חדשות רעות: אחרי האיש-עם-השפם מהעגבניות המרוסקות גם יוסף עבאדי, הדמות המיתולוגית מאריזת העוגיות המזרחיות, הלך אתמול לעולמו, בגיל 83. את הכעכים המעולים שלו מכר עבאדי עוד משנות ה-50 – אז עדיין הסתובב על אופניים ומכר אותם ברחובות ירושלים – ולפני כמה שנים נהיה פרצוף מוכר בכל בית בישראל, כשכיכב בעצמו בקמפיין טלוויזיוני לעוגיות.

לנו לא נותר אלא להרכין ראש, ולתת את המתכון שלנו לעוגיות מזרחיות. נכון, זה לא בדיוק הדבר האמיתי, אבל בינתיים זה יצטרך לספק אותנו (זה, וגם העובדה שעבאדי הבן הבטיח למלא את מקומו של אביו).

 

אין תמונה
ברור שזה לא אותו דבר, אבל זה די דומה

עוגיות כמו של עבאדי

מרכיבים:
1 קילו קמח רגיל
1 כף מלח גדושה
2 כוסות שומשום
2 כוסות בירה לבנה
כוס וחצי שמן
½ כוס מים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את השמן, המים והבירה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונעים לעבודה (אפשר במיקסר).

3. יוצרים כדורים קטנים, ודוחפים אצבע למרכז כל כדור עד שנוצר חור. מרחיבים את החור לאט לאט עד שנוצר כעך יפה. אפשר להכין גם עוגיות עגולות וגם מקלות - מה שבא (אני ממליצה בכל מקרה לעשות אותם דקים).

4. מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כחצי שעה. ניתן לאפות 2 תבניות יחד בתכנית טורבו.

* המתכון באדיבות CooknBake, פורום מתכונים של תפוז

>> ואם כבר עוגיות, הנה גם מתכון לאלפחורס