עוף ממולא אורז, כבדי עוף ותבלינים
עוף ממולא. האורז סופג את המיצים של העוף, ונהיה מאושר | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור
המנה של איציק:
עוף ממולא באורז עם ירקות צלויים

המרכיבים:
1 עוף צעיר ויפה, עם עור
2 כוסות אורז פרסי (או יסמין)
3.5 כוסות מים
כפית וחצי מלח
חומוס שהושרה כל הלילה ובושל כחצי שעה במים רותחים (או מקופסת שימורים)
תפוחי אדמה
גזר
בצל
פפריקה
בהרט
מלח
הל כתוש
כורכום
שמן זית
בוטנים קלויים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את האורז עם המים ומלח, קצת כורכום, טיפ-טיפה בהרט והל כתוש. כשהמים נספגים, מכבים את האש ומכסים במגבת.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מערבבים בקערה שמן זית עם פפריקה, כורכום וטיפת הל. מורחים את התערובות בחלל הבטן של העוף.

4. מערבבים את האורז המוכן עם גרגירי החומוס, ומכניסים לתוך הבטן. אני מכניס מהתערובת גם בכל מקום אפשרי בעוף: בין העור לחזה, בין הכנפיים וכד'. כשהעוף מלא, מומלץ לקשור לו היטב את הרגליים.

5. מערבבים שמן זית ופפריקה, ומברישים את העוף. מכניסים לתוך סיר סגור (אני משתמש בסיר חרס או בסיר אובלי לתנור).

מאסטר שף והאח הגדול
אלקנה אצל דיירי האח. כיף לראות אותך שוב | צילום: שי פרג

6. מקלפים וחותכים את הירקות, עוטפים אותם בשמן זית ומעט מלח גס ומכניסים לסיר עם העוף (הם יספגו את כל הטעמים).

7. מכניסים את הסיר לתנור עד שהעוף משחים, והירקות רכים וקלויים.

8. להגשה: מפזרים את האורז בצלחת יפה, מפרקים את העוף לחלקים, מסדרים במרכז הצלחת, ומפזרים בוטנים קלויים וירקות.

הסופריטו של חיים כהן
סופריטו. בהשראת חיים כהו?

המנה של אלקנה:
סופריטו מטוגן של עוף ותפוחי אדמה

המצרכים (4 מנות):
6 תפוחי אדמה גדולים
8 פולקעס עוף
8 בצלצלי שאלוט
מלח ופלפל
שמן

אופן ההכנה:

1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. מחממים שמן עמוק ומטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה.

2. מוציאים את תפוחי האדמה מהשמן, מסננים וממליחים.

3. שמים מעט שמן בסיר גדול ומטגנים את העוף עד שהוא מזהיב. מוסיפים לו מלח ופלפל.

4. קולפים את בצלצלי השאלוט ומוסיפים לסיר עם העוף. מסדרים מלמעלה את תפוחי האדמה המטוגנים.

5. ממלאים את הסיר עד לחצי הגובה במים רותחים, מכסים, מקטינים את האש לבינונית ומבשלים כ-40 דקות.

המנה של אינה:
פסטה עם חזה עוף ושומר

המצרכים:
פסטה לבחירה – מבושלת לפי הוראות היצרן
חצי קילו חזה עוף שלם
2 ראשי שומר חתוכים לעיגולים
בצל סגול גדול חתוך לחצאי ירח
5 שיני שום פרוסות
פלפל ירוק חריף חתוך לעיגולים
חצי קילו עגבניות שרי חצויות
5 עלי מרווה
20 עלי בזיליקום
חצי כוס שמן זית

שומר
חשבתם פעם לערבב שומר ופסטה? | צילום: istockphoto

אופן ההכנה:

1. מורחים את העוף בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

2. לוקחים מחבת רחבה ועמוקה וצולים את חזות העוף משני הצדדים עד להזהבה (דרגת RAR). מוציאים את החזות ונותנים להם לנוח 2 דקות.

3. לאותה המחבת מוסיפים שמן זית, ואז את הבצל הסגול. מטגנים דקה ומוסיפים את השומר. מטגנים עוד 2 דקות.

4. מוסיפים את השום, הפלפל, המרווה והעגבניות, מערבבים ומטגנים עוד כדקה.

5. פורסים את חזות העוף לרצועות דקיקות ומוסיפים למחבת. מוסיפים את הפסטה המוכנה, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.

6. מכבים את האש, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומגישים.

>> רוצים לקנח בעוגיות ביס ממולאות?
>> בואו לקרוא עוד על הביקור