אין תמונה
מה ברשימה הפעם?

עוף בתפוחי עץ

מצרכים:
עוף מפורק ל-8, מנוקה היטב מעודפי שומן ומחלק ניכר מהעור
2 תפוחי עץ חצויים, מנוקים מהליבה ופרוסים לפרוסות בעובי בינוני
2 בצלים פרוסים לטבעות
1/4 כוס תרכיז תפוחים מהול ב-2-3 כפות מים
מעט שמן קנולה לטיגון
מלח
פלפל

ההכנה:
1. מחממים את התנור ל- 150 מעלות.
2. במחבת רחבה (שתכיל אחר כך גם את העוף), מעל להבה נמוכה מטגנים את הבצל תוך ערבוב במשך כ-10 דקות.
3. מוסיפים למחבת את פרוסות תפוחי העץ, מערבבים, ממליחים, מפלפלים ומטגנים 5 דקות נוספות.
4. מוסיפים את העוף ותרכיז התפוחים, מעבירים לתבנית וצולים בתנור החם כ-40 דקות נוספות.

קינואה עם גזר ועשבי תיבול

מצרכים:
1 כוס קינואה שטופה היטב
2 כוסות מים
1 בצל חתוך לקוביות
1 כף שמן זית
1 כוס גזר מגורר
פלפל שחור טחון טרי
מלח
חצי כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצות

ההכנה:
1. מניחים בסיר את הקינואה עם המים וכחצי כפית מלח ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש, משאירים את הסיר מכוסה למשך 5-10 דקות נוספות (אחרי 5 דקות טועמים, אם הקינואה מספיק רכה לטעמכם, מסננים ושוטפים אותה. אם לא – משאירים אותה במים החמים 5 דקות נוספות ורק אז מסננים ושוטפים).
3. במחבת נפרדת, מטגנים תוך כדי ערבוב את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.
4. מוסיפים את הגזר, ממליחים, מפלפלים ומטגנים (מעל להבה נמוכה) כ- 10 דקות.
5. מכבים את הלהבה, מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים ומוסיפים את הקינואה. ערבוב נוסף והמנה מוכנה להגשה.

קינואה (צילום: Eric Naud, Istock)
קינואה. משהו בשביל הבריאות | צילום: Eric Naud, Istock
עוגת גבינה ושוקולד

מצרכים:
200 גרם ואפלים בטעם שוקולד
1/2 חבילת חמאה (50 גרם)
6 ביצים
2 גביעי גבינה לבנה 9% (500 גרם)
1 גביע אשל מסונן מנוזלים מיותרים
1 כוס סוכר

ההכנה :
הבסיס:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
2. מניחים את החמאה במחבת מעל להבה נמוכה וממיסים אותה.
3. בינתיים טוחנים את הוואפלים עד שהם הופכים לאבקה.
4. מערבבים את אבקת הוואפלים עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית התבנית.

העוגה:
5. מקציפים את הגבינה עם גביע האשל והסוכר.
6. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב.
7. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית האפייה (שבה הבסיס) ואופים בתנור החם כ-45 דקות. כדאי להניח בתחתית התנור תבנית מלאה במים, האדים מסייעים לעוגה להיאפות באחידות.
8. מניחים לעוגה להצטנן בתנור ואחר כך מעבירים אותה למקרר לשעתיים לפחות (ורצוי אף ליום שלם).