סטודיו ארקדיה

סטודיו ארקדיה (צילום: אילן נחום,  יחסי ציבור )
סטודיו ארקדיה. הפתעה משגעת | צילום: אילן נחום, יחסי ציבור

אנחנו יודעים, רובכם בוודאי מגיבים עכשיו ב"סטודיו מה?". אז תנו לנו להסביר את המקום העשירי של רשימת המסעדות הטרנדיות שלנו לחודש זה: סטודיו ארקדיה הוא סטודיו קולינרי, עם נוף שמטריף את הדעת להרי ירושלים, ובו עורך השף המוכר עזרא קדם ארוחות ואירועים פרטיים יוקרתיים למדי, לצד סדנאות אוכל בהזמנה מראש. אמנם המקום פעיל כבר זמן מה, אבל החודש הוא קיבל מנה יפה של באזז כשנבחר על ידי מגזין הלייף סטייל "קונדה נסט טרוולר" לאחד המקומות הטובים ביותר לאכול בהם בעולם. סטודיו ארקדיה כיכב שם לצד מסעדות מוכרות כמו צפון אברקסס של אייל שני ומחניודה של אסף גרניט, וללא ספק היה הבחירה המפתיעה של הרשימה. כבוד גדול לסצנה הקולינרית שפועלת מחוץ לתל אביב, וגם לשף המנוסה שמאז שסגר את ארקדיה המופתית בירושלים אנחנו לא שומעים ממנו מספיק.

סטודיו ארקדיה. עין כרם, ירושלים. 02-6249138

פיצה ברוקלין

טעים ורלוונטייייי #pizza #Brooklyn #telaviv #jointheparty @pizza_brooklyn

A photo posted by Noa Katz (@noa611) on

לכאורה מדובר בסך הכל בעוד פיצרייה בגל הפיצות שמכה עכשיו בכל רחבי הארץ. אבל פיצה ברוקלין היא לא סתם עוד פיצרייה. מעבר לכך שמאז שסיפרנו לכם על המקום לא הפסיקו לשאול אותנו מכל הכיוונים מתי תהיה הפתיחה (הוא כבר נפתח רשמית, אז רוצו), מדובר בפיצרייה עם שושלת מבטיחה מבית הפיצה הפופולרית בבוגרשוב בתל אביב (אותם בעלים, רק בגרסה אמריקאית ומושחתת יותר). תמצאו בפיצה ברוקלין פיצות גדולות עם תוספות בשריות, חלביות או צמחוניות במחירים שנעים בין 16 ל-20 שקלים למשולש, וגם עיצוב מזמין ואווירה משפחתית ונטולת יומרות ומחויבות.

פיצה ברוקלין. דיזנגוף 276, תל אביב. 03-6877748

טיטו

טיטו רד ולווט עוגה  (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
קונספט גדול. טיטו | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

עוד הפתעה מחוץ לתל אביב היא טיטו של קבוצת בנדיקט. המסעדה, שממוקמת במרכז קניון גבעתיים, מצליחה לשמור על מעמדה כמדוברת חודש נוסף, בזכות הקונספט האמריקאי של מנות ענק (תאמינו לנו, אכלנו פה, מדובר בגודל מנות שאין לו אח ורע), שמוגשות לכל השולחן בסגנון חלוקה משפחתי. גם הנכונות לארוז לכם את כל מה שנשאר על השולחן (מבלי שתיאלצו להתפדח ולבקש) היא כיפית מאוד.

המקום, שהחל בשבוע החולף לפעול גם בשעות הצהריים, מציע מנות קלאסיות של המטבח האיטלקי עם נגיעות של אמריקה. תמצאו כאן למשל ספגטי מיטבולס, סלט קיסר, פסטה פרימוורה, מגשי לזניה ועוגת רד וולווט. רק אל תשכחו: לכאן רצוי להגיע בקבוצה גדולה, כי אחרת מדובר בחוויה לא מהנה ולא משתלמת כלכלית (הרי המנות ענקיות, והמחירים מותאמים לכך). ומילה לסיום: למרות רתיעה מסוימת שנתקלנו בה בעניין מנות הענק, אנחנו חייבים להודות שהמקום מצליח להוציא תחת ידיו אוכל טעים ומפתיע.

