אבוקדו בטוויסט  (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
סירות אבוקדו בקליפה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

מתכון בסיסי לגוואקמולה (4-6 מנות): 

מרכיבים:
3 יחידות אבוקדו
1/2 פלפל חריף אדום או ירוק, קצוץ דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
1 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות קטנטנות
מיץ מלימון קטן (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)
מלח דק
1/2 שן שום, כתושה (רשות)
חופן קטן של גבעולי כוסברה, קצוצים דק (רשות)

אופן ההכנה:

1. חוצים את האבוקדו לאורך, מוציאים את הגלעין ומרוקנים את בשר הפרי לקערה. בעזרת מזלג, מועכים את האבוקדו למחית מעט גסה.

2. מוסיפים את כל שאר המצרכים ומתבלים במלח ולימון לפי הטעם.

טוויסט 1: מגישים את האבוקדו בקליפה

לא כל זני האבוקדו נבראו שווים. חלק גדולים, חלק קטנים, לחלק קליפה עבה וחלק עם קליפה דקיקה. בדיוק בתקופה זו בשנה, זני האבוקדו עם הקליפה העבה יותר - האס, שקליפתו משחירה כשהוא בשל ו-ריד,שצורתו עגולה - נמצאים בשווקים, והם אלו שנולדו לטוויסט הזה.

כשחותכים את האבוקדו לאורך, מנקים את הקליפה היטב מבפנים, ואז, כשהגוואקמולה מוכן, ממלאים אותו בעצמו (תחשבו על זה בתור קערה חד פעמית מתכלה) ומרגישים כמו אייל שני.

אבוקדו בטוויסט  (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
כדורי גווקמולה מרעננים | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

טוויסט 2: כדורי אבוקדו

אבוקדו ממש דורש שנעשה ממנו כדורים, ואנחנו, בכלל לא צריך לדרוש מאיתנו - מספיק לבקש יפה. אז החלטנו להגיש את הגוואקמולה כמו גלידה, כשאת הוופל אפשר להחליף בקרקר מלוח.  

כדי שיצאו לכם כדורים יפים, חשוב להשתמש בכף גלידה קפיצית ולתת לאבוקדו להתקרר טוב טוב במקרר. אם תנסו ליצור ממנו כדורים כשהוא בטמפרטורת החדר הישראלי צורת הכדור לא תחזיק הרבה זמן.

אבוקדו בטוויסט  (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
פינגר פוד מושלם: אבוקדו ומלפפון | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

טוויסט 3: עטוף מלפפון

אם בא לכם לפנפן קצת את הגשת הגוואקמולה שלכם, מלפפון הוא חבר. מגלפים פרוסות אורך ממלפפון (עם קולפן רגיל שיש לכם במגירה), יוצרים מהן עיגולים ומניחים במרכז את ממרח האבוקדו המוכן.

אם הולכים על מלפפונים קטנים, אפשר להניח את טבעת האבוקדו על צ'יפס טורטייה (וסחתין לצלם אסף אמברם על הרעיון). במקרה כזה מקבלים מנת נשנוש חמודה, פינגר פוד שאפשר להגיש לאורחים בתחילת הערב.

אם משתמשים במלפפון גדול יותר, תצא לכם טבעת בגודל בינוני, שמתאימה להגשה של מנה אישית של אבוקדו. אם אתם רוצים ליצור קערת מלפפונים, מצמידים 3 פרוסות ממלפפון גדול לצידי רינג מתכת (של המבורגר נגיד), ממלאים בגוואקמולה ואז מושכים את הרינג החוצה. בבריכת האבוקדו הזאת אפשר לטבול טורטיות פריכות או קרקרים.

לבלוג של עז תלם

>> יש לכם דרך מגניבה להגיש מנה? שתפו אותנו ותוכלו לזכות בפרסים

>> המתנות של נעמן לחג

>> לכל הכתבות במדור
מתכונים לשבועות