הכל אודות מאמא
מטבחי "המאמות" שבהם עומדת אמא ומבשלת אוכל בטעמים אמיתיים של בית משקיטים לא רק את הרעב הפיזי. ארבע דוגמאות של אוכל רווי געגועים

בוכרי: זן ואמנות הכיסונים
אל תיתנו למראה המעט סתמי של מסעדת "דרך המשי" המוטמנת בעיבורו של אזור הבורסה ליהלומים, נטולת הריגושים הקולינריים, לבלבל אתכם. בין השווארמה-צ'יפס-סלט לשיפודי הפרגית, מסתתרים היהלומים האמיתיים. רוזה יוסקוב, אמו של יעקב, מבעלי המקום, נבלעת בכל יום שלישי בירכתי המטבח, עוטה לגופה סינר פרחוני, שולפת את הסיר בן ה-50 שנה שעמו עלתה לארץ מבוכרה ומתחילה ללוש, להתפיח, לערבב ולצבוט בקצב מסחרר כיסוני דושפרה למרק, כיסוני מנטו מאודים ומאפי גושגידז'ה אפויים. "לכל כיסון יש למעלה מ-20 סוגי קיפולים", אומרת רוזה ומסבירה כי מלאכת הכנת הכיסונים הינה מסורת רבת שנים בבוכרה, שם ניתן לזהות את מוצא המשפחה לפי סוג הקיפול ולדעת כמובן האם מדובר בשידוך הגון.

פולני: דלדולי שומן אווז ודמעות של וודקה

כורדי: ממולאים במבשרת

אתיופי: עולם הולך ונעלם

חבש - אלנבי 2, תל-אביב. טלפון: 077-2100181