>> מתכונים לפסח

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

מצה בריי קלאסית

המרכיבים (4 מנות):
3 מצות
2 ביצים
רבע כוס חלב
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל גרוס
בצל, קצוץ
שמן לטיגון
כף פרמזן מגוררת

מצה בריי רגילה - טיגון הבצל
כמו כל מתכון טוב, מתחילים בטיגון בצל | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

אופן ההכנה:

1. מרטיבים את המצות במים. מפוררים אותן לחתיכות גסות לתוך קערה ומוסיפים את הביצים, החלב, המלח והפלפל. מערבבים.

2. מטגנים את הבצל על אש בינונית עד הזהבה. מפזרים מעט פרמזן ומעל שופכים את תערובת המצה. משטחים ומטגנים עד הזהבה.

3. הופכים את המצה בריי בעזרת צלחת או תרווד ומטגנים עד הזהבה מהצד השני. מגישים עם עוד פרמזן. 

>> עוד מתכונים לפסח? הנה

מצה בריי מושחתת
מצה בריי מושחתת. אמרנו "פסח, מצה ומרור", עכשיו מותר לנו ליהנות קצת | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

מצה בריי אקסטרה מושחתת

המרכיבים (4 מנות):
4 מצות
2 בננות
3 כפות סוכר
שוקולד למריחה
קוקוס קלוי
קינמון
ביצה
שמן לטיגון
אבקת סוכר

מצה בריי מושחתת - יצירת קרמל
מתחילים בחימום הסוכר | צילום: דרור עינב, אוכל טוב
מצה בריי מושחתת - קרמל
עד שהוא הופך לקרמל זהוב ויפה | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

אופן הכנה:

1. מרטיבים את המצות במים ומכסים במגבת לחה (משאירים אותן בשלמותן).

2. חוצים את הבננות לאורך.

3. מחממים את הסוכר על אש בינונית עד שהוא הופך לקרמל, מניחים בפנים את הבננות החצויות ודואגים שיצופו מכל הצדדים. מצננים.

4. מורחים על כל מצה כמות נדיבה של שוקולד ומניחים חצי בננה. מפזרים קוקוס קלוי, מפדרים בקינמון ומגלגלים לסיגר.

5. טורפים את הביצה בקערה. מגלגלים כל סיגר בביצה הטרופה, ומטגנים. סופגים עודפי שמן.

6. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

מצה בריי מושחתת - הטיגון
טיגון הגלילות. בפנים: שוקולד, בננות מקורמלות, קוקוס וקינמון | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

מצה בריי דיאט

המרכיבים (4 מנות):
3 מצות קלות
2 ביצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
10 עלי בזיליקום קצוצים
חופן כוסברה קצוצה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל גרוס
רבע כוס חלב
שמן, לטיגון

מצה בריי רגילה דיאטטית
מצה בריי דיאטטית. צריך גם אחת כזאת | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

למטבל:
גביע יוגורט
מלפפון אחד בינוני, קצוץ

אופן ההכנה:

1. מרטיבים את המצות הקלות במים. מפוררים אותן לחתיכות גסות לתוך קערה ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים.

מצה בריי דיאטטית - הטיגון
מטגנים במעט שמן, וסופגים אותו אחר כך טוב טוב | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

2. מחממים שמן במחבת טפלון על אש בינונית ומניחים לביבות מהתערובת בעזרת כף. מטגנים עד להזהבה יפה, הופכים ומטגנים עוד דקה-שתיים. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.

3. מערבבים בקערה את היוגורט והמלפפון הקצוץ, ומגישים עם המצה בריי.

* המתכונים באדיבות סו שף כנרת אהרוני מהמרכז הקולינרי דן גורמה.