הכל התחיל בזה שרציתי לפנק את הילדה שלי בחטיף. משהו בסגנון חטיפי הגרנולה הקיימים בהמוניהם למבוגרים. אלא שבמקרה של ילדים זה חייב להיות משהו שאין בו אגוזים, שלא ייתקע להם בגרון, ולא שום דבר קשה או מסוכן אחר. אז מסתבר שיש דבר כזה פצפוצי קינואה, או קינואה תפוחה (להשיג בחנויות טבע ובריאות). זה נחמד, באפייה זה הופך להיות קצת קראנצ'י, ואם מחברים את זה למשהו מתוק ואוכמניות מיובשות, אשר בצורתן דומות לצימוקים רק קטנות בהרבה – מקבלים חטיף טעים בטירוף, שמתאים לקטנטנים בכל הגילאים.

חטיפי קינואה תפוחה ושומשום (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
חטיף בריאות ביתי לילדים. לא מסוכן, וטעים בטירוף | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

שימו לב שאתם משתמשים בטחינה משומשום מלא – יש בה יש פי 5 יותר סידן מאשר בטחינה רגילה. בזרעי השומשום עצמם, אם הם לא טחונים, זה פחות משנה, ולפעמים השומשום הרגיל אפילו עדיף, כי הוא קל יותר ללעיסה (גם ככה הסידן קצת פחות זמין לנו בזרעים המלאים השלמים, גם מבחינת המבנה וגם מבחינת החומצה האוקסלית המצויה בקליפות).

חטיפי קינואה תפוחה ושומשום

המרכיבים:
1/4 כוס טחינה משומשום מלא
1/4 כוס סילאן תמרים ללא תוספת סוכר
1 כף שמן קוקוס בכבישה קרה
2 חלבוני ביצה
1/4 כוס שומשום רגיל או מלא
1 חבילה פצפוצי קינואה תפוחה (180 גרם) – ניתן להחליף בפצפוצי אורז מלא
1/4 כוס אוכמניות מיובשות (או צימוקים שחורים)
4 כפות קמח מלא או קמח כוסמין מלא

ההכנה:

1. שמים בסיר קטן את הטחינה, הסילאן והשמן ומחממים תוך כדי בחישה עד שכל התערובת הופכת להיות אחידה וחלקה. מסירים מיד מהאש. היזהרו לא לחמם יתר על המידה ולא להרתיח!

2. טורפים את החלבונים בקערה גדולה ומוסיפים להם בהדרגה את תערובת הטחינה תוך כדי בחישה.

3. מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.

4. מרטיבים את הידיים ודוחסים כמות קטנה של תערובת לכדי כדור דחוס קטן ויציב. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שימו לב שזו לא תערובת שקל לכדרר אותה לכדורים, היא לא בצקית ונוטה להתפורר - לכן יש לעבוד בשיטה של "דחיסה".

5. מכניסים את החטיפים לתנור שחומם מראש לחום נמוך (160 מעלות), ואופים במשך כ-15 דקות, עד שמשחים. מוציאים מהתנור, מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את המתכון עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו לביבות עדשים וכרובית קטלניות
>> ולקינוח: 3 סוגי בראוניז