בטח גם לכם זה קורה - אתם מכינים פסטה לקטנטנים, ואז מגלים שלמרות שהם אכלו יפה, נשארה כמות עצומה של פסטה. הדרך שלי לנצל את השאריות האלה היא להכין פשטידת פסטה - זה קל, זה נשמר כמה ימים טובים במקרר, ובעיקר - זה ממש טעים. פשטידת הפסטה שלי היא פשטידה בנוסח לזניה. מה זה אומר? שיש בה את כל המרכיבים של לזניה - פסטה, רוטב עגבניות, תערובת גבינה וגבינה צהובה - אבל לא בשכבות כי אם בבלגן אחד גדול וטעים.

פשטידת פסטה וגבינות לילדים (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
פשטידת פסטה. קצת כמו לזניה, אבל בלי כל הבלגן | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

קצת על המרכיבים:

הפסטה – אני מעדיפה להשתמש בפסטה מסוג פנה, שהופכת את הכל לאוורירי יותר, ועדיף כמובן שתהיה מחיטה מלאה. אם אתם לא אוהבים פסטות מחיטה מלאה, נסו את הפסטה מקמח דורום מלא או הפסטה מקמח אורז מלא (שהיא גם מלאה וגם ללא גלוטן), שאני באופן אישי מאוד אוהבת.

רוטב עגבניות – עדיף כמובן להכין רוטב לבד, מעגבניות טריות, כמו במתכון למטה. למחפשים פתרונות מהירים, אפשר להכין את המתכון עם רוטב פסטה איכותי קנוי (למתכון הזה תצטרכו 500 גרם).

הגבינה – בהרבה פשטידות משלבים שמנת מתוקה או גבינות עשירות בשומן. כמעט תמיד אפשר להמיר את הגבינה ביוגורט או בקוטג', ואז אפשר להחליט מה אחוז השומן הרצוי. אפשר לבחור בקוטג' 5% או 3% וזה הופך את המנה לדלת שומן.

פשטידת פסטה לילדים

המרכיבים:
250 גרם פסטה מלאה מסוג פנה
3 ביצים
1 גביע קוטג'
1/4 כוס קמח מלא או קמח כוסמין מלא
1/2 (1/4 + 1/4) כוס גבינת פרמזן מגוררת
מלח ופלפל

לרוטב:
5 עגבניות
1 כף שמן זית
2 בצלים חתוכים
1 שם שום כתושה
1/2 כפית בזיליקום יבש
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: חולטים קלות את העגבניות במים רותחים, מקלפים, מוציאים את הגרעינים וחותכים את בשר העגבנייה לקוביות.

2. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את העגבניות, השום והבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2 דקות. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עוד 3-5 דקות.

3. בסיר עם מים רותחים מומלחים קלות מבשלים את הפסטה עד שהיא אל דנטה. מסננים היטב.

4. טורפים את הביצים בקערה גדולה ומערבבים עם הקוטג'. מוסיפים את הקמח, 1/4 כוס פרמזן, הפסטה והרוטב, מתבלים ומערבבים.

5. יוצקים לתבנית משומנת קלות, מפזרים מעל עוד 1/4 כוס פרמזן מגוררת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) למשך כ-25 דקות, או עד שמזהיב מלמעלה.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בפעם הקודמת הכנו לביבות תרד ובורגול
>> 10 כללי מפתח לתזונה בריאה לילדים