אבטיח בולגרית בטוויסט  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
פיצה אבטיח בולגרית. סלייס, מישהו? | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

טוויסט 1: פיצה

תסתכלו שנייה על אבטיח. בחתך המרכזי שלו טמון עיגול (כמעט) מושלם, שליבתו אדומה, בדיוק כמו מאפה הדגל האיטלקי, הפיצה. ברגע שחוצים את האבטיח לרוחב אפשר להוציא ממנו לפחות ארבעה עיגולים שכאלו, וככל שהקיץ יתקדם והאבטיחים יתרחבו, כך תוכלו להוציא פיצות גדולות יותר (אפילו כמעט משפחתיות).

אחרי שפרסתם את העיגול, תוכלו לחתוך אותו לשישיות או שמיניות, ועליהן לפורר גבינה בולגרית ועשבי תיבול קצוצים – נענע במקרה של התמונה שלפניכם.

במקום לריב עם המזלגות על קוביות האבטיח שבקערה, כל סועד יכול להרים לעצמו משולש ולאכול כאוות נפשו. רק תכינו מפיות מראש, ויש לכם ערב פיצה בגרסה הקיצית. 

אבטיח בולגרית בטוויסט  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
סנדוויץ' אבטיח בולגרית. מנת פתיחה מעולה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

טוויסט 2: סנדוויץ'

כשאוכלים אבטיח ובולגרית ביחד, היחס הוא 2:1 לטובת האבטיח, כלומר על כל ביס בולגרית לוקחים שניים של אבטיח. בכריך הבא האבטיח מחליף את הלחם ושומר על יחס הטעמים, ופתאום מנת נשנושים יכולה להפוך למנה ראשונה שמגישים בארוחת ערב לחברים (אפילו גורדון רמזי הכניס מנה כזו לאחת המסעדות שלהן ייעץ).

כדי לקבל ריבוע מושלם מאבטיח צריך לעשות קצת עבודת גילוף (וכאן אבטיחים קטנים זורמים יותר טוב):

1. חוצים את האבטיח לרוחבו.

2. מניחים את הצד החתוך על הקרש, ומסמנים עם הסכין ריבוע מסביב למרכז האבטיח.

3. חותכים מלמעלה כלפי מטה, כדי להסיר את השוליים ולקבל קובייה מאורכת (את בשר הפרי שנשאר בחתיכות שהורדתם מרוקנים עם כף ואוכלים כמו שהוא, או טוחנים לשייק או קוקטייל).

4. מסירים את קליפת האבטיח שנותרה, ומגוש האבטיח שקיבלתם אפשר לחתוך קובייה, שדומה בגודל לקוביית הגבינה הבולגרית (או גבינת הפטה) שתגישו ביחד איתו. 

5. לוקחים את ריבוע גבינת הפטה ופורסים ממנו פרוסה בעובי 1-2 ס"מ, ומקוביית האבטיח פורסים 2 פרוסות בעובי דומה.

6. מניחים את שתי פרוסות האבטיח זו על זו, ועליהן, צמוד לאחת הפינות, מניחים את פרוסת הפטה העבה.

7. חותכים את הקצוות של קוביות האבטיח שקוביית הגבינה לא מכסה, כדי שהכריך ייצא מדויק במידותיו (את שאריות החיתוך אוכלים, אלא מה).

8. חוזרים על חיתוך הפרוסות של הפטה והאבטיח לפי מספר המנות שרוצים להגיש.

9. בונים את הכריך: מניחים פרוסת אבטיח על צלחת, ועליה פרוסת פטה. סוגרים עם פרוסת אבטיח בגודל תואם, ומקשטים במעט גבינת פטה מפוררת. אם רוצים, אפשר גם לתבל בשמן זית ובחומץ בלסמי מצומצם.

10. מגישים מיד.

אבטיח בולגרית בטוויסט  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קובייה בולגרית. נראה אתכם פותרים את זה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

טוויסט 3: קובייה בולגרית

עכשיו כבר עלינו לרמת הקושי הגבוהה ביותר שצמד האבטיח-בולגרית יכול להגיע אליה: בניית קובייה הונגרית. זאת מנה שמכינים כשרוצים לעשות רושם ממש רציני. צריך רק זוג ידיים שיודעות לחתוך מדויק. 

בנייה הקובייה באה כהמשך ישיר לשלבי הכנת הסנדוויץ', ולהכנתה דווקא לא כדאי לעבוד עם גבינה בולגרית, שנוטה להתפורר בקלות (מה שהיה לנו נהדר לפיצה), אלא עם גבינת פטה יוונית (או בסגנון יווני), שהיא הרבה יותר קרמית ונוחה למשימה זו. 

ברגע שהקובייה שלכם בנויה, מהרו להגיש אותה כי זמן לא עושה לה טוב. מבטיח שהיא תיאכל הרבה יותר מהר מהזמן שלקח לכם לבנות אותה.

1. מארגנים שתי פרוסות של אבטיח ושתי פרוסות של גבינת פטה, באורך, רוחב וגובה שווה (ראו הוראות הכנת סנדוויץ').

2. מניחים פרוסת אבטיח אחת על קרש חיתוך ועליה מניחים פרוסת פטה.

3. חותכים את הערימה ל-4 מקלות (כמו בדידים) ברוחב שווה, ואז מסובבים וחותכים באתו אופן לקבלת קוביות בגודל כמה שיותר זהה.

4. חוזרים על הפעולות עם פרוסות האבטיח והגבינה שנותרו.

5. מסדרים על צלחת הגשה קומה אחת של קוביות אבטיח ופטה בצורת שתי וערב, ועליה בונים קומות נוספות, כך שבין הקומות עצמן נוצרת תבנית שתי וערב.

לבלוג של עז תלם

6. מגישים מיד.