מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מתכונים מסביב למדורה

חבל שתסתפקו בתפוחי אדמה מפוחמים בזמן שיש כל כך הרבה מטעמים שאפשר להכין. צריך הרבה גחלים, אבל מעט השקעה

פורסם:
הקישור הועתק

תפוח אדמה לב
תמיד עושה טוב על הלב|צילום: עדי רם, mako
תפוח אדמה ממולא יוגורט ובצל

אם פסח הוא חג המצות וחנוכה הוא חג הסופגניות, אין ספק של"ג בעומר הוא חג תפוחי האדמה. במקום שתזרקו למדורה תפוח אדמה עטוף בנייר כסף ותקוו שהוא לא יהפוך לגוש פחם, למה שלא תלכו השנה על הגרסה המשודרגת?

לגרסת הדפסה של המתכון

תפוחי אדמה אפויים עם אבקת מרק בצל

תפוח אדמה הוא ירק מופלא וטעים לחלוטין בזכות עצמו. חוץ מקצת מלח, הוא לא צריך שום דבר כדי לעשות לנו נעים בבטן. אבל מספיק טוויסט קטן כדי להפוך אותו לקסם אמיתי. מתכון שדורש כלום עבודה, והתוצאה בהחלט שווה הרבה יותר מההשקעה.

אנטיפסטי
ירקות צלויים|צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images
אנטיפסטי מדורה

ירקות ועשבי תיבול צלויים בתוך נייר כסף - המתכון הכי פשוט והכי טעים. אפשר להכין מראש את הכל בבית, ופשוט לזרוק לאש בקומזיץ.

צלעות טלה בזיגוג ליים בפויקה

אין שום סיבה לקפח את הקרניבורים מסביב למדורה. אם אתם מתכננים בילוי אל תוך הלילה ושעות של שירה בציבור, תצטרכו בשר שייתן לכם כוח. זו הזדמנות מעולה להוציא מהבוידעם את סיר הברזל הכבד, לזרוק לתוכו מטעמים ולתת לגחלים לעשות את כל העבודה.

פרסומת

אוכל: פוייקה צלעות כבש
אוכל גורמה שאפשר להכין גם בשטח|מתוך וידאו: עדי רם, mako

אסאדו עם בננות, פלפל ירוק וקשיו

זה לא מתכון לארגנטינאים בלבד, אלא תבשיל בשר עשיר שיחזיק את כולם שבעים ומרוצים מסביב למדורה. אל תפספסו.

מעורב ירושלמי במדורה

התענוג הבשרי המוכר, בגרסת קומזיץ פשוטה שאפשר להכין מראש בבית. תהיו בטוחים שאם תביאו את המנה הזו לחברים שלכם מול האש - תהפכו ללהיט מיידי. כי אין כמו בשר טוב לחמם ליל אביב קריר.

אוכל ומזלות-לובסטר על צלחת
גם אותו כדאי להכניס לאש. לובסטר|צילום: אור גץ
לובסטר בפויקה

אם החלטתם לעשות מדורה עם חברים מבוגרים, או שלילדים שלכם יש טעם אנין במיוחד, אפשר להתפנק אפילו עם לובסטר בתוך הסיר. הוא לא צריך הרבה יותר מחמאה כדי להלך קסמים על הלשון שלכם.

פירמידת מרשמלו ושוקולד חם

אי אפשר לעשות מדורה בלי קצת מתוק בפה. את הפירמידה הזו אפשר להכין מבעוד מועד בבית, או אפילו בשטח. ההכנה קלה במיוחד, התוצאה נראית מעולה והכי חשוב – המילוי שלה נימוח ומפזר מתיקות לכל עבר.

תפוח עץ ממולא

קינוח מתוק לבילוי בשטח, שדורש מעט מאוד הכנה. אם אתם מכינים אותו עבור הילדים, אפשר בהחלט לוותר על היין ועדיין לזכות בקריאות התפעלות.

אוכל: פוייקה פונדו שוקולד3
פונדנט שוקולד אלוהי|מתוך וידאו: עדי רם, mako

שוקונגו

אם יש לכם סיר פויקה קטן, בוודאי תשמחו לגלות שאפשר להכין איתו אפילו קינוח. ולא סתם קינוח, פונדנט שוקולד שלא נופל ברמתו משום קינוח דומה במסעדה. וזה הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לכם.

תה ג'ינג'ר ולימון

אחרי כל האוכל, בין הצ'יזבטים לשירים עם הגיטרה, לא יזיק איזה משקה חם שירטיב את הגרון. מזל שהלילות של מאי עדיין לא ממש חמים, ויש תירוץ מעולה להתענג על כוס תה.