מדריך: איך מכינים גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) בבית?
ביקשנו מהחבר'ה המקסימים של מחלבת יעקבס ללמד אותנו איך עושים את זה, וצילמנו כל צעד ושעל, כדי שיהיה ברור. האמת? זה ממש קל. השבועות הזה - הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) היא שלכם

גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) לבנה ביתית
מה צריכים?
2 ליטר חלב, רצוי עזים
4 כפות של יוגורט צאן
150 גרם מלח (כוס חד פעמית מלאה)
מה עושים?
1. מחממים את החלב בסיר, עד לטמפרטורה של 45 מעלות (בטבילת אצבע, אמורים להרגיש שהוא קצת יותר חם מפושר).

2. מוספים את יוגורט הצאן, מערבבים ומכסים היטב. עוטפים את הסיר במגבת ומשאירים אותו כך בטמפרטורת החדר למשך הלילה.


3. בודקים שהחלב הגבין, כלומר הקריש והפך לגושים גושים. אם עדיין לא, מחכים עוד. כשמגבין מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.


4. מעבירים את החומר לחיתול בד (אפשר גם מפת אל-בד חד פעמית, או בד גאזה) לטפטוף של כמה שעות, בהתאם למרקם הרצוי.






* תודה רבה למחלבת יעקבס, כפר הרא"ה