סחלב עם קינמון (צילום: Inga Nielsen, Istock)
אוקיי, אבל מה ננשנש ליד? | צילום: Inga Nielsen, Istock
עוגת שוקולד צ'יפס

מרכיבים (20 מנות):

200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
1 כוסות (300 גרם) סוכר
2 ביצים
2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
2 כוסות (280 גרם) קמח, מנופה
כפית מלח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוסות (250 גרם) שוקולד צ'יפס

תבנית כיכר בגודל 11x34 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה והסוכר ומערבלים 3 דקות. תוך כדי עבודת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקציפה.

2. מוסיפים לסירוגין את השמנת והקמח, ואחר כך את המלח ואבקת האפייה ומערבלים עוד 3 דקות.

3. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית.

4. יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתבנית תנור גדולה ואופים 50-60 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת שוקולד צ'יפס

עוגת שוקולד צ'יפס (צילום: פיליפ מטראי,  יחסי ציבור )
עוגת שוקולד ציפס. מהירה וקלה | צילום: פיליפ מטראי, יחסי ציבור

עוגת אגסים ומרציפן

מרכיבים (20 מנות):
200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
1 כוסות (300 גרם) סוכר
2 כפיות תמצית וניל משובחת
4 ביצים
כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
כפית קינמון
2 כוסות (350 גרם) קמח, מנופה
1 שקית אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתייה
1 פחית (465 גרם משקל מסונן) שימורי אגסים, מסוננים וחתוכים לקוביות קטנות
250 גרם מרציפן, חתוך לקוביות קטנות
אבקת סוכר, לעיטור (לא הכרחי)

תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל ומערבלים 3 דקות. תוך כדי פעולת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקציפה.

2. מוסיפים את שני סוגי השמנת והקינמון ואחר כך את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה ומערבלים עוד 2 דקות.

3. מקמחים מעט את האגסים והמרציפן, מוסיפים לבלילת הבצק ומערבבים ידנית לבלילה אחידה.

4. יוצקים לתבנית ואופים כ-55 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת. לפני ההגשה אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר. בקיץ שומרים את העוגה במקרר, ומחממים מעט לפני ההגשה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת אגסים ומרציפן

עוגת אגסים ומרציפן (צילום: פיליפ מטראי,  יחסי ציבור )
עוגת אגסים ומרציפן. זהובה ומפתה | צילום: פיליפ מטראי, יחסי ציבור

עוגת קוקוס ופינה קולדה

מרכיבים (20 מנות):
1 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפיות תמצית וניל משובחת
1 כוס (190 מ"ל) שמן קנולה
4 כפות פינה קולדה או ברנדי
1 כוס (190 מ"ל) ריוויון
2 כוסות קמח, מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס שבבי קוקוס

לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס (85 מ"ל) מים

תבנית כיכר בגודל 11x34 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). שמים בקערת המערבל את הסוכר, הביצים, תמצית הווניל והשמן ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את הפינה קולדה או הברנדי.

2. מוסיפים לסירוגין את הריוויון והקמח ובסוף את אבקת האפייה והקוקוס ומערבלים 3 דקות.

3. יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתבנית תנור גדולה ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

4. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, מברישים אותה בסירופ עד שהוא נספג לתוכה. מצננים על רשת.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת קוקוס

עוגת קוקוס ופינה קולדה (צילום: פיליפ מטראי)
עוגת קוקוס ופינה קולדה. עסיסית ולחה | צילום: פיליפ מטראי

עוגת שקדים ולימון

מרכיבים (20 מנות):
200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
3 ביצים
קליפה מגוררת ומיץ מלימון גדול
2 כפיות תמצית וניל משובחת
100 גרם שקדים טחונים
2 כוסות קמח, מנופה
כוס (190 מ"ל) ריוויון
1 שקית אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתייה

לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר

תבנית כיכר בגודל 11x34 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה והסוכר ומערבלים 4 דקות. תוך כדי עבודת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקציפה. מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון, את תמצית הווניל והשקדים הטחונים.

2. מוסיפים לסירוגין את הקמח והריוויון. מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הסודה ומערבלים עוד 3 דקות רק עד שכל החומרים מתאחדים.

3. יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתבנית תנור גדולה ואופים 50-60 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

4. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 5 דקות ומסירים מהאש.

5. לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור, מצננים מעט ומניחים על רשת. בעוד העוגה חמה, מברישים אותה בסירופ כמה פעמים. זורים מעל את השקדים הקלויים ואפשר לקשט עם קליפות הלימון. מצננים על רשת.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת שקדים ולימון

עוגת שקדים ולימון (צילום: פיליפ מטראי,  יחסי ציבור )
עוגת שקדים ולימון - עם שקדים בפנים וגם בחוץ | צילום: פיליפ מטראי, יחסי ציבור

עוגת שוקולד ואגוזים ברגע

מרכיבים (20 מנות):
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר
3 ביצים
1 כוס קמח תופח, מנופה
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים
1 כוס שוקולד צ'יפס

תבנית בגודל 11x38 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). ממיסים בסיר כפול על אדים את השוקולד עם החמאה והסוכר. מסירים מהאש, מוסיפים לסיר את הביצים אחת אחת וטורפים אחרי כל הוספה.

2. מוסיפים את הקמח, האגוזים והשוקולד צ'יפס ומערבבים לתערובת אחידה.

3. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת שוקולד ואגוזים

עוגת שוקולד ואגוזים ברגע (צילום: פיליפ מטראי,  יחסי ציבור )
עוגת שוקולד ואגוזים ברגע. הכי מהירה שיש | צילום: פיליפ מטראי, יחסי ציבור

תבנית כיכר בגודל 11x34 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת