כל מי שיצא לו להכין רוטב עם עגבניות מקופסת שימורים יגיד שהן סבבה לגמרי, אבל מי שמבין באמת יודע שלא מדובר רק בקיצור דרך - ושרוטב עגבניות טוב עדיף להכין מעגבניות משומרות. כן כן, אלה שמגיעות בפחית. באיטליה קוטפים את העגבניות בשיא עונתן ומשמרים אותן, כך שלמעשה העגבניות המשומרות טובות יותר מעגבניות טריות שנקטפות מחוץ לעונה. הגיוני, לא? 

את הפייסבוק שלנו אתם כבר מכירים?

עגבניות (צילום: thinkstock)
עגבניות טריות. תכלס, לא שוות את הכסף | צילום: thinkstock

בימים אלה, כשמחיר העגבניות רק עולה ועולה, קופסאות השימורים האלה הפכו לחברות הכי טובות שלנו במטבח, ופייר - אנחנו נהנים מכל רגע. לא חסרים מתכונים שבהם ניתן, אפשר ואפילו רצוי להחליף עגבניות טריות בכאלה משומרות, ואין ספור מתכוני רטבים ותבשילים מלכתחילה מכילים את הגרסה המשומרת. הנה כמה רעיונות שווים: 

פסטה בולונז
יש מתכונים מהירים לבולונז, ויש כאלה שלוקחים שעות ארוכות ומערבים מספר דו ספרתי של מרכיבים. המתכון הזה הוא איפשהו באמצע, ומספק תוצאה מושקעת וטעימה להפליא.

>> למתכון: רוטב בולונז

פסטה ברוטב בולונז (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
בולונז. לא זריז, לא טרחני - באמצע | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

קנלוני ממולאים קרם כרשה וגבינות
קנלוני נהדרים שמכינים בחצי שעה, עם מילוי מפנק של כרשה וגבינות ורוטב עגבניות מפנק אפילו יותר.

>> למתכון: קנלוני ממולאים

קנלוני ממולאים  (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
קנלוני עם כרשה וגבינות. ומה למעלה? | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

עוד באוכל טוב:

 

פסטה עגבניות שילדים אוהבים
תאמינו לנו שאנחנו מכירים היטב את הילדים האלה שאוהבים רק פסטה נקייה. מבטיחים לכם - לא במקרה הזה. לרוטב הזה יש קסם מיוחד שמכניע גם את סרבני הרוטב הרציניים ביותר. 

>> למתכון: פסטה עגבניות שילדים אוהבים

פסטה עגבניות שילדים משתגעים עליה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
פסטה עגבניות. הגרסה לילדים | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

הגולאש של תום פרנץ
מנה נהדרת לשבת - מתכון מנצח לגולאש רך וטעים, שאת הרוטב שלו עוד תנגבו טוב טוב עם חלה, עד הטיפה האחרונה. 

>> למתכון: גולאש של תום פרנץ

גולאש של תום פרנץ (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
גולאש של תום פרנץ. האמת, בשבילו היינו קונים גם טרי | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

מרק עגבניות עם אורז
אנחנו הופתענו, אבל גם מרק עגבניות יוצא נפלא עם עגבניות משומרות. כאן במתכון עם אורז ותוספת מקורית של חלמונים, שהופכת אותו ליציאה מגניבה. 

>> למתכון: מרק עגבניות עם אורז

מרק עגבניות עם אורז (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
כן, גם במרק הן עושות את העבודה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

סלופי פיתה
כל דבר טוב יכול לבוא בפיתה - זו האג'נדה שלנו בחיים, והמתכון הזה רק מוכיח לנו שאנחנו צודקים. רוטב דמוי-בולונז שמכניסים לפיתה טרייה ומחסלים. 

>> למתכון: סלופי פיתה

סלופי פיתה (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
סלופי פיתה. אוחש אנחנו אוהבים את זה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

קציצות בקר ברוטב עגבניות
מה יותר קלאסי מקציצות ברוטב? מתכון נהדר לקציצות שעוברות אפייה קלה בתנור ואז מתבשלות ברוטב עגבניות עשיר וטעים. אנחנו גילינו את המתכון הזה שוב לאחרונה - ומאז מכינים אותו שוב ושוב.

>> למתכון: קציצות ברוטב עגבניות

קציצות בקר ברוטב עגבניות (צילום: OlgaMiltsova, Istock)
קציצות בקר ברוטב עגבניות. מקופסה | צילום: OlgaMiltsova, Istock

במיה ברוטב עגבניות 
מתכון של חוסאם עבאס ממסעדת אל באבור לאחת המנות האהובות עלינו בעולם. עם אורז לבן בצד או עם לחם טרי - אנחנו מסודרים, תודה. 

>> למתכון: במיה בעגבניות

מאפה פסטה
מאפה נהדר של פסטה ברוטב שמכינים בקלי קלות. כאן עם טריק שיחסוך לכם את בישול הפסטה, אבל אפשר להכין גם עם פסטה מבושלת כרגיל. 

>> למתכון: מאפה פסטה עם טריק

מאפה פסטה (צילום: דניה ויינר, לבשל עם יעל, הוצאת מודן)
מאפה פסטה. אפילו לא צריך לבשל אותה מראש | צילום: דניה ויינר, לבשל עם יעל, הוצאת מודן

>> עוד קצת ודי: מתכונים לסוכות