מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

סלט גזר: השדרוג הבריא

ליה שומרון פינדר לוקחת את סלט הגזר המוכר והאהוב, ובעזרת כמה שינויים קטנים הופכת אותו להרבה יותר בריא ומזין. ללא סוכר, עם יותר סיבים תזונתיים ועם טעם הרבה יותר עמוק. קנינו

סלט גזר משודרג
סלט גזר משודרג|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

"מי רוצה, רוצה לשמוע מעשה בגזר?" אני בטוחה שכולכם מכירים את סלט הגזר הקלאסי - גזר, לימון / תפוז וסוכר. סלט שמכינים בצ'יק ומחזיק נהדר במקרר (או לחלופין נטרף בשניות, לא משנה כמה ממנו מכינים). איך כבר אפשר לשדרג סלט כזה מבחינה בריאותית?

במקום לסחוט מיץ תפוזים, אפשר להכין שייק מתפוז שלם, כך אנחנו מרוויחים את כל היתרונות התזונתיים שבתפוז ולא רק את מה שהמיץ נותן לנו - פחות סוכרים, יותר סיבים. את הסוכר נחליף בדבש, שלדעתי בכלל עדיף מבחינת הטעם. כמו כן, נעשיר את המנה במעט שמן זית ומעט אגוזי פקאן (לא מסוכרים) קצוצים מלמעלה.

סלט גזר משודרג
סלט גזר משודרג. האמת, הוא אפילו טעים יותר מהמקור|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

המרכיבים:
1 ק"ג גזר
תפוז
כף דבש
1-2 כפיות שמן זית
חופן פקאנים

אופן ההכנה:

1. מגררים את הגזר בפומפייה, או בלהב המגררת שבמעבד המזון.

2. קולפים את התפוז, חותכים אותו לרוחבו, מוציאים את הגרעינים אם יש ושמים בבלנדר. מוסיפים את הדבש ומעבדים ביחד.

3. מערבבים את הגזר עם התפוזים והשמן, מוסיפים את הפקאנים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

מצאתם טעות לשון?