היום בתפריט "האח הגדול":
ראשונה: דג נסיכת הנילוס מטוגן עם עשבי תיבול ברוטב תפוזים
עיקרית: בשר בקר אפוי בתנור עם טחינה ועגבניות
תוספות: בטטה אפויה עם דבש, קינמון וג'ינג'ר; סלט ירקות וחזה עוף עם קרוטונים

אין תמונה
רשימת המצרכים השבועית

מנה ראשונה:
דג נסיכת הנילוס מטוגן עם עשבי תיבול ברוטב תפוזים

המצרכים:
1 ק"ג דג נסיכת הנילוס, חתוך לנתחים של 70 גרם
1/3 כוס שמן לטיגון
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות כוסברה קצוצה
5 ביצים
1 כוס קמח
מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:
מיץ מ-3 תפוזים
שליש כוס שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הרוטב.
2. ממליחים ומפלפלים את נתחי הדג.
3. מערבבים את הקמח, הביצים ועשבי התיבול.
4. טובלים את נתחי הדג בבלילה ומטגנים במחבת טפלון עם מעט שמן, עד הזהבה.
5. יוצקים את הרוטב על הדג ומגישים.

מנה עיקרית:
בשר בקר אפוי בתנור עם טחינה ועגבניות

אין תמונה
בשר אפוי עם טחינה זה בעצם סוג של סינייה. קול!

המצרכים:
1 ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים
3 עגבניות חתוכות לקוביות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
חופן אורגנו קצוץ
מלח ופלפל שחור
1 כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מכניסים את הבשר הבקר לקערת ערבוב ומוסיפים בצל, עגבניות, פטרוזיליה, אורגנו ותבלינים. מערבבים היטב ומניחים בתבנית אפייה (גובה הבשר בתבנית אמור להיות כ-2 ס"מ).
3. יוצקים את הטחינה על הבשר ומכניסים לתנור ל-15 עד 20 דקות. במהלך האפייה הטחינה מקבלת צבע זהוב ונספגת בבשר.

תוספת:
בטטה אפויה עם דבש, קינמון וג'ינג'ר

גראטן של בטטה, שום ומרווה (צילום: דן לב, על השולחן)
בטטה בתנור. למה אנחנו לא אוכלים את זה כל יום? | צילום: דן לב, על השולחן

המצרכים:
1 ק"ג בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
3 כפות סוכר
2 כפות סילאן
1/2 כפית קינמון
1/3 כוס שמן קנולה
כף ג'ינג'ר קצוץ

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מסדרים את הבטטות החתוכות בתבנית אפייה, ומפזרים מעל את שאר המצרכים.
3. מערבבים היטב, להחדרת הטעמים, ואופים 25 דקות.

ועוד תוספת:
סלט ירקות וחזה עוף עם קרוטונים

המצרכים:
3 אבוקדו קלופים וחתוכים לקוביות
4 מלפפונים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
חסה ערבית חתוכה לרצועות
4 כפות נענע קצוצה
4 חזה עוף
4 פרוסות לחם שחור חתוך לקוביות
1/3 כוס שמן זית

מצרכים לווינגרט תפוזים ודבש:
4 תפוזים סחוטים
3 כפות דבש
1/3 כוס שמן זית

חזה עוף על מצע חסה (צילום: John Kelly, GettyImages IL)
חזה עוף צרוב ישדרג לכם את הסלט לבלי הכר | צילום: John Kelly, GettyImages IL

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את כל חומרי הווינגרט לקבלת רוטב סמיך ומזוגג.
3. בקערת ערבוב מערבבים את כל הירקות ומתבלים במלח ופלפל.
4. צורבים את חזה העוף במחבת עם מעט שמן זית, עד להזהבה.
5. מתבלים את קוביות הלחם במלח, פלפל ושמן זית ומכניסים לתנור עד שהן מזהיבות.
6. מסדרים את נתחי חזה העוף הצרובים על הסלט, מפזרים את הקרוטונים ושופכים את הרוטב.

* צ'רלי פדידה הוא השף של מלון שרתון ומסעדת אוליב ליף

>> בשבוע שעבר רובי פורטנוי בישל לדיירים, ולפני זה סהר רפאל