למה חם? מסעדה כשרה ראשונה לשף המוכר שגב משה, במיקום לא אחר מאשר באר שבע. שגב טוען כי היה זה הקהל שביקש שוב ושוב ודחף אותו לפתוח דווקא מקום כשר. התפריט במקום כולל משהו לכל אחד: יש כאן מבחר של מנות ראשונות שמוגשות למרכז השולחן עוד בטרם הזמנתם משהו, ובעיקריות מציע שגב מבחר רחב של פסטות, המבורגר, שניצל וינאי ודגים מטוגנים או על הגריל. בשורה אמיתית לשומרי הכשרות, וגם לתושבי הנגב.

משה שגב. ברוך קטינקא 2, באר שבע. 077-4142025 שלוחה 5. כשר

שגב משה
שגב משה | צילום: רפי דלויה, יחסי ציבור

בנג בנג

למה חם? המשבר המדובר בענף המסעדנות הישראלי פוסח ככל הנראה על גזרת ההמבורגרים, אחרת אין איך להסביר את ריבוי ההמבורגריות החדשות והמתוחכמות הנפתחות בכל רחבי הארץ. אחת המדוברות של התקופה האחרונה היא בנג בנג - בית המבורגרים חדש, צעיר ומסוגנן שנפתח החודש ברעננה ומתפאר בשלל תוספות בשריות להמבורגר, כמו פפרוני, בייקון, האם אנד צ'יז או רצועות של בקר שהתבשל בבישול ארוך. בקיצור, קרניבורים, התחילו לתכנן את הנסיעה הבאה שלכם לאזור השרון.

 בנג בנג. הסדנא 6, רעננה. לא כשר 

בנג בנג רעננה ביצה ובייקון
בנג בנג רעננה ביצה ובייקון | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

על המים

למה חם? מסעדת על המים הוותיקה בהרצליה עשתה בשבועיים האחרונים מהלך שהעלה אותה לכותרות אחרי שנים רבות של פעילות יציבה, והכריזה שהיא הופכת לכשרה - אחרי לא פחות משלושים שנה כמסעדה המבוססת על תפריט דגים ופירות ים. השף מאור כהן ינסה להוליך את המוסד בדרכו החדשה עם כשרות חלבית ומנות מאתגרות כמו ריזוטו אסייתי עם דג בחמאה וטוויל פרמזן ובר ים על הפלנצ'ה עם מנגולד, לימה, יוגורט וחצילים. ואנחנו נקווה שהקהל הכשר יחבק את הגרסה החדשה וישמור עליה לפחות בשלושים השנה הבאות.

 על המים. רמת ים 4, חוף השרון, הרצליה. 09-9501767. כשר

סלמון
סלמון, מסעדת על המים | צילום: איתי פולק | Tgspot, יחסי ציבור

קפה קדוש

למה חם? מוסד הפחמימות הירושלמי חזר לכותרות בשבועות האחרונים משתי סיבות עיקריות. הראשונה היא שממש לפני שבוע חגג קפה קדוש חמישים שנות פעילות (מספר מטורף במונחי הקולינריה הישראלית) בנשף קינוחים שבו הוגשו עשרות סוגי מתוקים מהפנטים. והסיבה השנייה היא שמן של הסופגניות שמכינים לנו בקדוש השנה שיצא למרחוק - מסופגניות קלאסיות במילויים כמו קסיס או קרמל מלוח ועד קרונאט שהוא היחיד בישראל שלא מבייש את המקור.

קפה קדוש. שלומציון המלכה 6, ירושלים. 02-6254210. כשר

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

דוכן הבאן מי במסעדת אסיה

למה חם? מסעדת אסיה ביפו התחבבה עלינו מאוד כבר מיום פתיחתה. עכשיו היא חזרה לדיבור בזכות דוכן הבאן מי החדש שלה, שהוא ללא ספק אחד ממיזמי הסטריט פוד הלוהטים ביותר בארץ. הדוכן פועל רק בימי השבוע ורק בשעות הצהריים, ומגיש בגטים וייטנאמיים ממולאים כל טוב - מפטה כבד עוף, דרך פורק בלי (בטן חזיר) ועד דג ואפשרויות טבעוניות - והכל במנות דשנות ובמחיר סביר (34-42 שקלים).

הבאן מי של מסעדת אסיה. רבי נחמן 3, שוק הפשפשים, יפו. 050-5427775. לא כשר

A post shared by מסעדת אסיה - שוק הפשפשים (@asia.rest) on

 באנז

למה חם? כבר אין מסעדה אסייתית שלא מגישה איזשהו סוג של לחמנייה מאודה, וכבר היה נדמה שהטרנד הזה הולך ודועך - אבל אז הגיעה מסעדת באנז החדשה של השף המוערך רועי סופר והצליחה להחזיר את הלחמניות האלה לחיים. תמצאו שם שמונה מילויים שונים, אופציה לבאנז מקמח מלא, כמה סלטים ועוד כמה קערות אורז עם תוספות, וגלידה אחת מעולה בטעם צ'אי וג'ינג'ר. הוסיפו לזה את המחירים המתונים יחסית, וקיבלתם מקום שכיף לסיים בו ערב או לחטוף ארוחה מהירה ולא יקרה שהיא הכל חוץ מג'אנק.

