אין תמונה
הרשימה שהעבירו הדיירים השבוע

מנה ראשונה: סלט עגבניות ובצל

המצרכים (6 מנות):
6 עגבניות
2 בצלים
שמן (לא זית)
מלח ופלפל (רצוי לבן)
לימון

ההכנה:
1. חולטים את העגבניות במים רותחים למשך כדקה, מוציאים ומקלפים.
2. קוצצים את העגבניות המקולפות, וגם את הבצל.
3. מערבבים את העגבנית והבצל, מתבלים, סוחטים פנימה את הלימון, מוסיפים שמן ומערבבים.

טיפ: אם יש לימון משומר אפשר בכיף לקצוץ אותו ולהכניס לסלט. אפשרות נוספת היא להוסיף חופן של צלפים.

מעוניינים לגוון את הרזומה שלכם בעוד סלטים?

עיקרית: חריימה

המצרכים (6 מנות):
1 רסק עגבניות
10-12 שיני שום מקולפות
1 כף פפריקה חריפה
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
כפית מלח
6 חתיכות נסיכת הנילוס
חצי כוס שמן
1 כוס מים

ההכנה:
1. מרסקים יחד את השום והפלפל החריף (אפשר ידנית ואפשר במעבד מזון). מוסיפים את התבלינים והמלח ומערבבים.
2. מטגנים את התערובת שהתקבלה כשתי דקות.
3. מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את הדגים לסיר (בשכבה אחת) ומוסיפים מים עד שהם מכוסים כמעט לגמרי. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומניחים להתבשל כ-20 דקות.

תוספת: תפוחי אדמה אפויים עם בטטות ושום

המצרכים (6 מנות):

חריימה של הילה אלפרט 26410
חריימה. קלאסי לארוחת שישי | תמונת AVI: מצעד האוכל הישראלי
6 תפוחי אדמה
4 בטטות
חצי כוס שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה (חריפה או מתוקה)
כף שום כתוש
ראש שום שלם

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מקלפים את תפוחי האדמה ושמים במיקרו ל-4 דקות.
3. מקלפים את הבטטות, ופורסים לפרוסות דקות אותן ואת תפוחי האדמה.
4. מערבבים בקערה שמן זית, מלח, פלפל, שום כתוש ופפריקה. מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטות ומערבבים בידיים עד שהם מצופים יפה יפה. טובלים בשמן גם את ראש השום.
5. מסדרים את הכל בתבנית, מכסים ומכניסים לתנור ל-40 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים 20 דקות נוספות.

ולקינוח: חטיף קורנפלקס ושוקולד, עם נגיעה של קוקוס

המצרכים (6 מנות):

תפוחי אדמה בתנור
כן, מתחילים במיקרו. מה ששמעתם | צילום: istockphoto
שתי חבילות שוקולד (מריר או חלב. אם מריר – אפשר להוסיף מעט סוכר)
4 כפות חלב קוקוס
2 כוסות קורנפלקס
כף חמאה

ההכנה:
1. ממיסים בקערה במיקרו את כל המרכיבים מלבד הקורנפלקס. מפעילים בכל פעם ל-30 שניות ומערבבים, כדי שהשוקולד לא יישרף. מערבבים היטב.
2. מוסיפים לקערה את הקורנפלקס ומערבבים עד שכל הפתיתים מצופים.
3. יוצרים (בידיים רטובות או בעזרת כף) מעין כדורים (זה לא יוצא הכי אסתטי, אבל תאמינו לנו שזה טעים), ומסדרים במנז'טים או על נייר אפייה.
4. מעבירים למקרר לשעתיים.