טיטו. דרך יצחק רבין, קניון גבעתיים (הכניסה דרך הפארק שצמוד לקניון). 03-6317080

אל עאשי

אל עאשי - קובה לבנייה (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
הדעות חלוקות. אל עאשי | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

רשימת המסעדות המדוברות לא יכולה לכלול רק מסעדות שהדיבור עליהן הוא חיובי באופן אבסולוטי (מה גם שככל הנראה אין דבר כזה). לצערנו, עם כל חיבתנו למתמודד "משחקי השף" סלאח כורדי, הדיבור על מסעדתו החדשה אל עאשי הוא ברוב המקרים שלילי, לפחות אם להסתמך על דעותיהם של מבקרי האוכל של "הארץ" ושל אתר זה (אבי אפרתי מבית וואלה!, לעומתם, אהב את המסעדה). האם התפיסה הרווחת שלפיה כל פרסום הוא לטובה תקפה פה? את זה תוכלו רק אתם להחליט. במסעדה החדשה מנסה כורדי את מזלו במקום שבו פעלה מסעדתו הקודמת אל ג'מילה, ומציע מטבח ערבי יפואי ששם דגש על זיכרונותיו מבית סבתא.

אל עאשי. עולי ציון 4, תל אביב יפו. 03-6485748

מטבחצר

מטבחצר מסעדה (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
חגיגה בגינתון. מטבחצר | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

לצד סטודיו ארקדיה, עוד בית אוכל שנמצא מחוץ לשטנץ של מסעדות סטנדרטיות הוא מטבחצר - מקום מעניין שפתחו השפים יוגב ירוס (לשעבר מל ומישל ומתחם ליטל איטלי בשרונה) ואייל סניור במושב גינתון. המקום פותח את שעריו בימים שלישי וחמישי בלבד לארוחות ערב בנושאים שונים, לפי נטיות הלב של השפים וחומרי הגלם הטובים ביותר הזמינים להם. הארוחות כאן אינן זולות (כ-300 שקלים לסועד), אך הן מתנהלות כמו משתה לכל דבר, עם תפריט ארוך שכולל אינספור מנות ויין באופן חופשי. התקיימו כאן כבר ארוחות בנושאים כמו בעלי כנף וארוחת מעושנים, שכללה המון מנות בשר מושחתות, ואפילו משתה סובייטי מפואר. זאת כנראה הסיבה שאנחנו לא מפסיקים לשמוע על המקום. אז אם אתם בקטע של לשבור מוסכמות ולאכול אוכל מפתיע, זה המקום.

מטבחצר. הזית 29, גינתון. 054-4579200

אוזריה נקסט דור

טעים ולא יקר. שילוב שהלוואי והיה ממנו יותר

A photo posted by Rita Goldstein (@goldrita) on

אנחנו אוהבים עסקי אוכל שנשים שולטות בהם. בטח ובטח כשהם מוצלחים כמו האוזריה ואחותה הקטנה והתוססת האוזריה נקסט דור. לכן החלטנו להכניס גם החודש את הנקסט דור לרשימת המסעדות המדוברות. אם זה לא מספיק, בסוף השבוע החולף חגגה האוזריה יום הולדת 4 באופן שמח במיוחד, כמו שיודעים לעשות כאן, וזה רק הניע אותנו עוד יותר לפרגן. כמו שסיפרנו לכם בחודש שעבר, האוזריה נקסט דור נפתחה במקום שבו הפעילו לימור לאמי והשפית אביבית פריאל את הקוק בוק קפה. המנות כאן קטנות וממזריות (יש גם גדולות, אבל אנחנו מסוג האנשים שמעדיפים לפתוח שולחן מלא בכל טוב), והמחירים נוחים.

אוזריה נקסט דור. זבולון 25, תל אביב. 03-5330899

מאפו

מחכה לאוטובוס כבר הרבה יותר מדי זמן ובוהה בצלחת יפה מליל אמש #tuna #food

A photo posted by Rita Goldstein (@goldrita) on

גם לפני פרסום התחקיר של אמנון לוי, שהציג את המצב הקשה של המסעדנות בארץ והתלווה אל השף ניר צוק במהלך חודשים ארוכים לפני פתיחת מסעדת מאפו, המסעדה החדשה הייתה בכותרות. ובכל זאת, התכנית הפכה את המקום למדובר פי כמה, והמשיכה לתגבר את הבאזז העובדה שהשף חיים כהן יצא נגד אותה כתבה בחשבון הפייסבוק שלו, מה שהביא לאינספור התייחסויות במדיה. צוק מתנסה כאן במטבח שף כשר, ומציע מנות כמו רביולי ארטישוק ירושלמי, ריזוטו פריקי וארבוריו ורחת לוקום עם פרשוטו מבקר. טיפ שלנו, אם אתם כאן, פתחו את הארוחה עם הלחמים הנהדרים שמכינים כאן, המגיעים בתוספת של מטבל חזרת ועגבניות ממכר ומטבל מקורי של עלי גפן.

