באה בריא: קציצות בקר ברוטב
אין דבר שאומר יותר "אוכל של אמא" מאשר קציצות, אבל איך הופכים אותן לבריאות יותר? ובכן, דבר ראשון מוותרים על השמן. תאמינו או לא, אבל אפשר גם בלעדיו

קציצות בקר, יש יותר טעם של בית מזה? האמת היא שאני לא גדלתי בבית שבו היו קציצות בקר ולכן בשבילי אלה טעמים חדשים יחסית, אבל אין ספק שכל אמא טרייה שאני מדברת איתה מספרת לי בהתרגשות על הפעם הראשונה שהכינה קציצות, כעל הפעם הראשונה שהיא הרגישה כ"אמא". כיקציצותזה אחד הדברים שאמא עושה עבור הילדים שלה.
לכל אמא קציצות קצת שונות. יש את המטוגנות ויש אלה שבושלו ברוטב. כמובן שמבחינה בריאותית כדאי לבשל את הקציצות ולא לטגן אותן. אז הנה מתכון של קציצות ברוטב, די פשוט, בלי תוספת של פירורי לחם או חלה ובלי תוספת שמן. ברוטב עצמו הוספתי מעט חלב קוקוס (פרווה כמובן), שנתן טוויסט מענין למנה. למי שלא מתאים טעם של חלב קוקוס יכול פשוט לוותר עליו.

ואם כבר עושים מזה ארוחה, אז למה לא לזרוק גם כמה ירקות לרוטב? אני שמתי תפוחי אדמה וגזרים, אבל כל ירק אחר יכול להשתלב בברכה: בצל, בטטה, סלרי, קולורבי, שורשים למיניהם ועוד.
קציצות בקר ברוטב
המרכיבים:
לרוטב:
4-5 כוסות מים
1/2 כוס חלב קוקוס
100 גרםרסק עגבניותטבעי לא ממותק (קופסה קטנה)
1 כפית כורכום
1/2 כפיתכמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
לקציצות:
500 גרםבשרבקר רזה טחון
1 בצל יבש חתוך גס
1 גזר חתוך גס
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה (לא חובה)
1 ביצה טרופה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
לתוספת בסיר:
3-4תפוחי אדמהחתוכים גס
3-4 גזרים חתוכים גס
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר בינוני-גדול את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
2. בינתיים מכינים את הקציצות: מעבדים במעבד מזון את הבצל, הגזר ועשבי התיבול.
3. בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר עם תערובת הבצל והגזר ועם התבלינים.
4. בידיים רטובות לשים היטב, יוצרים קציצות בגודל כדור פינג-פונג, מכדררים ומניחים בעדינות בזו אחר זו את הקציצות בסיר הרוטב הרותח.
5. לאחר שמניחים את כל הקציצות מחכים שהרוטב יגיע שוב לרתיחה והופכים אותן (במידה והרוטב לא מכסה את הקציצות מלמעלה).
6. מוסיפים את תפוחי האדמה והגזרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה במשך 40 דקות.
7. מומלץ להגיש על מצע של דגן מלא (בתמונה -קינואה).
*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!