לפני אירוח, תמיד יש את התהייה המוכרת - לקנות או להכין? מצד אחד, עדיף להכין לבד משהו. מצד שני, לעמוד שעות במטבח זה לא כיף. המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים במקרה כזה.

כולנו מכירים מאפינס בגרסאות מתוקות שונות. המאפינס האלו הן דווקא מלוחות: יש כאן שילוב מצוין שאתם כבר יודעים שאני מאוד אוהבת של עגבניות, גבינת עזים ועשבי תיבול. הן ילכו מעולה כחלק מבראנץ' או כחטיף מלוח לצד כוס יין.

המתכון הזה מכיל קמח חומוס שמוכר בדרך כלל מהגונדי הפרסי (קציצות עוף עם קמח חומוס), המעניק למאפינס טעם עמוק ומרקם עשיר. אפשר להשיג אותו בשווקים, בחנוית תבלינים, או בחנויות טבע. אם לא מוצאים, אפשר להחליף אותו באותה כמות של קמח לבן רגיל.

מאפינס עגבניות וגבינת עזים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מאפינס עגבניות וגבינת עזים. שילוב מושלם של טעמים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מאפינס עגבניות וגבינת עיזים

המרכיבים:
85 גרם חמאה
4 כפות עירית קצוצה
2 כפות בזיליקום, קצוץ
2 כוסות קמח לבן
1/2 כוס קמח חומוס
3 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
כוס ורבע חלב
2 ביצים
150 גרם גבינת עזים (רכה, בגליל)
10 עגבניות שרי, חצויות

תבנית מאפינס רגילה או מיני-מאפינס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית מאפינס עם מעט חמאה מומסת או תרסיס שמן.

2. ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את העירית והבזיליקום, ומטגנים למשך כדקה עד שעשבי התיבול מתרככים ומוציאים את טעמם. מסירים מהאש.

3. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, קמח חומוס, מלח ואבקת אפייה.

4. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים: חלב, ביצים וחמאה.

5. יוצרים גומה בתערובת הקמח ושופכים לתוכה את התערובת הרטובה. מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת ועדיין נותרים מעט גושים.

6. יוצקים את התערובת לתוך תבניות המאפינס. ממלאים עד ל-2/3 מוגבה התבנית. במרכז כל מאפין שמים חתיכה של גבינת עזים ומעליה חצי עגבנית שרי.

7. אופים במשך 15-20 דקות (תלוי בגודל התבנית שלכם) עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ יוצא יבש, אך עם מעט פירורים.

8. מצננים מעט ומגישים בטמפרטורת החדר.

>> בשבוע שעבר הכנו קסטות עם תותים ומסקרפונה
>> מאפה טונה ופלפלים זריז