סלט גזר: השדרוג הבריא
ליה שומרון פינדר לוקחת את סלט הגזר המוכר והאהוב, ובעזרת כמה שינויים קטנים הופכת אותו להרבה יותר בריא ומזין. ללא סוכר, עם יותר סיבים תזונתיים ועם טעם הרבה יותר עמוק. קנינו

"מי רוצה, רוצה לשמוע מעשה בגזר?" אני בטוחה שכולכם מכירים את סלט הגזר הקלאסי - גזר, לימון / תפוז וסוכר. סלט שמכינים בצ'יק ומחזיק נהדר במקרר (או לחלופין נטרף בשניות, לא משנה כמה ממנו מכינים). איך כבר אפשר לשדרג סלט כזה מבחינה בריאותית?
במקום לסחוט מיץ תפוזים, אפשר להכין שייק מתפוז שלם, כך אנחנו מרוויחים את כל היתרונות התזונתיים שבתפוז ולא רק את מה שהמיץ נותן לנו - פחות סוכרים, יותר סיבים. את הסוכר נחליף בדבש, שלדעתי בכלל עדיף מבחינת הטעם. כמו כן, נעשיר את המנה במעט שמן זית ומעט אגוזי פקאן (לא מסוכרים) קצוצים מלמעלה.

המרכיבים:
1 ק"ג גזר
תפוז
כף דבש
1-2 כפיות שמן זית
חופן פקאנים
אופן ההכנה:
1. מגררים את הגזר בפומפייה, או בלהב המגררת שבמעבד המזון.
2. קולפים את התפוז, חותכים אותו לרוחבו, מוציאים את הגרעינים אם יש ושמים בבלנדר. מוסיפים את הדבש ומעבדים ביחד.
3. מערבבים את הגזר עם התפוזים והשמן, מוסיפים את הפקאנים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא