יום אחד במהלך העבודה בבית החולים פנתה אליי אישה חביבה שזכרה את מנת האודישן שלי – קובה ניא של לוקוס ובורגול ושאלה אותי מאיפה הגיע הרעיון למנה הזו. היא גם סיפרה לי שבעדה החאלבית מכינים קובה ניא בגרסה צמחונית מבורגול ועדשים כתומות שמבשלים למחית. נדלקתי על הרעיון וידעתי שאני חייבת לנסות את זה בבית. ניסיתי ויצא כל כך טעים שהחלטתי להביא לכם את המתכון הזה. המנה הזו בריאה מאוד וגם מתאימה לצמחונים שרוצים לגוון קצת. ממליצה לכם להגיש את זה עם טחינה ירוקה ולחם טוב.

קובה ניא בורגול ועדשים (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
קובנה ניא בריאה של גילי. מלאה בדברים טובים | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

קובה ניא של בורגול ועדשים עם טחינה ירוקה

המרכיבים:
1/2 כוס עדשים כתומות
2/3 כוס בורגול דק
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות רסק פלפל אדום (מתכון מצורף)
2 בצל ירוק, קצוץ דק
1 בצל יבש, קצוץ דק
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
שמן זית
2 כפות רכז רימונים
1/2 כפית כמון
1/4 כפית בהר (פלפל אנגלי טחון)
מלח

לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית מלח
חופן על פטרוזיליה, קצוצים

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את העדשים. מבשלים את העדשים עם כ-2 כוסות מים עד שהן מתרככות ונמעכות בקלות. הופכים אותן למחית סמיכה בעזרת מזלג, ומצננים.

2. שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי. עוטפים בניילון נצמד ומשהים עד שכל המים נספגים והבורגול מתרככך.

3. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל היבש עד להזהבה.

4.  מערבבים בקערה גדולה את מחית העדשים, הבורגול, רסק עגבניות, רסק פלפלים, בצל ירוק ובצל מטוגן, ואת הפלפל הירוק החריף. מתבלים במלח, כמון ובהר ומוסיפים 4-5 כפות שמן זית. לשים את המרכיבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

5. מכינים את הטחינה: מערבבים יחד בקערה את הטחינה הגולמית עם המים והלימון ומערבבים היטב. מוסיפים את המלח והפטרוזיליה ומערבבים (כדי לקבל טחינה ירוקה כדאי לטחון את הטחינה בבלנדר).

6. מגישים: יוצרים מהתערובת קובות קטנות. מגישים לצד הטחינה הירוקה. אפשר להגיש גם לצד סלט רענן של עגבניות, בצל ירוק, פלפל ירוק חריף, פטרוזיליה ורשאד.

רסק פלפלים

המרכיבים:
2 פלפל גמבה, חתוך גס
3 שיני שום
5 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1.  טוחנים במעבד מזון את הגמבה עם השום עד לקבלת מחית אחידה.

2. מעבירים את המחית למחבת, מוסיפים את השמן, מתבלים במלח ומבשלים על אש בינונית עד שמתקבלת מחית סמיכה, כחצי שעה.

*את המחית ניתן להכין מראש ולשמור במקרר, מצויין לרטבים ולכריכים.

אהבתם את המתכון? שתפו אותו עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו סלט פתיתים משודרג
>> איך הופכים עוגה קנויה לממתק קטן וחמוד? הכירו את הקייק פופס