אם יש סיבה לקנא באנגלים הרי היא מסיבות התה שלהם, עם הסקונס החמימים והסנדוויצ'ים הקטנטנים, והקרם פרש והריבה והחמאה, והעוגה האנגלית הייצוגית. אנחנו יודעים, פסגת הקולינריה ממש לא מחכה לנו בלונדון, אבל משהו באיפוק הזה, ובספלי הפורצלן ובאוכל הקטן והבהיר - ממש עושה לנו את זה. אולי דווקא בגלל שאנחנו עם לא קטן, לא בהיר ובטח שלא מאופק. אז אמרנו, אנחנו גם רוצים כזה, ובלתי מאופקים כפי שאנחנו - מיד הרכבנו תפריט. 

תפריט מסיבת תה (צילום: mako)
צילום: mako

ועכשיו, המתכונים:
סקונס מתוקים

המצרכים (16 יחידות):
3 כוסות קמח תופח
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כוס חלב (או טיפה יותר)
רבע כפית מלח
שליש כוס סוכר

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. מקמחים תבנית במעט קמח רגיל.
3. מכניסים למעבד מזון את הקמח, הסוכר והחמאה ומפעילים קצרצרות, רק עד שמתקבלת תערובת פירורית.
4. מעבירים את הבצק לקערה ויוצרים במרכזו גומה. שופכים פנימה את החלב ומערבבים עד שמתקבל בצק רך. אם צריך, מוסיפים מעט חלב.
5. מעבירים למשטח מקומח ולשים ממש ממש מעט (זה קריטי למרקם של התוצר המוגמר), רק עד שמתקבל בצק אחיד.
6. מרדדים את הבצק לעובי 2 ס"מ, וקורצים עיגולים (אפשר עם כוס).
7. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים 20-25 דקות, להזהבה. מגישים חם.

סקונס (צילום: istockphoto)
סקונס. קטנים, חמימים, מתוקים או מלוחים | צילום: istockphoto

סקונס מלוחים

המצרכים (12 יחידות):
25 גרם חמאה מומסת
2 כוסות קמח תופח
כפית וחצי מלח
חצי כוס פרמזן מגוררת
חצי כוס חלב
חצי כוס מים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח והגבינה.
3. יוצרים גומה בתערובת הקמח ושופכים פנימה את החמאה, החלב והמים. מערבבים בעדינות, עד שמתקבל בצק. אם צריך, מוסיפים מעט מים.
4. מרדדים על משטח מקומח לעובי 2 ס"מ, וקורצים עיגולים (אפשר עם כוס).
5. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות.

ריבת חבושים

המצרכים:
5 חבושים שטופים, חתוכים לקוביות
5 כוסות סוכר
מיץ מלימון אחד
1-2 כפיות קינמון, לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. שמים בסיר את החבושים, הסוכר והקינמון.
2. מוסיפים כחצי כוס מים ומביאים לרתיחה.
3. מבשלים על אש קטנה כשעה.
4. סוחטים פנימה את הלימון וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות. מערבבים מדי פעם. 
5. כשהריבה מוכנה (ראו סרטון משמאל), מורידים מהאש ומצננים.

קרם פרש ביתי

יוגורט (צילום: Carmen Martínez Banús, Istock)
אם אין קרם פרש, נכין אותו לבד | צילום: Carmen Martínez Banús, Istock

המצרכים:
חבילת שמנת מתוקה 38 אחוז שומן
2 כפות רוויון

אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את השמנת והרוויון.
2. מכסים, ומשאירים בחוץ למשך 10 שעות לפחות (ולא יותר מ-24).
3. מערבבים היטב, מכסים ומכניסים למקרר.

כריכוני מלפפון

המצרכים:
כיכר לחם לבן פרוס
חמאה
מלפפונים ירוקים
מלח

אופן ההכנה:
1. קולפים את המלפפונים ופורסים לפרוסות דקיקות. מניחים על מגבת נייר ומייבשים כמה שאפשר.
2. לוקחים שתי פרוסות מהלחם ומסירים מהן את ה"קשה", כך שמתקבלת צורה סימטרית (ריבוע או מלבן).
3. מורחים שכבה דקיקה של חמאה על שני הצדדים, מניחים 4 פרוסות מלפפון וממליחים.
4. סוגרים וחוצים באלכסון פעמיים, לקבלת ארבעה משולשים קטנים.

* גיוון: אפשר לערבב את החמאה עם נענע קצוצה דק דק.

כריכוני מלפפונים (צילום: travellinglight, Istock)
כריכוני מלפפון. בשום אופן לא להשאיר את הקשה | צילום: travellinglight, Istock

כריכוני ביצים

המצרכים:
כיכר לחם לבן פרוס
8 ביצים קשות
5 כפות מיונז
5 כפות יוגורט
3 כפות שמיר קצוץ
רבע בצל קצוץ דק

אופן ההכנה:
1. קולפים את הביצים ומועכים היטב במזלג.
2. מוסיפים את המיונז, היוגורט, השמיר והבצל ומערבבים היטב.
3. לוקחים שתי פרוסות מהלחם ומסירים מהן את ה"קשה", כך שמתקבלת צורה סימטרית (ריבוע או מלבן).
4. מורחים סלט ביצים, סוגרים וחוצים באלכסון פעמיים, לקבלת ארבעה משולשים קטנים.

כריכוני סלט ביצים (צילום: istockphoto)
כריכוני ביצים. כמה אלגנטי | צילום: istockphoto

פאונד קייק

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
200 גרם סוכר (כוס)
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
200 גרם ביצים (4)
200 גרם קמח תופח

פאונד קייק (צילום: istockphoto)
פאונד קייק. פאונד אחד מכל מרכיב | צילום: istockphoto

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם אחיד.
3. מוסיפים, תוך כדי הקצפה, את הביצים אחת אחת.
4. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומקציפים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
5. משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את התערובת (שימו לב, היא תופחת).
6. אופים 35-40 דקות (עד שקיספ שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים).

* אפשר כמובן לגוון עם פצפוצי שוקולד, חלבה, פירות יבשים או כל תוספת אחרת.

רוצים להשקיע בעוגה קצת יותר מתוחכמת? לכו על מאפה בצק פריך עם שקדים וריבה של אהרוני.