באנז. הרצל 17, תל אביב. 03-9397075. לא כשר

באנז באן קריספ
באנז באן קריספ | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

אלנה

למה חם? מסעדת נורמן הייתה במשך שלוש שנות פעולתה אחד מהמקומות היציבים והטעימים בעיר. השף ברק אהרוני הכין שם אוכל ביסטרו קלאסי, כזה שכבר קשה למצוא בארץ. אחרי חודשים ארוכים של עבודה ומחשבה הפכה החודש הנורמן למסעדת אלנה - גרסה קלילה ומשוחררת קצת יותר של אותה מסעדה אהובה. התפריט כולל מנות מנות שנשארו מהגלגול הקודם, אבל גם מנות חדשות, שפוזלות יותר לכיוון הים התיכון ופחות לצרפת. 

אלנה. מלון הבוטיק דה נורמן. נחמני 25, תל אביב. 03-5435400. לא כשר

אלנה - כיסוני טלה
אלנה - כיסוני טלה | צילום: דיוויד לופטוס, יחסי ציבור

קפיטריה

למה חם? בעולם יש כבר שנים מסעדות טובות בקניונים, אבל אצלנו עדיין קשה למצוא מקום הגון לאכול בו תוך כדי הקניות. את המצב הזה משנה סוף סוף קפיטריה החדשה, מסעדה רצינית ואמיתית של דוד טור, שלומי זידן, מוטי אלה ואורי חזיזה, אנשי קבוצת קפה אירופה, בקניון TLV של גינדי. קפיטריה פועלת כשילוב של מסעדה, בר וכן, גם קפיטריה/מעדנייה, עם תפריט של השף ליאור הדס (שילה, מונא) שכולל הרבה מנות של דגים נאים, סלטים, מנות בשר וכמה קינוחים מעניינים. על תפריט הקוקטיילים אחראים אנשי הבר ג'ספר, כך שגם הגזרה הזו מושקעת למדי. יציאה למסעדה בקניון? תתחילו להתרגל לזה.

קפיטריה. החשמונאים 96, תל אביב. 03-9567216. לא כשר 

קפיטריה קניון TLV עוגת גבינה
קפיטריה קניון TLV עוגת גבינה | צילום: AvirA.tlv, יחסי ציבור

שיראטויה

למה חם? מבין כל המסעדות ובתי האוכל היפני הפועלים סביבנו בחודשים האחרונים, שיראטויה מצטיירת כמי שבינתיים מובילה במירוץ. זה מתחיל בבעלים, עלי גרוסמן, מסעדן מיתולוגי בתל אביב, ממשיך בחלל שאכלס לפני כן את המזללה וכתית של מאיר אדוני ומסתיים בתפריט האוכל הרחב (אולי קצת רחב מדי. וגם קצת מבולגן מדי) שגורם להרגשה שסוף סוף יש פה אוכל יפני שהוא לא רק סושי וראמן (גם הם מופיעים בו, כמובן, אבל עם סושי שף יפני למהדרין וראמן שכבר עכשיו מתחרה בקלות על תואר הכי טוב בעיר). החלל הגדול כבר מלא לגמרי כמעט כל ערב, המחירים מתונים יחסית ואפילו הסאקה והאלכוהול זולים ביחס לנהוג. אחת הפתיחות המסקרנות והכיפיות של השנה? לא נכחיש.

שיראטויה. נחלת בנימין 57, תל אביב. 077-7101711. לא כשר

סשימי, שיראטויה
סשימי, שיראטויה | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

מנסורה

למה חם? מה קורה כשלוקחים שני שפים שעבדו במסעדת שילה הוותיקה, שאחד מהם גם בישל אצל רובושון בפריז, ומצרפים אליהם את מנהל המסעדה של שילה? מקבלים את המסעדה הכי לוהטת של החודש, שכבר עכשיו, פחות מחודש אחרי פתיחתה, כבר כמעט בלתי אפשרי להשיג בה מקום בלי התראה של כמה ימים טובים מראש. מנסורה ממוקמת בחלק האחורי של מתחם נגה ביפו, בחלל שהיה פעם מוסך, ומגישה תפריט שמחולק למנות ראשונות, בינוניות ועיקריות הכוללות לא מעט דגים ופירות ים. בזמן הקצר הזה המסעדה כבר הצליחה להרים מנה שלא מפסיקים לדבר עליה: ספגטיני עם בשר סרטנים, וכנראה שיצטרפו אליה בחודשים הקרובים עוד כמה מנות מעניינות לא פחות.

מנסורה. דרך שלמה (סלמה) 13, תל אביב. 03-9446556. לא כשר

 

טרין לשון בקר, מנסורה
טרין לשון בקר, מנסורה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב