הסיבוב השלישי של רשימת המסעדות הכשרות והמומלצות של קהילת "פוּדוֹס – פודיז שומרי כשרות" יוצא לדרך. מטבע הדברים, הייתה לנו התלבטות גדולה אם להשיק רשימה חדשה השנה או פשוט לדלג, אבל הבנו שדווקא השנה חשוב יותר מאי פעם להרים לעסקים ולענף המסעדנות, להכניס מקומות חדשים שפרצו לתודעה וגם להיפרד בכאב מכמה מקומות שנסגרו, כמו למשל מסעדת יאקימונו האהובה. שימו לב: מאז פרוץ המלחמה, בחלק מהמסעדות  שעות הפעילות השתנו, אז מומלץ תמיד לבדוק מראש.

את הרשימה אנחנו מקדישים להחזרתו במהרה של החטוף עומר ונקרט, מנהל מסעדת נינה ביאנכה שנחטף מהמסיבה ברעים ולזכרו של השף אלי אוזן ז"ל, יד ימינו של השף גיא פרץ ממסעדת סלון יווני שנרצח יחד עם אביו במתקפת ה-7.10 בחוף זיקים, כאשר יצאו לדוג יחד. יהי זכרם ברוך.

* קבוצת הפייסבוק פוּדוֹס – פודיז שומרי כשרות היא בית לחובבי הקולינריה שומרי הכשרות. הקבוצה מאגדת פודיז, חובבנים ואנשי מקצוע ודנה בעולם האוכל הכשר על מגוון היבטיו, מתוך שאיפה לשנות את השיח על אוכל כשר בסצנת הקולינריה הישראלית. בקבוצה תמצאו גם טיפים, אירוחי אנשי מקצוע, מתכונים, המלצות על בילויים קולינריים ובכלל, המון אוכל טוב למבינים בלבד. קבוצת פודוס מפעילה גם עמוד אינסטגרם, ליין סיורי שוק כשרים, ובקרוב תשיק בלוג קולינריה קהילתי כשר.

>> לכל הכתבות של פודוס

מסעדות חלביות 

מנרה, שרתון תל אביב

תוך מעט זמן, מנרה התל אביבית הצליחה למצב את עצמה כאחת מהמסעדות החלביות הכשרות הטובות בארץ. מנרה מציעה תפריט עדין, מקורי ואלגנטי שמחולק לשלוש קטגוריות: Island, Land, Sea. כל קטגוריה כוללת מנות אחרות ששואבות השראה מהים והאדמה. מנרה (מגדלור בערבית) ממוקמת במלון שרתון וחוץ מנוף פנורמי מרהיב לים התיכון, היא מספקת חוויה קולינרית מופלאה ואקלקטית.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות תל אביב

הירקון 115, מלון שרתון, תל אביב | 072-2770955

מנרה (צילום: אסף קרלה)
מנרה | צילום: אסף קרלה

פנקינה, תל אביב

פנקינה היא לא עוד מסעדה חלבית שמגישה אוכל איטלקי, אלא מסעדה איטלקית אמיתית, שהוקמה על ידי שותפים איטלקיים וכל צוות המסעדה עלה מאיטליה. בתפריט, המושפע מהמטבח הרומאי, תמצאו פוקצ'ת מטבלים מעולה, ארנצ'יני נהדר, לזניה יומית משתנה, דגים וכמובן מבחר מנות פסטה טרייה אותנטיות. אל תוותרו על הקינוחים (טירמיסו כמובן ויש עוד) שייקחו אתכם ממרכז תל אביב היישר לארץ המגף.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות תל אביב

גורדון 39, תל אביב | 03-6449793

פנקינה (צילום: Katerina Savina)
פנקינה | צילום: Katerina Savina

נינה ביאנכה, צומת ביל"ו

נינה ביאנכה היא מסעדת פיוז'ן חלבית פופולרית ביותר ששוכנת בצומת ביל"ו. לפודוסים שכבר היו בה ומכירים אותה, וגם לאלה שלא, נספר כי בימים אלה חזר למסעדה שף ירין עמירה, שהיה ממקימיה ובנה תפריט חדש ומסקרן. בין המנות החדשות בתפריט תמצאו קבב דג על לחוח, טורטליני סלקים ברוטב תירס ופרג, והקינוח המיתולוגי שחזר לתפריט: קראק פאי של נינה עם קרם שמנת וקראמבל וניל. במקום תמצאו גם מגוון קוקטיילים, טאבון עצים ומדי פעם גם שיתופי פעולה מסקרנים עם שפים אורחים. לאחרונה המסעדה עלתה לכותרות בנסיבות מצערות כאשר מנהל המסעדה, עומר ונקרט, נחטף לעזה מהמסיבה ברעים ועדיין מוחזק בה. כולנו מתפללים לחזרתו המהירה.

כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות המקומית קריית עקרון

בוסי סנט ג'ורג' 9, צומת ביל"ו | 08-9480080

נינה ביאנכה (צילום: דוד מויאל)
נינה ביאנכה | צילום: דוד מויאל

הולה-הולה, תל אביב

זן חדש וצעיר של מסעדות בר כשרות כובש את תל אביב: מסעדות שפתוחות מצהרי היום, ועם רדת החשיכה הן מעלות הילוך והופכות למקום שמלבד לאוכל ולשתייה מציע חוויית בילוי לילי. הולה הולה, ששוכנת בסמטאות שוק הכרמל, היא בדיוק כזאת. בעוד אחותה התאומה והבשרית, דואה tlv, עוברת טרנספורמציה מסקרנת והופכת בימים אלה להמבורגריית שף בשם "דואה בורגר", הולה הולה תפסה מעמד כמקום בילוי מבוקש. התפריט של שף שקד פחימה כולל דגה טרייה, פסטות בעבודת יד, פיצות נפוליטניות וקינוחים הנעשים במקום. ואגב - למי שמחפש - לאחרונה המקום התחדש גם בחלל אירועים צמוד.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות תל אביב

סמטת הכרמל 27, תל אביב | 050-9322445

הולה הולה שף שקד פחימה (צילום: יונתן בן חיים)
הולה הולה שף שקד פחימה | צילום: יונתן בן חיים

פלורנטינה, תל אביב

פלורנטינה היא בר-מסעדה חלבי הממוקם בבית המיתולוגי עם הגג האדום ברחוב אברבנאל. חוץ מגינה ירוקה ונעימה, פלורנטינה מאופיינת באירוח מסביר ותפריט באוריינטציה איטלקית: פיצות בשלל טעמים הנאפות בתנור אבן, סלטים יצירתיים, פסטות בעבודת יד, מנות חלוקה לנשנוש ותפריט קוקטיילים. 

ב7.10 נחטף לעזה אליקים ליבמן, טבח המסעדה. אנו מתפללים לשובו בהקדם.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות תל אביב. ירק גוש קטיף. חלב ישראל למהדרין

אברבנאל 56, תל אביב | 03-6050061

פלורנטינה (צילום: אביב טרב)
פלורנטינה | צילום: אביב טרב

רובידה, מזכרת בתיה

רובידה, ששוכנת בבית אבן עתיק ויפהפה בלב מזכרת בתיה, היא מסעדת שף חלבית שמשתמשת בחומרי גלם מקומיים בלבד. שף עמוס חיון מציע ברובידה תפריט מקורי ובין היתר הוא שואב השראה קולינרית מחקלאים, יצרנים ודגה ישראלית בהתאם לעונות השנה. בכל חודש התפריט מעט משתנה ותמצאו בו מנות כמו מאפה פאטייר במילוי תרד, סומק וגרגירי חומוס; סביצ׳ה בר ים על לאבנה בעבודת יד עם טוויל כוסמין וגרעינים ; קפלטי במילוי גבינת תום במרק ירקות שורש; פילה ברמונדי על ירקות חורף צרובים ועוגת מילפיי גבוהה עם תותים מהשרון.

חלבי, בפיקוח ארגון רבני צהר

המייסדים 8, מזכרת בתיה (מתחם המוזיאון) | 08-6239864

רובידה (צילום: אלון מסיקה)
רובידה | צילום: אלון מסיקה

פופ אפ קפה, קריית ענבים

מסעדת הלהיט החדשה של קבוצת נאיה היא פופ אפ קפה, שנמצאת בתוך רפת עתיקה בעיצוב תעשייתי בקיבוץ קריית ענבים הפסטורלי. המסעדה חלבית בסגנון איטלקי-ים תיכוני ויש בה 2 תפריטים: תפריט בראנץ' שווה ותפריט חלבי יצירתי לשעות הערב. את מטבח המסעדה מוביל שף שמוליק בן חמו, והמלצה שלנו: אל תפספסו את הקינוחים המעולים מבית היוצר של הקבוצה.

כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות מטה יהודה

מתחם הרפת, קיבוץ קריית ענבים | 02-5006969

פופ אפ (צילום: איתמר גינסבורג)
פופ אפ | צילום: איתמר גינסבורג

דרך הגפן, בית זית

דרך הגפן היא מסעדה חלבית מבוקשת מאוד שממוקמת בלב גינה פורחת ובריכות דגים. למסעדה תפריט מהמטבח הים-תיכוני בנגיעות איטלקיות: מארוחות בוקר עשירות, פסטות בעבודת יד, סלטים מיוחדים ("סלט בית זית" אהוב במיוחד), דגים טריים ומנות אחרונות מצוינות שנעשות במקום (עוגת גבינת שמנת ופירות יער היא פייבוריטית).

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות מטה יהודה

דרך הגפן 1, מושב בית זית | 02-6502044

דרך הגפן (צילום: דוד מויאל)
דרך הגפן | צילום: דוד מויאל

פרינג', ירושלים

"הכשרה של קבוצת טלביה", פרינג', היא מסעדה חלבית קצת אחרת שממוקמת בתיאטרון ירושלים. התפריט, שבנה שף ניר לוי, כמעט נטול לחלוטין השפעות איטלקיות (אכן מאורע נדיר) ובין המנות במסעדה תמצאו סיגר דגים עם פסטו כוסברה ויוגורט, שווארמה דג ים מפורק ובורגר דג בלחמניית בריוש ואיולי לימון. עצה חמה: אל תוותרו על הקינוחים בפטיסרי הכשר בקומה מעל, ששייך אף הוא לקבוצת טלביה.

כשרות: חלבי, בהשגחת הרבנות ירושלים

תיאטרון ירושלים, דוד מרכוס 20, ירושלים | 02-6499549

פרינג (צילום: בר קושניר)
פרינג' | צילום: בר קושניר

ESER (עשר), ירושלים

שף יענקל'ה תורג'מן מקבוצת 1868 האהובה פתח לא מזמן ESER, מסעדה חלבית חדשה בחלל המופלא של בית אנה טיכו, ארבע שנים לאחר שמסעדת אנה נסגרה. היא אומנם רק בראשית דרכה, אבל כבר זוכה לקבלת פנים נלהבת וביקורות מחמיאותץ בתפריט המבטיח שלה מככבות מנות המבוססות על תפריט עונתי שנותן הרבה כבוד לדגה טרייה וירקות בלאדי של חקלאים מקומיים ומבחר יינות ישראליים להשלמת החוויה.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות ירושלים

הרב אג"ן 10 (בית אנה טיכו), ירושלים | 02-6222312

מסעדת עשר ירושלים (צילום: @eser_by_1868, instagram)
מסעדת עשר ירושלים | צילום: @eser_by_1868, instagram

פלומינו, ירושלים

מסעדת פלומינו היא סוד שרק ירושלמים מכירים. המקום הוקם על ידי 4 חברי ילדות שחלמו להקים מקום שישלב בין המטבח האיטלקי לטעמים ישראליים וירושלמיים. החלום התגשם ופלומינו נחשבת לאחת המסעדות האיטלקיות האהובות והמוערכות על חברי קהילת פודוס. בתפריט, שנבנה יחד עם השף שלומי בן שלום, תמצאו מנות כמו טורטליני קסביה - כיסוני פסטה טרייה במילוי קרם ארטישוק ירושלמי, וקנולי - בצק פריך ממולא בקרם מסקרפונה ומי ורדים.

כשרות: חלבי רבנות ירושלים

המלך ג'ורג' 41, ירושלים | 077-362-7511

פלומינו (צילום: דוד מויאל)
פלומינו | צילום: דוד מויאל

סלון יווני, הרצליה

אין דוס שלא טס ליוון, הציץ אל הטברנות התוססות, הריח את הדגים הנצלים על האש, שלף חפיסת קרקרים והתבאס. את הפיצוי הוא מצא כאן בישראל, בסלון יווני של שף גיא פרץ, שעברה לאחרונה ממלון ווסט תל אביב למלון דניאל בהרצליה. בתפריט תמצאו את מיטב הלהיטים היוונים כמו סקורדיליה וצזיקי, מאפים יווניים כמו ספנקטופיטה ועד מנות דגים עיקריות לרבות סופלקי דגים, גירוס דגים עם ירקות בגריל, או בוצ'ר דגים למרכז שולחן.

במתקפת ה-7.10 נפרדה המסעדה בכאב מהשף שלה, אלי אוזן, יד ימינו וחברו הטוב של שף גיא פרץ, שנרצח בחוף זיקים כאשר הלך לדוג עם אביו. יהי זכרו ברוך.

כשרות: חלבי הרבנות שוהם

מלון דניאל, שדרות אלי לנדאו 60, הרצליה | 052-5575075

סלון יווני (צילום: יונתן בן חיים)
סלון יווני | צילום: יונתן בן חיים

פורט לוקאל ביסטרו, קיסריה

יש מסעדות שמנצחות בתפריט, יש מסעדות שמנצחות בלוקיישן ויש מסעדות שמנצחות בשתיהן. היא הפכה לכשרה רק לפני מספר שנים (ולאחרונה הפכה לכשרה למהדרין!) התפריט, בניצוחו של השף נתי איבגי, מציע מנות איטלקיות וים תיכוניות, הנשענות על דגה טרייה וחומרי גלם מקומיים ותמצאו בו בין היתר ארוחות בוקר, מנות מהמטבח האיטלקי, צלוחיות דגים נאים ומבחר דגים טריים הנצלים במקום בתנור גחלים.

כשרות: מהדרין חלבי בהשגחת הרבנות חוף הכרמל

גן לאומי נמל קיסריה | 077-9979794

מסעדת פורט לוקאל (צילום: אנטולי מיכאלו)
מסעדת פורט לוקאל | צילום: אנטולי מיכאלו

מסעדות אסייתיות ומסעדות דגים

פסקדו, אשדוד

פסקדו (דגים בספרדית) האשדודית היא סוג של סיפור סינדרלה מקומי. באיטיות ובעקביות היא סללה דרכה ממסעדת דגים משפחתית שהוקמה לפני כעשור וחצי על ידי ערן ז'נו ויחי זינו (השף), למסעדה הכשרה היחידה שהשתבצה ברשימת 50 המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון בדירוג המסעדות הבינלאומי והנחשב, פיפטי בסט. המסעדה ממוקמת במרכז טיילת אשדוד מול הים ונהנית מדגה יומית טרייה המסופקת על ידי משפחתו של ערן, העוסקת בענף הדיג כבר שלושה דורות. הטריות והאיכות של הדגים מורגשות במנות המדויקות ועזות הטעם, והתפריט - המבוסס על מנות קבועות לצד ספיישלים יומיים - עושה כבוד לדגה הישראלית המצוינת.

כשרות: בשרי, בהשגחת הרבנות אשדוד

מרטין בובר 1, אשדוד | 08-8523063

פסקדו (צילום: איתיאל)
פסקדו | צילום: איתיאל

נאיה, בית נקופה

בפאתי בית נקופה בהרי ירושלים תמצאו את נאיה, שמגדירה עצמה "מסעדת הרים אסייתית". מרגע הקמתה ב-2018 נאיה התברגה כאחת המובילות בקטגוריית מסעדות אסייתיות כשרות, והפכה במהירות לחביבת המגזר. בנאיה תמצאו מטבח פיוז'ן עדכני עם תפריט שכולל דגים נאים, סושי, סלטים, מרקים ומנות גריל ופחמים משובחות. כל הטוב הזה מתובל באווירה עדכנית ותוססת, שהופכת כל ארוחה לבילוי של ממש.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות מטה יהודה

שביל הלולים 154 | 02-9900070

נאיה (צילום: איתמר גינסבורג)
נאיה | צילום: איתמר גינסבורג

סופר המזרח, ירושלים

סופר המזרח, שנפתחה רק השנה, היא מסעדה אסייתית מבית ג'קו סטריט המוכרת והאהובה, בו שף זכאי חוג׳ה ושף הצעיר אורן בן-מויאל יצרו תפריט פיוז'ן אסייתי כיפי ומגוון. מסעדה התפרסמה גם בזכות גימיק של כניסה סודית דרך מיני-מרקט שמעוצב בסגנון חנויות מוצרים אסייתיים, רק שבתפקיד הקופאית יושבת המארחת - וברגע הכניסה היא פותחת את הקיר האחורי ומתגלה מסעדת שף.

כשרות: בשרי בהשגחת רבנות ירושלים

דרך בית לחם 34, ירושלים | טלפון: 02-6237190

סופר המזרח (צילום: אופק שלום)
סופר המזרח | צילום: אופק שלום

אונמי, תל אביב

אונמי שנפתחה ממש בחודש האחרון במלון הילטון תל אביב היא למעשה סניף כשר למוסד האסייתי הוותיק אונמי והיא כנראה ההבטחה הגדולה של 2024. באונמי הכשרה תמצאו מאומיסו שירו - מרק מיסו עם אצות וואקמה; קארי נודלס - אטריות אורז עם כדורי דג, יוזו קושו, ובוקצ'וי; וכמובן תפריט סושי מקצועי ומיוחד שלא תמצאו בכל מקום.

כשרות: חלבי בהשגחת הרבנות תל אביב

 הירקון 205, תל אביב (מלון הילטון) | 03-5202128

אונמי (צילום: רפאל ביטון)
אונמי | צילום: רפאל ביטון

ניני האצ'י, תל אביב | ניני צ'ו, פתח תקווה

ניני האצ'י (228 ביפנית, על שם הכתובת של המסעדה), מהמסעדות האסייתיות האהובות על חברי קהילת פודוס, ממוקמת בקרבת נמל תל אביב ומציעה תפריט סושי עשיר ואותנטי עם מגוון דגים טריים, מנות ווק, מרקים, סלטים, כיסונים ומנות טפניאקי. בנוסף, מציעים במקום תפריטים מיוחדים כמו תפריט ללא גלוטן, תפריט טבעוני או תפריט לנשים בהריון שמיוצר בפס נפרד וסטרילי. לצד מסעדת הדגל בתל אביב פועלת מסעדה נוספת מבית ניני האצ'י - ניני צ'ו, הממוקמת בפתח תקווה ומציעה תפריט דומה. בין השעות 12:00 ל-17:00 ישנה הנחה בסך 10% על התפריט.

ניני האצ'י תל אביב: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב. בן יהודה 228, תל אביב | 03-6249228

ניני צ'ו, פתח תקווה: בשרי בהשגחת הרבנות פתח תקווה. הסיבים 18, פתח תקווה | 03-5183333

View this post on Instagram

A post shared by Nini hachi ניני האצ׳י (@ninihachi)

קמאקורה, רמת גן

על מה אתם חושבים כשאומרים לכם מסעדה יפנית? נכון, על סושי. המקוריים אולי חשבו על ראמן. אבל קמאקורה מביאה איתה אמירה קולינרית אחרת לגמרי, ועושה כבוד לסצינת הבשר היפנית, לצד אוירה ועיצוב בהשראת מסעדות השף היפניות הפועלות בסצנה הלונדונית. קאמאקורה, הממוקמת במלון הבוטיק אינדיגו, מציעה תפריט עם מנות מאופיינות בטכניקות הכנה, כבישה ותיבול השואבות מהמסורת היפנית. מאז פתיחת המלחמה המסעדה סגורה לקהל הרחב אך בחודש הקרוב היא אמורה להיפתח אחרי שיפוץ.

בשרי, בפיקוח איגוד רבני צהר

אהליאב 5, מלון אינדיגו, רמת גן | 073-2777778

ניהון נו-בה, פתח תקווה

שף שגב משה ורסטילי ביותר: הוא יכול ללמד להכין מנה סופר-ביתית באינסטגרם, לצלחת באלגנטיות מנת גורמה ואז להביא אותה ביציאה יפנית. ליציאה הפעם קוראים ניהון נו-בה, מסעדה יפנית כשרה שהוא בחר למקם בלב פתח תקווה (עיר שהפכה מבלי להתכוון לבירת המסעדות הכשרות, ואפילו למוקד עלייה לרגל קולינרי). מעבר לעיצוב ולאווירה במקום ולמגוון המשקאות הנדיר, התפריט מציע הזדמנות להתנסות בטעמים חדשים עם הטוויסט שרק שגב יכול לתת. בסמוך למסעדה פועל Segev Bar & Lounge, הבר הכשר של שגב שמציע חווית בילוי קולינרית המבוססת על אווירה שוקקת ואלכוהול איכותי לצד תפריט עצמאי שמתכתב עם תפריט המסעדה.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות פתח תקווה

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה | 073-2665555

ניהון נו-בה (צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור)
ניהון נו-בה | צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור

מינאטו, הרצליה

מינאטו (הרצליה וקיסריה) היא מסעדה יפנית אמיתית בניצוחו של שף אקי טמורה, דור רביעי למשפחת מסעדנים יפנית. אם אתם חובבי סושי, תשמחו לגלות שהיא מציעה מבחר עצום של סוגי סושי שונים ומעולים (למעלה מ-50!) לרבות פס סטרילי לנשים בהריון, וכן מבחר מנות יפניות מסורתיות, לצד אלכוהול יפני. מינאטו שמה דגש על יישום טכניקות וצורת עבודה הנהוגות ביפן, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים ועונתיים.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות הרצליה

המנופים 8, הרצליה | 09-7731703

מינאטו (צילום: דן חסון)
מינאטו | צילום: דן חסון

UMA אומה סושי בר, זכרון יעקב

במבנה היסטורי ששימש בעבר כאורוות הברון רוטשילד, יושבת מסעדת הסושי הכשרה UMA. תמצאו שם חצר יפהפייה ואינטימית, בר ענק וקומת גלריה המשקיפה על המסעדה. בתפריט תמצאו סושי ומנות ייחודיות עם דגים טריים ותוספות לא שגרתיות, באן אסאדו בלתי נשכח, מנות ווק, מנות טבעוניות וקוקטיילים שמחים.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות זכרון יעקב

שדרות הנדיב 29, זכרון יעקב | 04-6292969

אומה (צילום: אלונה להב)
אומה | צילום: אלונה להב

מסעדות בשריות

דריה, תל אביב

אם היינו מדרגים את הרשימה הזאת, דריה ללא ספק הייתה בשלישייה הפותחת. הכשרה של הלל תווקאלי (אנימאר) ממשיכה לכבוש את המגזר באלגנטיות, בסטייל ובאיכות קולינרית בלתי מתפשרת. בדריה יש את כל מה שהייתם מצפים לו ממסעדת פיין דיינינג מוקפדת: מנות המשלבות בין קלאסיות לנועזות, כולן שואבות השראה מדרך המשי הפוגשת את הים התיכון ושפע וחומרי גלם עם אמירה המייצרים יחד את הביס המושלם. חברי פודוס ממליצים לא לוותר על חמוצים מטורפאן, סמבוסק כתף, צלעות טלה מעושנות ועל קינוח הפלודה המופלא והמפתיע.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

הירקון 205, מלון הילטון, תל אביב | 03-5202127

דריה (צילום: ספיר קוסא)
דריה | צילום: ספיר קוסא

ווסט סייד, תל אביב

על חוף ימה של תל אביב, במלון רויאל ביץ' היוקרתי, ממוקמת מסעדת השף הכשרה והמוערכת ווסט סייד, ששומרת על מקומה המכובד כבר שנים רבות. התפריט שבנה שף עומרי כהן מתבסס על תוצרת מקומית וחומרי גלם עונתיים, שילוב טעמים ים תיכוניים וטכניקות מהמטבח הצרפתי, ונחשב לאחד הטובים בסצנת הקולינריה הכשרה. מלבד למנות ראשונות ועיקריות, התפריט מציע גם קינוחים מוקפדים ובלתי מתפשרים ומתעדכן לפי ההיצע העונתי. נציין כי בימים אלה המסעדה סגורה זמנית לאור המצב, החלטנו להשאיר אותה ברשימה מתוך הבנה שהיא אמורה להיפתח שוב בקרוב. הישארו מעודכנים.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

הירקון 19, מלון רויאל ביץ' תל אביב | 03-7405054

ווסט סייד (צילום: אנטולי מיכאלו)
ווסט סייד | צילום: אנטולי מיכאלו

מלכה, תל אביב

אווירה טובה, ווייב תל אביבי, מנות יצירתיות ותפריט פואטי ומסקרן - זה רק חלק מהקסם מסעדת מלכה מבית מדרשו של השף אייל שני. בתפריט של המסעדה, שנפתחה בדיוק במקום שבו פעלה לילית המיתולוגית (והכשרה אף היא), תמצאו מנות ישראליות עכשוויות עם חומרי גלם מעולים וטוויסטים על שם אייל שני. במשך שנות פעילותה הפכה מלכה לאחת מחביבות הקהל הבולטות בקרב המגזר שומר הכשרות (וגם מחוצה לו), והיום היא נחשבת למקום מפגש מעולה לקבוצת חברים מעורבת.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

בית אסיה, דפנה 2, תל אביב-יפו | 03-6091331

מלכה (צילום: אסף קרלה)
מלכה | צילום: אסף קרלה

וויסקי בר & מוזיאון, תל אביב

למעלה מ-1,400 סוגי וויסקי מסודרים במדפים ארוכים ימתינו לכם בוויסקי בר, מסעדה המשמשת כמוזיאון אלכוהולי הגדול מסוגו בישראל. המתחם נמצא במבנה עתיק שתפקד כיקב במאה ה-19, לאחר מכן שימש את המוסד, והיום נמצאת בו אחת המסעדות הייחודיות בשכונת שרונה הטמפלרית בתל אביב. מעבר לסדנאות וויסקי וקומת גלריות המארחת הופעות אינטימיות, המקום מתפקד גם כמסעדת שף בשרית עדכנית עם בשרים בעישון עצמי ותפריט קוקטיילים וקינוחים המבוסס אף הוא על טעמי הוויסקי.

בשרי, בפיקוח איגוד רבני צהר

דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביב | 03-9551105

ויסקי בר (צילום: אסף קרלה)
ויסקי בר | צילום: אסף קרלה

פליים (FLAME), תל אביב

פליים התל אביבית יושבת בלוקיישן מוכר מאד לפודוסים: החלל של מסעדת לומינה. FLAME היא שיתוף פעולה בין המסעדנים אלון אהרונוביץ, ארז עצמון וקבוצת סופרים (פיטמאסטר). המסעדה מצהירה כי הכלים החזקים ביותר שלה הם פחם, עשן גחלים ואש גלויה והמנות שמוגשות בפליים מבוססות על בקר מקומי מעדרי פרות הולשטיין, אותם מיישנים במקום בוויטרינה הגלויה לסועדים. המלצת פודוס: כדאי ממש לנסות את הלשון הצרובה והשורט ריב.

כשרות: בשרי רבנות תל אביב

אליעזר פרי 10, מלון קרלטון, תל אביב | 073-338-3833

פליים (צילום: דוד מויאל)
פליים | צילום: דוד מויאל

חנן מרגילן, תל אביב

הרשימה שלנו מתמקדת בעיקר במסעדות שף, אבל לא יכולנו להתעלם מהתופעה ושמה "חנן מרגילן", מסעדה בוכרית שהפכה לסנסציה קולינרית בקרב הפודיז התל אביביים, ולא רק שומרי הכשרות ביניהם. במסעדה הקטנה בדרום תל אביב, שהוקמה לפני כמעט 20 שנה, לא תמצאו אוכל מתחכם או אינטרפרטציות מודרניות למנות מבית סבתא, אלא את האוכל כפי שהוא במקור: מרק דושפרה עם כיסונים שנעשו ביד אמן, באחש, פלוב ועוד מנות ששווה לעלות לרגל בעבורן.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

מסילת ישרים 15, שכונת שפירא, תל אביב-יפו | 03-6873984

מרק חנן מרגילן (צילום: ארתור חנימוב)
חנן מרגילן | צילום: ארתור חנימוב

פיטמאסטר, פתח תקווה | חוצות אלונים | ירושלים | (בקרוב: באר שבע)

בפיטמאסטר לא מקבלים תפריט אלא מגיעים להתארח, והפיטמאסטר (המארח) קובע מה תאכלו. כל ארוחה כוללת 6-7 מנות בשר שונות, חלקן קבועות וחלקן משתנות. בין המנות יש אסאדו שנופל מהעצם, ספייריבס טלה, אונטריב מפורק ועוד. הכל מוכן לנגד עיניכם המשתאות ומוגש בתוספת ירקות ורטבים לשדרוג החוויה. יין, בירה, מים וסודה כלולים במחיר, העומד על 270 שקלים לסועד. בעקבות ההצלחה כבר נפתח סניף נוסף בצומת אלונים, בחוצות אלונים בצפון, בירושלים בגרסת המהדרין, ובקרוב ממש גם בבאר שבע, ובכולם תקבלו את אותו שואו. 

סניף פתח תקווה: בשרי בהשגחת הרבנות פתח תקווה, ברקת 4, פתח תקווה | 073-2777777

סניף ירושלים: כשר למהדרין בהשגחת בד״ץ הרב מחפוד, שדרות יצחק רבין 10, מתחם הסינמה סיטי | 073-2777777

סניף חוצות אלונים: רבנות מקומית עמק יזרעאל, קניון חוצות, אלונים | 073-2777777

פיטמאסטר (צילום: גיל אבירם)
פיטמאסטר | צילום: גיל אבירם

המקדש, פתח תקווה

אי שם, בצפון פתח תקווה, התמקמה לה מחדש מסעדת המקדש מבית מדרשו של שף לירן בלו, שמגדירה את עצמה כ"היכל קולינרי בשרי". בלו משלב בין טכניקות בישול שונות - עישון, סו-ויד, השריות ארוכות וזיקוק - ומשתמש בחומרי גלם לא שגרתיים במטרה להפתיע בטעמים חדשים שיפציצו את החך. חסידי הבשר ה"נקי" יוכלו להתנסות בשיטת צלייה אישית, שבה ייצלו בעצמם נתחי בשר על גבי מצע של אבנים לוהטות. 

כשרות: בהשגחת הרבנות פתח תקווה, רוב הבשר חלק בית יוסף, ירק גוש קטיף

הפסגות 9, פתח תקווה | 09-9777007

View this post on Instagram

A post shared by מסעדת המקדש (@the_mikdash)

ספרה (Sphera - Kitchen & Bar), רחובות

מסעדת ספרה ברחובות התמקמה כמסעדה מובילה בסצנת המסעדות הכשרות. המסעדה, שהוקמה בלב הפרדסים של רחובות, מציעה חוויית אירוח מפוארת עם קירות זכוכית, תקרות גבוהות ומרשימות, מערכת תאורה וסאונד מתקדמת, וחדרים פרטיים לאירועים קטנים. שף המסעדה, בני מדר, הוא בוגר הקורדון בלו, שבא להוכיח שתפריט כשר הוא לא פשרה והוא עושה זאת באמצעות פרודוקטים משובחים, בשר ממשק לגזיאל וגינת תבלינים הצמודה למסעדה. עם נתונים כאלה, קשה ליפול.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות רחובות

המדע 18, פארק המדע רחובות | 072-3922099

ספרה (צילום: אנטולי מיכאלו)
ספרה | צילום: אנטולי מיכאלו

מארי, נתניה

על גג מלון Vert בנתניה תמצאו את הכשרה החדשה הנוספת של השף אביב משה. Maree ("גאות", בצרפתית) שנפתחה לא מזמן הפכה במהירות למוקד בילוי קולינרי נחשק לפודוסים מחפשי חידושים. בנוסף לנוף המשגע, תמצאו במארי מנות מעולות ומקוריות כמו חלת בקר, ברולה כבד ונתחים מובחרים ממשק לגזיאל. בימים אלה עובדים במסעדה על תפריט חדש ומסקרן לקראת הקיץ הקרוב.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות נתניה

מלון Lagoon Vert נתניה | 09-7410909

מארי (צילום: דוד מויאל)
מארי | צילום: דוד מויאל

מריפוסה, קיסריה

שנת 2022 הביאה המון בשורות טובות בעולם הקולינריה הכשרה, כשאחת הנהדרות בהן הייתה הפיכתה של מסעדת מריפוסה, מהמסעדות היוקרתיות והנחשבות בישראל, למסעדה כשרה. מריפוסה, בניצוחם של שלישיית השפים מאיר אלאלוף, חביב משה ויומי לוי, מציעה תפריט שף אקלקטי ואפילו חצוף, שמשקף את חזון השפים במנות כמו ברק בציפוי קדאיף, ברולה כבדי עוף ואנטריקוט ״Angus Black״. כל זה לצד תפריט יין עשיר ומשמח.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות חוף השרון

מתחם הגולף, קיסריה | 04-6265000

מריפוסה (צילום: אמיר מנחם)
מריפוסה | צילום: אמיר מנחם

הצל-בנים, קיסריה

על גדות נמל קיסריה מול שובר הגלים העתיק, שוכנת מסעדת הצל-בנים, מסעדת דגים ובשר מוערכת שנפתחה בשנת 1985 בשם "פונדק הצלבנים" והייתה רחוקה מלהיות כשרה. במהלך שנת 2020 עשתה המסעדה מהלך מפתיע, הפכה לכשרה (למהדרין!) ופתחה לראשונה את שעריה לקהל שומר המצוות, שנהר בהמוניו. הצל-בנים (כן, גם השם עודכן לכשר יותר) היא מסוג המסעדות המעניקות את "החוויה הכוללת": אווירה רומנטית, ארומה היסטורית, תפריט ים תיכוני עשיר המבוסס על דגה טרייה וחומרי גלם מקומיים וכשרות למהדרין המאפשרת לכל המגזרים ליהנות ממנה. המלצת פודוס: אל תוותרו על הפסטייה המרוקאית במילוי עוף ועל הארנצ'יני אסאדו - טריו כדורי ריזוטו בציפוי פריך ממולאים באסאדו.

כשרות: בשרי למהדרין, בד"צ בית יוסף

גן לאומי נמל קיסריה | 04-6361679

הצלבנים (צילום: נמרוד סונדרס)
הצלבנים | צילום: נמרוד סונדרס

רותס, עכו

לא רבות המסעדות בישראל המציעות מטבח ערבי-גלילי, גורמה וכשר. מסעדת רותס בעכו, בניצוחו של השף דרי (דראל) בן נבט, מציעה טעמים עונתיים ומקומיים, ומלבד התפריט הים תיכוני המשובח, גם המיקום מעורר השראה: המסעדה שוכנת בחלל הכניסה של אולמות האבירים במצודת עכו העתיקה שנבנתה במאה ה-11. לאחר הקורונה המסעדה התרחבה לחלל צמוד ושילשה את גודלה, וכיום מתקיימים במקום לא מעט אירועי בוטיק.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות עכו. כל הבשר חלק בית יוסף, עופות מהדרין

ויצמן 1, עכו | 04-8848040

רותס (צילום: גלעד הר שלג)
רותס | צילום: גלעד הר שלג

גיליס, מושב נוב

בית מדרש לבשר גיליס, הממוקם בדרום רמת הגולן, הוא מוסד קולינרי צפוני ותיק ומוערך. משפחת גיליס היא משפחת בוקרים המגדלת את הבקר בעצמה במרעה ברמת הגולן. בימי חמישי בלבד בית החווה שלהם הופך למסעדת בשרים שמחה המחזיקה בתפריט מצומצם של נתחים מעולים על הגריל, אותם תוכלו להזמין גם כארוחת טעימות (מומלצת במיוחד) הכוללת עשר מנות בשרים שונות.

כשרות: בשרי בהשגחת המועצה הדתית רמת הגולן. למעט הפילה, כל הבשר חלק

מושב נוב | 04-6763555

גיליס (צילום: איתן דור)
גיליס | צילום: איתן דור

שפי, מנות

אחרי ארבעה 4 הפסקה, מסעדת שפי במנות חוזרת בהדרגה לפעילות. שפי ממוקמת בחצר המשק של הבעלים, שמואל שאלתיאל הלוי (הלא הוא שפי) בגליל המערבי, ממנה נשקף נוף פנורמי מרהיב. התפריט נשען על בשרים שעוברים עישון של 11 שעות, המבורגר לצד רוטב ברביקיו מחוזק בשוט של וויסקי, נקניקיות בעבודת יד ואפילו מרק תימני. אפשר למצוא בשפי גם מנות ילדים, מה שהופך אותה לתחנת עצירה מושלמת בטיול משפחתי. המלצת פודוס: קחו כוס בירה, שגם אותה שפי מכין בעצמו.

כשרות: רבנות מקומית מושב יערה, כל הבשרים חלק בית יוסף

שהם 36, מנות. גליל מערבי | 052-6487800

שפי (צילום: אנטולי מיכאלו)
שפי | צילום: אנטולי מיכאלו

נור, ג'וליס

כל מסעדה שהופכת כשרה היא בשורה מרגשת עבור קהילת פודוס, אבל המהפך של "נור" היא בשורה מרגשת במיוחד. נור בג'וליס מסעדה דרוזית ביתית בבעלות בסמה, אלמנת צה"ל שבישלה לחיילים במלחמת חרבות ברזל, אבל הבינה שללא כשרות, חיילים רבים לא ייהנו מהאוכל שלה. היא החליטה להכשיר זמנית את המקום, וההחלטה השמנית הפכה לקבועה. כיום אפשר למצוא בתפריט את מיטב התבשילים המסורתיים של העדה לרבות מלפוף כרוב היסטרי, סיגר מסחאן, קדירת מחמר של עוף או בקר וירקות, מנסף טלה וצנוברים ועוד, כשבגזרת המתוקים אפשר ליהנות מעוגת סולת או בקלוואה לצד תה חזק.

כשרות: המחלקה לכשרות ארצית, הרבנות הראשית לישראל. בפיקוח הרב אליהו אילוז.

