מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מתכונים לאירוח מלוח

שני סוגי קרקרים וכעכים מלוחים בטעמים - המאפים שיקפיצו לכם את האירוע, גם אם לא יהיה בו אפילו מתוק אחד

פורסם:
הקישור הועתק

מרוב עוגות ומאפים, כמעט שכחנו שיש גם אנשים שאוהבים מלוח בעולם. וכשאנחנו אומרים מלוח אנחנו לא מתכוונים לבמבה או בייגלה חלילה, אלא לחטיפים קצת יותר, איך לומר, בסטייל. כמו עוגיות מלוחות או קרקרים ביתיים איכותיים.

מזמינים אורחים לשבת? הנה 3 מתכונים (אחד מהם לעצלנים קשים) שיהפכו את האירוח למושקע, נעים וטעים הרבה יותר. שלושתם מתוך "האוצר שלעל השולחן2009".

כעכים מלוחים בטעמים (ביסקוצ'וס)

גרסה ידידותית למנשנש לחטיף הסבתות הממכר, עם שיטת הכנה קלה יותר ושדרוג של הציפוי. מתכון של ניר דודק, מתוך כתבת מחווה למאכלים ירושלמיים ב"על השולחן".

כעכים
כעכים מלוחים. געגועיי לסבתא מירושלים|צילום: רונן מנגן, על השולחן

מקלות קרקר, עשבי תיבול וקצח

קרקרים מבצק על בסיס חמאה, עם מקדם פריכות גבוה במיוחד וטעם חמאתי עשיר המזכיר עוגיות מלוחות. מתאימים לליווי שתייה חריפה. מתכון שלברי סייגמטאטי.

קרקרים מלבנים
מקלות קרקר. עוד מתכון מנצח של טאטי|צילום: דניה ויינר, על השולחן

ולעצלנים: קרקר-פטנט טורטייה

טורטייה מכסיקנית הופכת בתוך דקות לקרקרים יפהפיים באינספור טעמים. מגישים עם מרק, סלט או שתייה חריפה, או כנשנוש בפני עצמו.

קרקרים משולשים
קרקר-פטנט. יש לכם טורטיות בבית?|צילום: דניה ויינר, על השולחן
מצאתם טעות לשון?