "רובן" אמיתיים, בסגנון הכריכים האמריקאיים-יהודיים הפופולריים. לפני כשנתיים נסגרה הרשת אחרי שהודיעה שלא תוכל לעמוד במחירי הבשר העולים, ואיתה נעלם אחד ממאכלי הרחוב הכי כיפיים שידעה העיר הגדולה. החודש נפתח שוב סניף רובן, ממש במיקום המקורי של הסניף הראשון, עם אותו תפריט צר שכולל שלושה כריכים בשלושה גדלים (200, 300 או 400 גרם בשר), ושני סוגי בשר, הודו וקורנביף, שהפעם מגיעים עם צ'יפס אמיתי ולא תפוצ'יפס כבעבר. אמנם בינתיים המקום נפתח לארבעה חודשים בלבד, אבל יש לנו הרגשה (שלא לומר תקווה) שאם הוא יצליח מספיק, הוא יישאר איתנו ליותר מזה.

רובן. יהודה הלוי 112, תל אביב. 077-4908050. לא כשר 

 

סנדוויץ' רובן (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
רובן. וולקאם בק! | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

סוליקה

השף אבי ביטון חוזר עם מקום משלו - והפעם מעדנייה אינטימית. סוליקה קרויה עם שם סבתו של ביטון והיא הרבה יותר ממעדנייה רגילה. תמצאו בה מבחר לא קטן של מנות עיקריות ואוכל ביתי לקחת הביתה, הומאז' לאוכל הביתי של סבתא, הרבה סלטים, כריכים שאפשר לשבת לאכול במקומות המעטים, קצבייה וגם סניף של מעדניית הגבינות מיי דלי - כך שאפשר יהיה להצטייד פה כמעט בכל מה שצריך לארוחה מלאה וטובה.

סוליקה. אינשטיין 7, תל אביב. כשר

המרכיב העיקרי (עיצוב: רונן אקרמן)
הומאז' לסבתה. סוליקה של אבי ביטון | עיצוב: רונן אקרמן


זוזוברה

אחרי שנים שחיכו בצד זוכים סוף סוף התל אביבים לסניף משלהם של רשת זוזוברה, הגרסה המקומית לוואגאמאמה הבריטית הכל כך אהובה על הישראלים. הסניף התל אביבי, שנפתח בקניון האופנה החדש של גינדי, בסמוך לסניף נוסף של סוסו אנד סאנס של עומר מילר ושוק האוכל Urban TLV, יכלול גם הוא שולחנות ישיבה משותפים, מלצריות עם מחשבים אישיים ששולחות את ההזמנות ישירות למטבח ותפריט פאן אסייתי שכמעט כל אחד ימצא בו משהו שהוא אוהב.

זוזוברה. החשמונאים 96, תל אביב. לא כשר

זוזוברה - סלט אטריות זכוכית ושרימפס  (צילום: גילה שוסטר,  יחסי ציבור )
זוזוברה. גם לתל אביבים מגיע | צילום: גילה שוסטר, יחסי ציבור


יא-פאן

מסעדת יא-פאן של השף יובל בן נריה, הזוכה של החודש שעבר, שומרת על המקום הראשון גם החודש, עם תורי אינסוף שמשתרכים בכל ערב והצפה של תמונות מגרות באינסטגרם. לעתים התור במקום מתארך כל כך (ותורמת לכך העובדה שאין אפשרות להזמין מקום למסעדה) - עד שאפשר גם להזמין חלק מהמנות תוך כדי עמידה בו, ולאכול על שולחנות מתכת קטנים שהוצבו בחוץ. המסעדה מציעה אוכל ביסטרו יפני, שמצליח לשלב איכשהו בין מנות יפניות למהדרין כמו קארי או יקיטורי לבין מנות ביסטרו כמו גראטן או צ'יפס. 

יא-פאן. נחמני 26, תל אביב. לא כשר

יא פאן - צלחת סשימי (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
יא-פאן. שומרת על הכתר | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור