מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.
רק לא להגיש עם מייפל|צילום: istockphoto, istockphoto
לביבות זעתר (אפשר גם סומאק)
המצרכים (4-6 מנות): 3 כפות שטוחות של תערובת זעתר יבש או תבלין סומאק יבש 1 כוס בצל קצוץ חצי כוס שמן זית 1 כוס קמח תופח 2 ביצים 2 כפות שום קצוץ 1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה: 1. יוצקים מחצית מהשמן למחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מבשלים על אש בינונית-קטנה עד שהבצל שקוף. 2. מערבבים את שאר החומרים בקערה, ומוסיפים את הבצל. 3. מחממים את יתרת השמן במחבת, ויוצקים לביבות בעזרת מצקת או כוס קטנה (המרקם הוא כמו של בלילת פנקייק). 4. מטגנים משני הצדדים. מגישים עם יוגורט סמיך.
המצרכים (4-6 מנות): 2 כוסות זיתים מסוננים היטב וקצוצים דק 1 כוס בצל קצוץ חצי כוס שמן זית 1 כוס קמח תופח 2 ביצים 2 כפות שום כתוש 1 כפית גדושה כמון 1 כפית מלח
אופן ההכנה: 1. יוצקים מחצית מהשמן למחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מבשלים על אש בינונית-קטנה עד שהבצל שקוף. 2. מערבבים את שאר החומרים בקערה, ומוסיפים את הבצל. 3. מחממים את יתרת השמן במחבת, ויוצקים לביבות בעזרת מצקת או כוס קטנה (המרקם הוא כמו של בלילת פנקייק). 4. מטגנים משני הצדדים. מגישים עם יוגורט סמיך.