אין תמונה
ביטון. רשימת מצרכים היא רק מתכון שמחכה לפרוץ

יפה מאוד. אחרי שבוע של מצרכים דלים ביותר, סוף סוף נותנים לנו הדיירים חומר שאפשר לעבוד איתו. הפעם יש ברשימת המצרכים גם בשר וגם דגים, כל מיני ירקות, עשבי תיבול וקטניות – בקיצור, כל מה שצריך בשביל להרים יופי של ארוחה.

ביקשנו מהשף האהוב עלינו, אבי ביטון ממסעדת אדורה, שיבנה לנו תפריט מהמצרכים שמצאנו ברשימה של "האח", והנה התוצאה לפניכם: ארוחת שף מצוינת של שלוש מנות, שכולה במסגרת התקציב השבועי. עכשיו נשאר רק לקוות שגם החבר'ה בבית יידעו איך להוציא את המקסימום מהמוצרים שלהם.

רשימת המצרכים, 1.12 (צילום: mako)
רשימת המצרכים השבועית | צילום: mako

מרק עדשים וירקות שורש

המצרכים (8 מנות):
3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
2 בצלים גדולים קלופים קצוצים גס
1 שורש סלרי שטוף היטב, קלוף וחתוך גס
8 שיני שום קלופות וקצוצות
6 כפות שמן זית
3 כוסות עדשים ירוקות
2.5 ליטר מים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק יוצקים את שמן הזית ומטגנים היטב את כל ירקות השורש כ-5 דקות.
2. מוסיפים את העדשים ונותנים להן להיטגן במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות נוספות.
3. טוחנים היטב את המרק עד למרקם חלק. מתקנים תיבול ומגישים.

גיוונים:
- בשלב הירקות ניתן להוסיף מעט נקניק/פרוסות נקניקיות/קבנוס לטעם מעושן.
- להעשרת המרק ניתן להוסיף לשלב הירקות לקט ירקות מסוגים שונים.
- אחרי טחינת המרק ניתן להקרים את המרק במעט שמנת מתוקה (במידה ולא הוסיפו את הבשר)

תבשיל עדשים (צילום: Foodcollection, GettyImages IL)
מרק עדשים. ועכשיו לטחון | צילום: Foodcollection, GettyImages IL

גרטן דגים וכרשה

המצרכים (8 מנות):
8 פרוסות דג במשקל 150-200 גרם כל אחת (אם משתמשים בדג קפוא יש להפשיר אותו ולהשרות במי לימון כ-40 דקות, להוצאת הריח)
4 כפות קמח רגיל
100 גרם חמאה
6 כפות שמן זית/קנולה
2 גזרים קלופים ומגורדים
4 כרישות ללא החלק הירוק, שטופות היטב ופרוסות דק מאוד
1 קפסולת בזיליקום
5 שיני שום קצוצות
1 כוס חלב
מלח פלפל
1/2 כוס יין לבן/קאווה (אם נשאר מהחגיגות)

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הכרשה כ-5 דקות ומניחים בצד. מקמחים היטב את הדגים, מוסיפים 1/4 מכמות החמאה, ומטגנים את הדגים עד השחמה כ-2 דקות מכל צד.
2. מסדרים את הדגים במגש חסין חום בגודל 28X 35.
3. מחזירים למחבת את השום והכרשה, גזר, בזיליקום ויתרת החמאה, ומטגנים 5 דקות נוספות.
4. יוצקים הכל על הדגים. מוסיפים את החלב (אפשר גם שמנת מתוקה) ואת היין.
5. אופים בחום 180 מעלות ללא כיסוי למשך 35 דקות.

אורז עם נקניקיות (צילום: Robert Linton, Istock)
אורז עם נקניקיות. אוכל שעושה נעים בבטן | צילום: Robert Linton, Istock

אורז ונקניקיות

המצרכים (8 מנות):
5 כוסות אורז לבן רגיל מוכן (2.5 כוסות אורז לא מוכן), עשוי לפי הוראות יצרן
צרור כוסברה קצוץ
3 בצלים פרוסים דק ומטוגנים במעט שמן קנולה
100 גרם נקניקיות פרוסות דק ומטוגנות קלות

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

הערות:
- המנה יכולה להיות תוספת מעולה למנת דג.
- אפשר להגיש לצד סלט עגבניות טרי.
- ניתן להחליף את הנקניקיות בחתיכות עוף בגריל/חזה עוף מוכן

* אדורה, רח' בן יהודה 226 תל אביב, טל': 03-6050896