מאפו. מלון פרימה סיטי. מאפו 9, תל אביב. 03-5246253

בורגר פקטורי

בורגר פקטורי  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
גל המבורגרים. בורגר פקטורי | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

כפי שכבר סיפרנו לכם, לאחרונה נפתחו לא מעט רשתות המבורגר במרכז הארץ. אבל מכולן, זאת שאנחנו לא מפסיקים לשמוע עליה היא רשת בורגר פקטורי אקספרס, במרכז רחוב אבן גבירול הסואן בתל אביב. אולי הבאזז נובע מכך שמדובר ברשת כשרה שתפעל ממש בלוע הארי של ההדוניזם התל אביבי, ואולי זו העובדה שהמחירים כאן לגמרי מזמינים. מה שלא תהיה הסיבה, מדובר בבאזז רציני.

הרשת מציעה ארוחות במחירים נוחים למדי של בין 55 ל-69 שקלים, עם המבורגר (רגיל או טבעוני) לצד גזוז ביתי במבחר טעמים, חלת בצל וצ'יפס בלגי (או תפוח אדמה אפוי). חוץ מזה, תמצאו כאן גם את ההמבורגרים למכירה בנפרד (כ-35 שקלים לקציצה) עם תוספות כמו ביצת עין, סביח או רוטב אסייתי חריף.

Burger Factory Express. אבן גבירול 22 תל אביב. 9099129־03

קלאש

קלאש מלון ניקס (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
קלאש במלון ניקס | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

איכשהו הדיבור על קלאש, המסעדה החדשה של השף חיים טיבי (טיביס) והמסעדן איציק הצל (מסה, גוסטו, קוואטרו ועוד), התניע באיחור יחסי. המקום נפתח לפני למעלה מחודש והבאזז הגדול סביבו החל רק ממש לאחרונה, בעקבות ביקורת משתפכת של מבקר המסעדות שגיא כהן. למרות השם הלועזי והמיקום במלון עסקי, שגורם לתחושת חו"ל אוטומטית, המקום מציע מטבח שהוא בעיקרו ישראלי, עם נגיעות מובחנות של אירופה הקלאסית (בייחוד צרפת ואיטליה). למה אנחנו מתכוונים? לטרין צרפתי עם חומוס ותבלינים ערביים; ארטישוקים עם אספרגוס, שמן כמהין ופרמזן; ריזוטו עם קלמרי טרי ופרנו; וקינוחים שאתם באמת חייבים לטעום כמו סמיפרדו ברגמוט על קרם פיסטוק מלוח עם רחת לקום.

Clash, מנחם בגין 48 תל אביב. 03-5023223. ראשון עד שבת, 6:30-10:30 ו-12:00-17:00. לא כשר

לוקה ולינו

לוקה ולינו פסטה (צילום: איתיאל ציון,  יחסי ציבור )
נטרפנו. לוקה ולינו | צילום: איתיאל ציון, יחסי ציבור

המקום הראשון והמכובד שלנו החודש הוא מסעדה שהטריפה אותנו כבר מהרגע שנכנסנו אליה. לוקה ולינו, בית האוכל האיטלקי החדש והיפהפה ברחוב לילנבלום בתל אביב, היא למעשה גרסה תל אביבית למסעדה הירושלמית הוותיקה טופולינו שפעלה בשוק מחנה יהודה כעשור. מאז שנסגרה טופולינו (שהייתה אהובה עלינו במיוחד), ציפינו לפתיחה המחודשת בתל אביב - ובניגוד למקרים הרבים שבהם ציפייה אדירה מובילה למפח נפש, כאן ההפך הוא הנכון. כל רגע בלוקה ולינו החדשה היה נהדר. מהעיצוב המהנה והחמים, דרך התפריט המצומצם אך המדויק שלא מוותר על קלאסיקות ממסעדת האם בירושלים ונותן כבוד למסורת, ועד הקינוח שאי אפשר לשכוח אותו: מוס שוקולד עם טרטופו וקרם קפה והל. אם יש מקום אחד ששווה לכם לפקוד בחודש הקרוב, זה לוקה ולינו.

לוקה ולינו. לילנבלום 20 א', תל אביב. 03-9027377

>> והנה המדוברות של החודש שעבר

>> הזדמנות אחרונה: מתכונים לראש השנה