לפני שנתחיל – קבלו גאווה תפודית: בעוד שהאדם הממוצע צורך 40 קילו תפוחי אדמה בשנה, הישראלי הבודד מגיע ל-100 קילוגרמים תמימים! עכשיו, אז אם אתם רוצים למקסם את חוויית התפודים שלכם – הקשיבו למה שיש למנחם להגיד.

כידוע לכל, מספר הזנים של תפוחי האדמה גבוה להחריד, ובגדול הם נחלקים ל-3 קבוצות: לטיגון, לאפייה ולבישול. בקטן אנחנו יכולים להגיד לכם שגם למדורה וגם לצ'יפס האידיאלי – התפודים עם הקליפה האדומה הם הטובים והמתאימים ביותר.

כלל ברזל בהכנת תפוח אדמה במדורה הוא לא לזרוק את התפודים ישר לתוך האש, אלא רק לתוך גחלים – וכמובן, כשהם עטופים בנייר כסף. השף של אל גאוצ'ו רמת גן מדגיש שאין צורך להוסיף שום כלום לתפוד לפני זריקתו אל האש. אחרי 30-40 דקות, כשהוא מוכן – אתם מוזמנים לתבל אותו במלח ופלפל, וזה הכל.

תפוחי אדמה בתנור ב3 מרכיבים25362 (תמונת AVI: מצעד האוכל הישראלי)
תפוחי אדמה בתנור. מה קשור גחלים עכשיו | תמונת AVI: מצעד האוכל הישראלי

מעוניינים בצ'יפס? הנה הכללים להכנת הצ'יפס המושלם

1. מקלפים תפוחי אדמה אדומי קליפה וחותכים לירחים. מבשלים כ-25 דקות – גם כדי שיתרככו וגם כדי להיפטר מהעמילנים, שפוגעים לנו בטיגון.

2. אחרי הבישול מייבשים את התפודים טוב טוב. הם תכף הולכים לשמן.

3. הטיגון מתבצע בשני שלבים, בשמן בעומק 5-6 ס"מ, עדיף קנולה. למה לטגן פעמיים? כי הבדלי הטמפרטורות הם שיגרמו לטוגנים שלכם להיות קראנצ'יים מבחוץ ורכים ועסיסיים מבפנים.

4. הטיגון הראשוני הוא של 4 דקות לערך, השני קצר יותר – 3 דקות.

5. מוציאים, סופגים עודפי שומן ומתבלים: מלח גס, פלפל גרוס, מעט אורגנו, שום כתוש ואפילו פטרוזיליה טרייה קצוצה.

ואם אתם בקטע של תפוחי אדמה בתנור

1. בוחרים תפוחי אדמה בגודל בינוני, מנקים אותם ומבשלים בסיר בבעבוע עדין כ-45 דקות. אנחנו לא רוצים שהם יהיו מוכנים לגמרי, אלא רק חצי-מוכנים. בואו נגיד, המזלג צריך להינעץ, אבל לא מאוד בקלות.

2. מסננים, ומעבירים לתבנית חרס.

3. ממליחים ומתבלים בפפריקה (או מה שבא), ולסיום: מפזרים על התפודים קוביות יפות של חמאה.

4. אופים ב-180 שמונים מעלות, כ-45 דקות מכל צד.

ואיך אפשר בלי: דבר הדיאטנית

הדיאטנית של קופת חולים מכבי שווה ומדגישה שלמרות שתפוח האדמה כשלעצמו אינו דבר משמין, הדרך שבה אנחנו צורכים אותו היא בדרך כלל משמינה עד מאוד. רוצים מספרים? 250 קלוריות ל-80 גרם צ'יפס. אנחנו, ברשותכם, בוחרים להתעלם מפיסת האינפורמציה הזו, ולהתמקד במחקר שמוכיח שתפוחי אדמה טובים לדיאטה שלנו.

>> רוצים להכין סוכריות בטעם וודקה?