mako
פרסומת

מדריך: איך מכינים גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) בבית?

ביקשנו מהחבר'ה המקסימים של מחלבת יעקבס ללמד אותנו איך עושים את זה, וצילמנו כל צעד ושעל, כדי שיהיה ברור. האמת? זה ממש קל. השבועות הזה - הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) היא שלכם

פורסם:
הקישור הועתק
משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית
ובפנים, הס פן תעיר, גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) שהכנתם לגמרי לבד! | צילום: עודד קרני, mako

מה צריכים?
2 ליטר חלב, רצוי עזים
4 כפות של יוגורט צאן
150 גרם מלח (כוס חד פעמית מלאה)

מה עושים?
1. מחממים את החלב בסיר, עד לטמפרטורה של 45 מעלות (בטבילת אצבע, אמורים להרגיש שהוא קצת יותר חם מפושר).

משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית
תחנה ראשונה: חלב, סיר, כיריים | צילום: עודד קרני, mako

2. מוספים את יוגורט הצאן, מערבבים ומכסים היטב. עוטפים את הסיר במגבת ומשאירים אותו כך בטמפרטורת החדר למשך הלילה.

משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית
מוסיפים את היוגורט | צילום: עודד קרני, mako
משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית
מכסים טוב טוב, ומניחים ללילה | צילום: עודד קרני, mako

3. בודקים שהחלב הגבין, כלומר הקריש והפך לגושים גושים. אם עדיין לא, מחכים עוד. כשמגבין מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית
רואים את זה? ככה נראה חלב שהגבין | צילום: עודד קרני, mako
משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית
אז אפשר להוסיף את המלח | צילום: עודד קרני, mako
פרסומת

4. מעבירים את החומר לחיתול בד (אפשר גם מפת אל-בד חד פעמית, או בד גאזה) לטפטוף של כמה שעות, בהתאם למרקם הרצוי.

משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית
במקום חיתול, אנחנו השתמשנו במפה חד פעמית | צילום: עודד קרני, mako
אוכל כשר
הכי נוח: לרפד קערה בבד החיתול | צילום: עודד קרני, mako
משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית
ואז לשפוך פנימה את החלב שהגבין | צילום: עודד קרני, mako
יוגורט בבד חיתול
קושרים את הבד לברז, ונותנים לו לטפטף בכיף | צילום: עודד קרני, mako
פרסומת
משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית
אחרי כמה שעות, זה אמור להיראות ככה | צילום: עודד קרני, mako
משק יעקבס - איך מכינים גבינה בבית
אנחנו הלכנו על גרסת השמן זית. אתם מוזמנים להתייחס אליה כגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) לבנה לכל דבר | צילום: עודד קרני, mako

* תודה רבה למחלבת יעקבס, כפר הרא"ה