ג'וליס | 050-6522280

נור (צילום: אוממי)
נור | צילום: אוממי

הבוקרים, מרום גולן

מסעדת הבוקרים בקיבוץ מרום גולן היא כנראה החוויה הכי קרובה למסעדת קאובוי'ז אמיתית בארץ: היא בנויה כבקתת ענק מעץ, התפריט כתוב בגיר על הקיר ואפילו הכניסה לשירותים היא דרך דלתות בסגנון המערב הפרוע. מדובר במסעדה שמציעה נתחי ענק עשויים היטב ותוכלו לבחור בין סטייק על גבי מחבת ברזל יצוקה עם רחש צלייה ממכר לצד ירקות קלויים; נקניקיות בעבודת יד (טלה, מרגז וצ'וריסוס) על כרוב כבוש מבושל בבירה ועוד. הבשר במסעדה מגיע מעדרי הבקר של צפון רמת הגולן והוא מעושן ומיושן במקום. גם אגף המשקאות מקפיד על מקומיות ומציע בירות ויינות המיוצרים ביקבים ובמבשלות בגולן. אחרי הארוחה אפשר לצאת לרכיבה בחווה הסמוכה, או לקפוץ לתצפית האינסטגרמרית של מאגר בנטל.

כשרות: בשרי רבנות מועצה אזורית רמת הגולן

קיבוץ מרום גולן | טלפון: 04-6960206

הבוקרים (צילום: עדי ינקלוביץ)
הבוקרים | צילום: עדי ינקלוביץ

מעליא, קריית ענבים

הסצנה הקולינרית השוקקת בהרי ירושלים זוכה לשחקנית חיזוק חדשה: מעליא, מסעדת שף בשרית כשרה השוכנת בפארק כרמים. את המסעדה מוביל השף טל גזית, שמוכר לירושלמים ממסעדת אנג'ליקה, למרות שברזומה שלו גם עבודה כסו-שף במסעדת המישלן "פטרוס" של גורדון רמזי. גזית יצר תפריט ששואב השראה ממדינות אגן הים התיכון והבלקן, עם מבחר מנות בשר ודגים אלגנטיות כמו לשון בקר על מסבחה של פול, דג מרוקאי עם פירה מכוסה בבצק עלים, טאג'ין לחי בקר או ריזוטו אוסובוקו. לצד האוכל תמצאו תפריט יינות מכל העולם.

כשרות: בשרי רבנות מטה יהודה

פארק כרמים, קריית ענבים | 02-5683693

מעליא (צילום: אסף קרלה)
מעליא | צילום: אסף קרלה

02, ירושלים

מסעדת 02 איננה עוד מסעדת מלון, אלא סיפור אהבה קולינרי לאוכל ירושלמי. 02 מציעה מטבח פיוז'ן ירושלמי השואב השראה משווקיה של העיר וההיסטוריה שלה. מדי פעם משיקה המסעדה תפריטי פופ אפ ייחודיים, כמו תפריט תבשילים איטיים, המוכיחים שמסעדת 02 מציעה אחת מחוויות הבילוי הקולינריות הטובות בעיר.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות ירושלים

מלון ענבל, רח׳ ז'בוטינסקי 3, ירושלים | 02-6756649

מסעדת 02 (צילום: איתמר גינזבורג)
מסעדת 02 | צילום: איתמר גינזבורג

גריל רום, ירושלים

מלון המלך דוד זכור היטב לשומרי הכשרות בזכות אחת ממסעדות השף הכשרות הטובות בארץ שפעלה בו, לה רג'אנס. בקיץ האחרון נפתחה במלון גריל רום, מסעדת בשרים שמזכירה איך מסעדת שף צריכה להיראות באמת. הבשרים במסעדה מקומיים בלבד מגזע הולשטיין ומיושנים 60 יום לפחות. התפריט מצומצם ומבוסס על חומרי גלם איכותיים, לצד תפריט יינות רחב וקוקטיילים מעולים. המלצת פודוס: נסו את אנטריקוט על העצם ואל תוותרו גם על הצ'יפס המעולה לצידו.

כשרות: בשרי בהשגחת רבנות ירושלים

דוד המלך 23, ירושלים | 02-6208653

גריל רום ירושלים במלון המלך דוד (צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור)
גריל רום ירושלים במלון המלך דוד | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

ג'קו סטריט, ירושלים

מהמסעדות הכשרות הבולטות בישראל, שמשלבת אוכל טוב ואווירה מחשמלת צמוד לשוק מחנה יהודה. שף זכאי חוג'ה מגיש כאן תפריט יצירתי שכולל מאכלים כורדיים וטריפולטאיים לצד מנות פיוז'ן עדכניות. לאחרונה המסעדה ערכה השקה מחודשת אחרי שיפוץ יסודי והרחבת המסעדה, כולל בניית חדר יינות גדול (את ההשקה בחרו לערוך באופן אחר: ובמקום להרים עוד אירוע מיוחצן עם כל המי ומי, פתחו את האירוע למילואימניקים בלבד) נציין כי הג'קו סאן, בר הקוקטיילים הסודי שפעל צמוד לג'קו סטריט, נסגר לטובת הרחבת המסעדה, אבל כפיצוי נפתחה "סופר המזרח", שגם זכתה למקום משל עצמה ברשימה.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות ירושלים

אגריפס 74, ירושלים | 02-5817178

גקו סטריט (צילום: אופק שלום)
ג'קו סטריט | צילום: אופק שלום

אנג'ליקה, ירושלים

מסעדה ירושלמית ותיקה ואהובה השומרת כבר שנים רבות על מקום של כבוד בעולם המסעדות הכשרות בכלל ובירושלים בפרט. אנג'ליקה, בבעלותו של השף מרכוס גרשקוביץ', מאנשי הקולינריה הירושלמים היותר מוכרים ובולטים, מציעה תפריט בשרי אלגנטי ויצירתי לצד היצע רחב של יינות מצוינים. על תפריט המסעדה המעניין מופקד השף רועי אחדות ותמצאו בו, בין היתר, פטה כבד עם ליקר קלואה לצד כתף טלה עם תבשיל כרוב וקרם שורשים.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות ירושלים

ג'ורג' וושינגטון 4, ירושלים | 02-6230056

אנגליקה (צילום: איתי מוניקנדם)
אנג'ליקה | צילום: איתי מוניקנדם

1868, ירושלים

מסעדת 1868, השוכנת בבניין אבן יפהפה בעל תקרות גבוהות וחלונות מוקשתים, הוקמה על ידי השף הירושלמי יענקל'ה תורג'מן, שאת השכלתו הקולינרית רכש בלונדון, שם התעמק בבישול אירופאי קלאסי ומודרני. כששב לארץ החליט לחבר את הידע שלו למטבח הירושלמי ולחומרי הגלם המקומיים, ולייצר מטבח עילי מסוג חדש. המסעדה שומרת כבר זמן רב על מעמדה כאחת מהמסעדות הנחשבות בבירה ומציעה חוויית גורמה בכשרות מהודרת. בגומחות הקיר של המסעדה נמצא בר יינות גדול וייחודי עם מיטב היינות מיקבי הגליל והרי יהודה. את החזון והטעמים של יענקל'ה תוכלו גם למצוא בבר קוקטיילים סמוך בשם "זוטא", ובמסעדה החלבית ESER שנפתחה לאחרונה, ונכנסה גם היא לרשימה.

