מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מחיר העגבניות בשמים? פשוט תעברו למשומרות

רוטב עגבניות יוצא נהדר - יש שיגידו אפילו טוב יותר - כשמשתמשים בעגבניות משומרות. אז אם מחירי העגבניות בסופר מלחיצים גם אתכם, פשוט חייכו בנימוס, אמרו להן "לא תודה, חמודות" והמשיכו בשלווה אל אגף השימורים. הנה כמה מתכונים שיעשו לכם חשק

mako אוכל
פורסם:|עודכן:
מרק עגבניות עם אורז
מרק עגבניות עם אורז|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
הקישור הועתק

כל מי שיצא לו להכין רוטב עם עגבניות מקופסת שימורים יגיד שהן סבבה לגמרי, אבל מי שמבין באמת יודע שלא מדובר רק בקיצור דרך - ושרוטב עגבניות טובעדיףלהכין מעגבניות משומרות. כן כן, אלה שמגיעות בפחית. באיטליה קוטפים את העגבניות בשיא עונתן ומשמרים אותן, כך שלמעשה העגבניות המשומרות טובות יותר מעגבניות טריות שנקטפות מחוץ לעונה. הגיוני, לא?

עגבניות
עגבניות טריות. תכלס, לא שוות את הכסף|צילום: thinkstock, thinkstock

בימים אלה, כשמחיר העגבניות רק עולה ועולה, קופסאות השימורים האלה הפכו לחברות הכי טובות שלנו במטבח, ופייר - אנחנו נהנים מכל רגע. לא חסרים מתכונים שבהם ניתן, אפשר ואפילו רצוי להחליף עגבניות טריות בכאלה משומרות, ואין ספור מתכוני רטבים ותבשילים מלכתחילה מכילים את הגרסה המשומרת. הנה כמה רעיונות שווים:

פסטה בולונז
יש מתכונים מהירים לבולונז, ויש כאלה שלוקחים שעות ארוכות ומערבים מספר דו ספרתי של מרכיבים. המתכון הזה הוא איפשהו באמצע, ומספק תוצאה מושקעת וטעימה להפליא.

פסטה ברוטב בולונז
בולונז. לא זריז, לא טרחני - באמצע|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

קנלוני ממולאים קרם כרשה וגבינות
קנלוני נהדרים שמכינים בחצי שעה, עם מילוי מפנק של כרשה וגבינות ורוטב עגבניות מפנק אפילו יותר.

קנלוני ממולאים
קנלוני עם כרשה וגבינות. ומה למעלה?|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוד באוכל טוב:

פרסומת

פסטה עגבניות שילדים אוהבים
תאמינו לנו שאנחנו מכירים היטב את הילדים האלה שאוהבים רק פסטה נקייה. מבטיחים לכם - לא במקרה הזה. לרוטב הזה יש קסם מיוחד שמכניע גם את סרבני הרוטב הרציניים ביותר.

פסטה עגבניות שילדים משתגעים עליה
פסטה עגבניות. הגרסה לילדים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

הגולאש של תום פרנץ
מנה נהדרת לשבת - מתכון מנצח לגולאש רך וטעים, שאת הרוטב שלו עוד תנגבו טוב טוב עם חלה, עד הטיפה האחרונה.

גולאש של תום פרנץ
גולאש של תום פרנץ. האמת, בשבילו היינו קונים גם טרי|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מרק עגבניות עם אורז
אנחנו הופתענו, אבל גם מרק עגבניות יוצא נפלא עם עגבניות משומרות. כאן במתכון עם אורז ותוספת מקורית של חלמונים, שהופכת אותו ליציאה מגניבה.

מרק עגבניות עם אורז
כן, גם במרק הן עושות את העבודה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פרסומת

סלופי פיתה
כל דבר טוב יכול לבוא בפיתה - זו האג'נדה שלנו בחיים, והמתכון הזה רק מוכיח לנו שאנחנו צודקים. רוטב דמוי-בולונז שמכניסים לפיתה טרייה ומחסלים.

סלופי פיתה
סלופי פיתה. אוחש אנחנו אוהבים את זה|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קציצות בקר ברוטב עגבניות
מה יותר קלאסי מקציצות ברוטב? מתכון נהדר לקציצות שעוברות אפייה קלה בתנור ואז מתבשלות ברוטב עגבניות עשיר וטעים. אנחנו גילינו את המתכון הזה שוב לאחרונה - ומאז מכינים אותו שוב ושוב.

קציצות ברוטב עגבניות
קציצות בקר ברוטב עגבניות. מקופסה|צילום: istockphoto, istockphoto

במיה ברוטב עגבניות
מתכון של חוסאם עבאס ממסעדת אל באבור לאחת המנות האהובות עלינו בעולם. עם אורז לבן בצד או עם לחם טרי - אנחנו מסודרים, תודה.

מאפה פסטה
מאפה נהדר של פסטה ברוטב שמכינים בקלי קלות. כאן עם טריק שיחסוך לכם את בישול הפסטה, אבל אפשר להכין גם עם פסטה מבושלת כרגיל.

מאפה פסטה
מאפה פסטה. אפילו לא צריך לבשל אותה מראש|צילום: דניה ויינר, לבשל עם יעל, הוצאת מודן
מצאתם טעות לשון?