mako
פרסומת

מהחומוסייה של פותנה באהבה

את עיקר ימיו מעביר אכרם, בעלה הנערץ של פותנה, בהכנת חומוס לתל אביבים, ובעיקר לעוברים והשבים ברחוב שינקין. לכבוד מועמדותה של רעייתו להדחה ביקשנו ממנו לפרגן כמה מתכונים

פורסם:
חומוס
חומוס|צילום: istockphoto, istockphoto
הקישור הועתק

אין תמונה
עכשיו אנחנו מבינים את הכישרון במטבח
החומוס של אכרם

המרכיבים:
קילו גרגירי חומוס
חצי ליטר טחינה גולמית
לימון ומלח לפי טעם

אופן ההכנה:
1.משרים במים את גרגירי החומוס למשך הלילה
2.למחרת, מנקזים את המים מהחומוס ומחליפים במים חדשים
3.מבשלים את הגרגירים בסיר לחץ (ניתן להוסיף סודה לשתייה ואז אין צורך בסיר הלחץ)
4. מסננים את המים ומקררים את הגרגירים. טוחנים במיקסר עם מעט מים עד שנהיה סמיך.
5. מוסיפים רבע מכמות החומוס, טחינה, מלח ולימון לפי הטעם ומערבבים ביחד במיקסר עד שמקבלים חומוס.

חומוס
רוצים חומוס? הבעל של פותנה יכין לכם בשמחה|צילום: istockphoto, istockphoto

הפלאפל של אכרם

המרכיבים:
2 קילו גרגרי חומוס
2 בצלים גדולים
פלפל ירוק חריף
חבילה כוסברה
חבילה פטרוזיליה
כמה שיני שום
תבלינים: כמון, פלפל שחור ומלח

אופן ההכנה:
1. משרים את גרגירי חומוס לילה שלם לפני ההכנה.
2. למחרת, מנקים ושוטפים את החומוס המושרה.
3. במטחנת בשר טוחנים את הבצל, פלפל, פטרוזיליה, כוסברה, שום, פלפלים ירוקים ואת גרגירי החומוס.
4. לבסוף מוסיפים את התבלינים.
5.לאחר מכן, יוצרים כדורים מהעיסה ומטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד שהם משחימים.

הטחינה של אכרם

המרכיבים:
ליטר טחינה גולמית
2 לימונים
כוסברה, פטרוזיליה, שום

אופן ההכנה:
1. טוחנים במיקסר את הפטרוזיליה, הכוסברה והשום.
2. מוסיפים למיקסר טחינה גולמית, מים, מלח ולימון ומערבבים למרקם קטיפתי.

* חומוס אכרם, שינקין 59, תל אביב, 03-6853043