כשרות: בשרי, כשרות מהודרת רבנות ירושלים

המלך דוד 10, ירושלים | 02-6222312

View this post on Instagram

A post shared by 1868 Restaurant (@1868restaurantjlm)

ורנדה, ירושלים

על הטרסה של מלון מצודת דוד היוקרתי ומול חומות העיר העתיקה, תמצאו את ורנדה: מסעדה בשרית המציעה תפריט גריל פרימיום,  כשמרבית המנות נעשות בג'וספר. בתפריט, שיצר השף כפיר מיסניקוב, תמצאו מנות כמו טאטאקי נתח קצבים, צלעות טלה מעושנות בעשבי תיבול ושום, כתף טלה בבריין הדרים שעושן 12 שעות בעצי תפוחים לצד מנות דגים ואופציות טבעוניות (מישהו אמר סטייק דלעת?). כל הבשרים בכשרות בד"צ, מה שהופך את המקום לאופציה נהדרת לפודוסים המהדרין שבחבורה.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות ירושלים. בשרים: בד"צ מהדרין הרב רובין והרב לנדא. השגחה צמודה ובפיקוח רב המלון הרב י' לישנר.

מלון מצודת דוד, רח' המלך דוד 7, ירושלים | 02-6212396

מסעדת ורנדה (צילום: אילן נחום, יחסי ציבור)
מסעדת ורנדה | צילום: אילן נחום, יחסי ציבור

בלאק איירון, ירושלים

אין הרבה מסעדות כשרות המציעות סטייק פרימיום עם חמאה בשרית, אבל בלאק איירון היא לא מסעדה שגרתית. היא נולדה מתוך חזון של הבעלים, הזוג הירושלמי אתי וירון ישפה, להקים בישראל סטייק בר עם נתחים המגיעים לרמת שיוש, עומק וטעם ברמה והסטנדרטים הכי גובוהים, ושיהיו המתאימים לקהל שומר הכשרות. כל הבשרים במקום מבוססים על עדרי בקר מזן הולשטיין, ואגיו ישראלי ואנגוס שגדלים בתזונה ייחודית המשביחה את בשרם. המסעדה יושבת ברחוב אגריפס, בכניסה לשוק מחנה יהודה, צמוד ל"מחנה אסאדה", מקום נוסף של הזוג, שמכניס את החזון של הבלאק איירון לכריכים מופלאים בגרסת אוכל הרחוב.

כשרות: כשרות מהודרת בהשגחת הרבנות ירושלים, בשרי

אגריפס 80, ירושלים | 02-5465650

בלאק איירון (צילום: אסף קרלה)
בלאק איירון | צילום: אסף קרלה

גסטון, אייר פורט סיטי

מי שמחפש סטייק האוס קלאסי בסגנון ניו יורקי ימצא אותו בגסטון, מסעדת בשרים וקצבייה ותיקה שהפכה לכשרה רק בשנים האחרונות. גסטון מעניקה חוויה קרניבורית מוקפדת לאוהבי נתחים העשויים לכדי שלמות. בתפריט נתחים מובחרים מגידול מקומי שעברו תהליך יישון בן 17-21 יום לריכוך אופטימלי מהם תוכלו ליהנות לצד יינות טובים וקוקטיילים. המלצת פודוס: אם אתם רוצים ללכת על בטוח - קחו את הפריים-ריב.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות חבל מודיעין (עוף מהדרין, יש מנות עם בשר חלק)

הנגב 5, איירפורט סיטי | 08-9265775

גסטון (צילום: אסף קרלה)
גסטון | צילום: אסף קרלה

טוקופיה, נס ציונה

טוקופיה בנס היא בשרים בהובלת שף קובי דלל (שהוא גם בעל המסעדה) שחוזרת לא מעט בהמלצות הפודוסים. בניגוד למקובל בתחום, טוקופיה מציעה תפריט עסקיות גם בערב, מה שהופך את הבילוי בה למשתלם במיוחד. המלצת פודוס: אל תוותרו על הפריקסה אסאדו ומדליוני פילה ברוטב תאנים.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות נס ציונה (הבשר חלק, מלבד הפילה. העופות מהדרין)

המזמרה 11, ישפרו סנטר, נס ציונה | 08-9389333

טוקופיה (צילום: נמרוד כהן)
טוקופיה | צילום: נמרוד כהן

האותנטית החדשה, באר שבע

שף יקיר מסרטי פתח את מסעדת האותנטית החדשה בעיקר כדי לעשות כבוד למתכונים שירש מאימו. את המתכונים האלה הוא פיתח ושכלל במהלך השנים, והפך אותם למנות שף מקוריות. עם הזמן הצטרפו לתפריט מנות נוספות, ובמקום נוצר תמהיל קולינרי המספק ביסים מרתקים. בתפריט תמצאו סיגר בקר על משוואיה פיקנטית וגם באן ביף במילוי אסאדו, קדירת ראש חריפה בבישול ארוך, כבד אווז עם רוטב פירות יער המוגש לצד מופלטה ודבש חם ועוד.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות באר שבע (רוב הבשר חלק בית יוסף)

מתחם דיזיין פלוס, באר שבע | 08-8695875

גיליס (צילום: איתן דור)
צילום: איתן דור

חביבות הקהל 

פסקדו

ספרה

פיטמאסטר פתח תקווה

מריפוסה 

נאיה

ג'קו סטריט

האותנטית החדשה

קמאקורה

02

פליים

הערה: המסעדות בכתבה נבחרו לאחר מחשבה רבה על בסיס סקרים שהעלינו בקהילת פודוס, המלצות, ביקורות וחוות דעת שפורסמו על ידי חברי הקהילה והתייעצות עם אנשי קולינריה ופודיז. השתדלנו להעניק ייצוג הולם למסעדות בכל רחבי הארץ. הקפדנו להכניס את כל המסעדות הבולטות שמומלצות שוב ושוב, אבל גם להציע מקומות חדשים ומסקרנים, כאלה שאולי מדוברים פחות. היה לנו חשוב לתת ביטוי גם למסעדות כשרות למהדרין, לטובת המקפידים על כך. כמו כן, מאחר שבחרנו להתמקד במסעדות בלבד, נאלצנו לוותר על מוסדות קולינריים רבים וראויים בקטגוריות דומות כמו בתי קפה, קונדיטוריות, אוכל רחוב וברים.