קרונאט - שילוב של קרואסון ודונאט (צילום: martiapunts, Istock)
קרונאט. מתכון של 3 ימים? הל'ז נו | צילום: martiapunts, Istock

סיוט בצקי ושמו קרונאט

בקול תרועה רמה שחרר הקונדיטור חובב הגימיקים דומיניק אנסל את המתכון לגרסה הביתית של הקרונאט ההו כה מדובר שלו. שלא תיטעו, לפי אנסל יש עדיין תור של כ-100 איש מול הפטיסרי שלו בניו יורק לפני שעות הפתיחה, אז מעמדו של הקרונאט כנראה לא ירד. אבל הלחץ עשה את שלו ואנסל נתן מזור לכל מי שלא יכול להתייצב בניו יורק ולהמתין בסבלנות בתור.

אבל מה, מתברר שכמו כל שף ערמומי, גם המתכון של אנסל לא מאוד מצליח בבית. דבר ראשון, זה מתכון שלוקח 3 ימים להכין: ביום הראשון מכינים את הבצק, הגאנאש (שצריך להצטנן 48 שעות) ובלוק מרובע של חמאה במשקל 270 גרם שצריך להיות קר עד היום שלמחרת, ביום השני מכינים את הבצק הכרוך בחמאה וביום השלישי את הקינוח עצמו ואת הזיגוג. דבר שני, אם אין לכם מיקסר, סרגל ומדחום שמתאים לשמן לטיגון – תשכחו מזה. ודבר שלישי, המתכון לא מספק תוצאה שבכלל קרובה לקרונאט שנמכר אצל אנסל והוא בעיקר סיוט של 3 ימים במטבח, על פי כתב אמיץ של הגרדיאן הבריטי שניסה את המתכון מיד כשהתפרסם

מה שמפתיע בכל העניין הוא שאין בכלל סוד גדול מאחורי הבצק המפורסם הזה, שאמור להיות שונה מבצק של קרואסון רגיל. למרות שיש שינוי מינורי, אין פה חדשה גדולה בתחום המתכונאות, וטכניקת העבודה זהה כמעט לעבודה עם קינוחי בצק כרוך. וכמו שהכתב של הגרדיאן סיכם: הקרונאטס האלו בכלל לא אמורים להיאכל, אלא להצטלם לאינסטגרם – שם להכל יש את אותו הטעם.

כלבה ערמומית

הביף של מרתה סטיוארט וגווינית' פאלטרו ממשיך להזין את עצמו, וכל מה שנותר לי זה להתרווח בכיסא המשרדי ולהישען אחורה בחריקה. תקציר הפרקים הקודמים: פאלטרו ניסתה למצב עצמה בשנים האחרונות כגורו לייף סטייל וחילקה שלל עצות בנושא אוכל, עיצוב ודרכים אציליות ומתנשאות להתנהל בעולם. אקיצר, מתישהו לפני כחודש עלה למרתה הסעיף מזוכת האוסקר הגבעולית והיא פלטה בראיון שגווינית "פשוט צריכה לשתוק". עוד על כך (ולמה כולם שונאים את גווינת') - כאן.

פאסט פורוורד לאתמול, כשגיליון אוקטובר של המגזין של סטיוארט, "Living", נחת על המדפים. בין הפקות המתכונים המצולמות מופיעה גם הפקה על זיווגי מרקמים שהולכים מעולה ביחד, שזכתה לכותרת "Conscious Coupling" – זיווגים מודעים. הכותרת הנ"ל קורצת למונח שטבעה פאלטרו כשנפרדה מבעלה כריס מרטין – "Conscious Uncoupling" לפני יותר מחצי שנה. כי בעולם של גווינית' אין גירושים, יש פרידה מודעת שנובעת מאינטראקציה משפחתית ומכוסה בעלי מיקרו בזיליקום. הגדילה ועשתה סטיוארט כשבפתיח להפקת המתכונים כתבה ש"כל שולחן חג הודיה צריך להתברך בנוכחות של שילובים הנשואים אחד לשני זמן ממושך... לא משנה איך תחתכו את השותפות, כל אחד מדגיש את הנישואים המושלמים בין קלתית למילוי...". אאוץ'. הכדור בידיים שלך, גווינית' (ואני מתכוונת לתגובה קצת יותר בשרית מצחקוק נבוך והתלהבות).

חג ההודיה בג'ארה (צילום: Buzzfeed)
חג שמח שמנים! | צילום: Buzzfeed
חג ההודיה בג'ארה (צילום: Buzzfeed)
שכבות של עונג בתוך כלא פלסטיק שקוף | צילום: Buzzfeed

עולם, תפסיק

תנקסגיווינג (חג ההודיה) נחגג בארצות הברית בסוף נובמבר, אבל כבר אפשר למצוא ברחבי הרשת טפטופים ראשונים לשגעת שהולכת לקרות במדורי האוכל והאתרים האמריקניים לקראת הארוחה הכי גדולה בלוח השנה שלהם. האנשים של אתר Buzzfeed, החליטו לפתור מראש את בעיות המקום שהארוחה הכל כך גדולה הזאת תופסת על השולחן וצמצמו הכל לג'ארה של יותר מ-11 ליטר שמכילה בשכבות (מלמטה למעלה) מילוי לחם להודו, פירה, כרוב ניצנים, פירה בטטות, הודו צלוי עם רוטב ורוטב חמוציות מתקתק. מדובר במנה עיקרית ומילוי (שנהוג לאכול לצד ההודו) + שלוש תוספות + שני סוגי רוטב, וכשמעבירים אותם לצלחת יוצרים בלגן חם. למרות שבסופו של דבר זה חייב להיות טעים, אי אפשר שלא להתבאס מהפרזנטציה ולדמיין דלי שקוף עם שכבה של מרק עוף וקניידלך, מעליו גפילטע וחזרת, סלט חסה, צלי ברוטב, תפוחי אדמה, שעועית ירוקה ומעליהם מצה.

בירה של אלופים

יוקר המחיה הרג את כולנו, ואת הבירות שלנו אנחנו שותים בבית. אז איך מוזגים את הבירה כמו שצריך? הנה ההוראות.

ועוד יותר קטנים:

תניחו לי: הנה ההמבורגר הכי יקר בעולם לעת עתה, עד שהמבורגר אחר יעקוף אותו בסיבוב עם שובל יהלומים וזהב לשתייה.

תרחיקו מהם את שק הזילוף – צריך לשלוח את האנשים האלו לקורס בהבנת הנשמע ולמנוע מהם לקשט עוגות.

מה אני אגיד לכם, הסטייל של ספרי הבישול מהסבנטיז היה מאתגר.

אומג! השוקולד הזה נמצא בתנועה.

טוב, מתתי, ביי (בסרטון הבא מעורבים קינוחים).

ולסיום, חמאת בוטנים (מכאן):

חמאת בוטנים בתנועה (צילום: gizmodo.com)
רגע של זן | צילום: gizmodo.com
>> בשבוע שעבר למדנו על אוכל מוגזם