mako
פרסומת

מבשלים עם תפוחים: 8 מתכונים

מרוב תפוחים בדבש שכחנו שמדובר באחלה חומר גלם, שיודע להשתלב יפה בעוד הרבה הרבה מאכלים. קבלו את המתכונים שיבזבזו לכם את השאריות על הצד הטוב ביותר

ליה אור
mako
פורסם:
הקישור הועתק

שוקי עוף
שוק אווז שבושלה במיצים של עצמה | צילום: istockphoto, istockphoto

שוקי אווז אפויות עם כרוב אדום ותפוחים

מתכון של אהרוני: תלולית קטנה וחמצמצה-מתקתקה של כרוב עם תפוחים, ועליה – הס פן תעיר – שוק אווז, שנאפתה מבעוד מועד במיציה של עצמה. מנה חגיגית ועשירה.

סלט תפוחים וארטישוק ירושלמי

מתכון של ניר צוק, שבו משמשות יחדיו רצועות דקיקות של תפוחים ושל בטטה קסבייה. הרוטב, שכולל דבש, חומץ ושמן זית, הופך את שילוב הטעמים הזה לקטלני במיוחד.

סלט ירוק עם תפוחים ואגוזים

טוב, מדובר בסלט שהוא קלאסיקה, ומספר המתכונים שלו זהה בערך למספר בתי האב בישראל. אנחנו מציעים לכם מתכון שכולל גם ראשים של סלרי ושל פטרוזיליה, שמשלימים את חוויית ה"וזה אשכרה בריא, הסלט המהמם הזה". להוסיף לפנתאון.

סלט ירוק עם תפוחים
סלט ירוק עם תפוחים. קלאסיקה | צילום: getty images

סלט בורגול עם תפוחים ובטטות של אהרוני

סלט מתקתק של בורגול עם ירקות מוקפצים, ואפילו טיפה מקורמלים (לא לדאוג, זה ממש פשוט). כדי להשלים את החוויה ולאזן את הטעם מוסיף אהרוני צימוקים שהושרו במיץ לימון, ובשביל הטריות – פטרוזיליה ונענע. יופי של סלט, שאפילו אפשר לצאת ממנו שבעים.

פסטה עם סלמון צרוב ותפוח עץ ברוטב דבש תמרים

ברילה, פסטה בווטה עם סלמון צרוב
מנת פסטה חגיגית אך פשוטה | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור
פרסומת

מהמנות הראשונות האהובות עלינו: קוביות סלמון צרובות, ירקות (ותפוחים!) בקוביות, פלפל חריף וג'ינג'ר, בשביל השפיץ, ורוטב משגע של סויה, צ'ילי וסילאן. מנה חגיגית ועם זאת פשוטה, דגית ועם זאת פחמימתית – בקיצור, אהבנו.

סלט סלק, בצל ותפוח

כמה הגיוני, השילוב הזה של סלק ותפוחים. במתכון הספציפי הזה הם מארחים הרבה הרבה בצל (כמספר הסלקים!), טיפה שום, חופן נאה של אגוזי מלך ורוטב מבוסס בלסמי. שווה.

תפוח אדום
מה הקשר לבצל? תתפלאו | צילום: SXC, SXC

צ'אטני תפוחים ובצל

שילוב לא קונבנציונלי, שיכול ללוות בגאון מנות בשרים בכלל, וכבד קצוץ במיוחד. אנחנו אומרים, כל עוד הסועדים אינם מודעים לשילוב שהם מכניסים לפה – הם יכולים לחסל את הצ'אטני הזה בכיף.

סלט חיטה מלאה עם כרוב סגול ותפוחים

מבשלים חיטה (עניין של 40 דקות), מוסיפים תפוח, כרוב, גזר, צימוקים וצנוברים – ו"מלבישים" ברוטב עסיסי של שמן זית, בלסמי, שום, טיפה הל וקצת קטשופ. מתכון מצולם של שף ברק חורש.