הכירו את האורזו: פסטה בצורה של פתיתי אורז קטנטנים, שבעצם אפשר לקרוא לה "הפתיתים של האיטלקים". במתכון זה אני משתמשת באורזו כבסיס לסלט, שהוא ארוחה בפני עצמה. יש כאן שילוב מעולה של טעמים: בטטות צלויות מתוקות, שום קונפי שהבישול הארוך שלו משאיר רק טעם עדין ומרמז של שום, עלים ירוקים שנותנים רעננות נפלאה לסלט ומעל הכל גבינת פטה וקצת צנוברים קלויים בשביל הפריכות. מי שלא משיג אורזו או מעדיף מנה כחול-לבן, יכול בהחלט להשתמש בפתיתים.

סלט פתיתים ובטטות
סלט אורזו עם בטטות צלויות, קונפי שום ופטה. פתיתים משודרגים | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

סלט אורזו עם בטטות צלויות, קונפי שום ופטה

המרכיבים (ל-4 מנות):
1/2 חבילת אורזו (או פתיתים)
2 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות בינונית
2 ראשי שום, מפורקים לשיניים עם הקליפה
1/2 1 כוסות שמן זית
תערובת עלים (רוקט, בזיליקום, נענע וכו)
בצל אדום בינוני, חצוי לאורכו ופרוס דק
גרעינים מחצי רימון (אופציה)
חופן צנוברים קלויים
150 גרם גבינת פטה

לרוטב:
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
1 כף חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

1. מרתיחים סיר גדול עם מים, ממליחים. מוסיפים את האורזו (או את הפתיתים) ומבשלים כמו פסטה למשך 10-12 דקות, עד שהפתיתים מתבשלים כמעט לחלוטין. לא כדאי לבשל את הפתיתים עד הסוף משום שהם ממשיכים להתבשל עוד קצת עם החום שצברו בבישול.

2. מסננים ומזלפים מעט שמן זית למנוע הדבקה של הפתיתים.

3. שמים את קוביות הבטטה בתבנית אפייה, מתבלים במעט מלח ופלפל, ומזלפים מעט שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה עד שהן רכות לחלוטין ושחומות.

4. שמים את שמן הזית בסיר קטן, מוסיפים את שיני השום בקליפתם כך שהם מכוסים בשמן, ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-45 דקות עד ששיני השום מתרככות. מצננים היטב ומקלפים את הקליפות. ניתן להכין כמות גדולה יותר ולשמור בצנצנת במקרר עם השמן. השמן לבדו מצויין גם לרטבים.

5. חותכים גס את תערובת העלים ומערבבים יחד עם פתיתי האורזו, הבטטות, גרעיני הרימון, שיני השום והבצל האדום.

6. מתבלים את הסלט במרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. מעבירים לקערת הגשה ומפוררים מעל את גבינת הפטה והצנוברים.

>> בשבוע שעבר הכנו פיצה פולנטה
>> פירה פירה, אבל לא מתפוחי אדמה