מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ליד הקפה: אחד מתוק, אחד מלוח

"קפה ועוד", ספר המתכונים החדש של אלינוער רבין ואילן שנהב (ההוא מאילנ'ס), מציע שלל אפשרויות מלבבות וטעימות לנשנוש שליד הקפה. אנחנו בחרנו אחד מכל משפחה. בואו לדגום

קפה ועוד, הוצאת אופוס
פורסם:
הקישור הועתק

סחלב עם קינמון
קפה יש. עכשיו מה ננשנש ליד?|צילום: istockphoto
שומשומיות

מרכיבים (15 מנות):
1/3 כוס (80 גרם) סוכר
1 כף דבש
2 כוסות (350 גרם) שומשום
1/3 כוס (50 גרם) פיסטוק קלוי

אופן ההכנה:

1. בסיר עם תחתית עבה ממיסים את הסוכר עם הדבש תוך בחישה בכף עץ. מוסיפים את השומשום ומערבבים על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהשומשום מזהיב וכולו מכוסה בסוכר ובדבש. לקראת הסוף מוסיפים את הפיסטוק.

2. שוטחים את התערובת, החמה מאוד, על משטח עבודה, רצוי שיש או נירוסטה. בעזרת ידיים רטובות מעט מרדדים את התערובת למלבן בעובי כ-1 ס"מ. ממתינים מספר דקות וחותכים לרצועות ברוחב הרצוי, עדיף בשפכטל מתכת. כל רצועה חותכים למעוינים.

3. מצננים ושומרים בצנצנת שנסגרת היטב. לא כדאי לשמור במקפיא כי העוגייה מתרככת זמן קצר אחרי הוצאתה לטמפרטורת החדר.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון:שומשומיות

שומשומיות
שומשומיות. זוכרים שהיינו קונים כאלה? לא עוד!|צילום: יואל מזרחי, יחסי ציבור

בורקס ירושלמי

מרכיבים (35 מנות):
200 גרם חמאה מלוחה
4 חלמונים
1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
3 כוסות (450 גרם) קמח תופח

למילוי:
100 גרםגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)צהובה מגוררת
100 גרםגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)צפתית מפוררת
125 גרםגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)לבנה
1 ביצה
1 כף קמח

לאפייה:
1 חלמון
1 כף מים
שומשום

אופן ההכנה:

1. בקערת מעבד המזון מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.

2. מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. מרדדים את הבצק דק על משטח מקומח מעט. קורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר 8 ס"מ. מניחים על כל עיגול כפית מהמילוי, מקפלים וצובטים את השוליים. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

5. מערבבים את החלמון עם המים ובעזרת מברשת מורחים את הבורקס. מפזרים שומשום.

6. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש עד שהבורקס זהובים. מגישים מיד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון:בורקס ירושלמי

בורקס ירושלמי
זה גבינתי, זה מלוח, וזה הולך מעולה עם הקפה!|צילום: יואל מזרחי, יחסי ציבור