השבוע רשימת הקניות של האח דלה עד להדאיג. לא, הם לא נכנסים למשטר דיאטה מטורף (עוד יותר), והם גם לא חוסכים את התקציב כדי לתרום לנזקקים. הדיירים פשוט הפסיקו את משימת המלך והמלכה באמצע, ולכן קוצץ התקציב שלהם בחצי. אפילו עם המצרכים המועטים הללו, הצליח השף ניר צוק להפיק מרשימת הקניות של דיירי הבית מתכונים לארוחה נפלאה.

אין תמונה
כך ייעשה לדיירים שלא עומדים במשימה


פינוק אבוקדו

ממרח אבוקדו (צילום: Bridgewood, Istock)
האבוקדו לפני הטיגון | צילום: Bridgewood, Istock
מצרכים :
6 פרוסות לחם דגנים
שלושה אבוקדו בשלים
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1 לימון
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
1 ביצה
1 כוס חלב

אופן ההכנה:
1. קולפים את האבוקדו , קוצצים גס. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מתבלים בלימון, שמן זית, מלח, פלפל ומעט צ'ילי.
2. טורפים את הביצים עם החלב, מתבלים במלח ופלפל.
3. מעצבים מתערובת האבוקדו והכוסברה צורה מרובעת בגודל 4X4 ס"מ, טובלים בביצה ומטגנים (בדומה לפראנץ' טוסט).
ההגשה: מניחים תלולית אבוקדו מטוגן מעל הלחם ומעטרים במעט בצל קצוץ.

לגרסת ההדפסה של המתכון

חזה עוף במילוי פטריות

מצרכים (ל-6 מנות):
6 יחידות חזה עוף (חצי פרפר)
2 בצלים קצוצים
2 סלסילות של פטריותמנוקות
1/2 כוס יין אדום
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה.
2. בינתיים קוצצים סלסלה אחת של פטריות
3. מוסיפים לבצל את הפטריות הקצוצות וממשיכים לטגן כארבע דקות, מתבלים במלח ובפלפל ומקררים.
4. בעזרת סכין חדה יוצרים כיס בצידו העבה של העוף ודוחסים פנימה את מילוי הפטריות והבצל.
5. פורסים את הפטריות מהסלסילה השנייה לפרוסות דקות.
6. מלהיטים רבע כוס שמן זית במחבת, מוסיפים את הפטריות הפרוסות, מטגנים כשתי דקות, מוסיפים את היין ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לרבע.
7. משמנים תבנית אפייה, מסדרים בתוכה את חזות העוף הממולאים, מברישים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל, יוצקים את הפטריות והיין מעל ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה גבוהה (רצוי גריל).
8. אופים כחמש דקות, הופכים ואופים חמש דקות נוספות.

לגרסת ההדפסה של המתכון

חזה עוף בפטריות ויין (צילום: swalls, Istock)
חזה עוף בפטריות | צילום: swalls, Istock

אגסים באנגלז בזיליקום

אגסים מאודים2264 (תמונת AVI: שיעור פרטי1)
קינוח קליל, טעים ודל קלוריות | תמונת AVI: שיעור פרטי1
מצרכים :
6 אגסים
1 כוס יין אדום
1 כוס חלב
15 עלי בזיליקום
3 ביצים
8 כפות סוכר

אופן ההכנה:
1. קולפים את האגסים, משאירים את העוקץ ומניחים בסיר קטן.
2. מוסיפים לסיר כוס יין אדום וחמש כפות סוכר. ממלאים את הסיר במים עד כיסוי ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות מעל להבה נמוכה. בתום הבישול מניחים לאגסים להתקרר בתוך הנוזל.
3. בקערת ערבוב מניחים שלושה חלמונים ושלוש כפות סוכר. טורפים היטב עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
4.  בסיר קטן מניחים את החלב והבזיליקום מחממים מעל להבה נמוכה עד שהחלב על סף רתיחה. מסירים מהאש, מעבירים מעט מהחלב לתוך תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב, חוזרים על הפעולה עד שכל החלב עבר לתוך החלמונים.
5. מחזירים את תערובת החלב והחלמונים לסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כארבע דקות. מסירים מהאש, מסננים מיד ומקררים היטב.
להגשה:
בכל צלחת יוצקים מעט מהרוטב ומעליו מניחים אגס.

לגרסת ההדפסה של המתכון