מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מתכונים לפסח: העיקריות הכי שוות

יש אנשים שמכינים עוף לליל הסדר, ויש כאלה שפחות מצלעות טלה לא עובר אצלם סלקציה. אספנו מתכונים משובחים לאלה ולאלה, וגם לכל מי שממוקם איפשהו באמצע, כדי להבטיח שלכולם – אבל ממש כולם – יהיה השנה חג טעים

ליה אור
mako
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק

טאג'ין כבש עם פירות יבשים

קחו בשרכבשאיכותי, תבלו אותו בסגנון מרוקאי (כמון, פפריקה מרוקאית, כאלה) והוסיפו קצת פירות יבשים, בשביל המתיקות. מה קיבלתם? מנה מעולה פלוס לארוחת החג, שמצד אחד תשביע את האורחים שלכם טוב טוב, ומצד שני תשאיר אצלם טעם של עוד, והרבה.

טאג'ין כבש עם פירות יבשים
טאג'ין כבש עם פירות יבשים. כל הטוב שבאוכל המרוקאי|צילום: דניה ויינר, יחסי ציבור

נתח בקר צלוי וקדרת ערמונים

עוד מתכון חגיגי של אבנר לסקין, והפעם בסימןסינטה. חוששים מהטיפול בערמונים? באמת שאין סיבה. קונים אותם מוכנים ומקולפים בוואקום, ומשם זה זורם בקלי קלות. קצת חרדל, קצת ירקות וקצת אגוזים – וקיבלתם מנה מלכותית וטעימה, שתלווה אתכם בעוד הרבה ארוחות.

נתחי בקר צלוי וקדרת ערמונים
בקר צלוי וקדרת ערמונים. לא לדאוג, קונים אותם מקולפים|צילום: דניה ויינר, יחסי ציבור

צלי בקר של אמא ואבא

מנת הבשר הכי קלאסית שיש, שאי אפשר לטעות איתה אפילו אם מתאמצים. המתכון הוא של לאה גלובוס, והתוצאה – מנה עיקרית פשוטה ומסורתית, שכולם כולל כולם יאהבו. מחפשים להתחכם? תעשו את זה בסלטים.

בשר עם במיה

פשוט לכם מדי? הנה דרך לשדרג את הצלי, עדיין בלי לקפוץ מעל הפופיק. הבשר עסיסי, הבמיהרכה וטעימה, והסילאן נותן את הטאץ' הסופי. יופי של מנה, שלא תגזול מכם יותר מדי אנרגיות אבל כן תחרוט אתכם בזיכרון כאלה שמכינים באמת יופי של צלי.

פרסומת
בשר עם במיה
בשר עם במיה. פשוט וביתי, אבל לא מבייש שולחן חג|צילום: קובי בכר, קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם

עופיונים ממולאים זיתים

מתכון טוב לעוף יש לכולם, ככה לפחות אנחנו רוצים להאמין. אבל לא כל מתכון שמכינים באמצע השבוע נוח להכין לליל הסדר. לשם כך גייסנו אלינו את המתכון הבא, שנותן חוויית עוף, אבל משודרגת וחגיגית. למעשה, לא מדובר בעוף כי אם בעופיון. כל סועד מקבל אחד קטן כזה, ממולא יפה בצלחת אישית, ולכם לא נותר אלא להנהן בצניעות לנוכח המחמאות.

עופיונים ממולאים בזיתים
עופיונים ממולאים זיתים. עוף, אבל בסטייל|צילום: דניה ויינר, יחסי ציבור

שוק טלה בעשבי תיבול ושמן זית

עוד דוגמה לחומר גלם שהחגיגיות היא כבר אצלו, בילט אין. לוקחים שוק טלה, מפנקים אותה קצת, ושולחים לתנור עם כמה תפודים קטנים ויפים. התוצאה: מעדן.

אין תמונה
שוק טלה בעשבי תיבול. תודו שזה מרשים
פרסומת

צלעות טלה בציפוי אגוזים מתובלים

מנה אקסטרה חגיגית ומרשימה, שכמו נולדה בשביל לככב בארוחות חג. ההכנה אמנם פשוטה, אבל התוצאה ליגה: מעסים את הצלעות בשמן זית, קוצצים יחדאגוזיםועשבי תיבול, ומצפים. עכשיו כל מה שנשאר זה להכניס את המגש לתנור לקצת פחות מחצי שעה, ו... זהו!

צלעות טלה בציפוי אגוזים מתובלים
צלעות טלה בציפוי אגוזים. יההה, איזה פשוט זה!|צילום: דניה ויינר, יחסי ציבור

נזיד חומוס וצוואר בקר

מכירים את מסעדת קערות התל אביבית? היא זו שנידבה לנו את המתכון הזה, לתבשיל עסיסי של קוביות בקר עם חומוס וירקות שורש. מנה כבדה וטעימה להפליא, שתסגור לכם את הפינה של העיקרית טוב טוב. רק שימו לב – אתם עומדים כאן בפני בישול של 4 שעות, אז תתחילו בזמן.

נזיד חומוס צוואר בקר ירקות שורש ועלי תרד
נזיד עשיר של בקר, חומוס וירקות שורש. כבד וטעים|צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור
פרסומת

רוסטביף של חינאווי

לא מוצאים את העיקרית שתכבוש אתכם לגמרי? לכו על רוסטביף: תמיד חגיגי, תמיד מרשים, תמיד עובד. וההכנה? פשוטה מאין כמוה. צריך רק נתח איכותי (סינטה או אנטרקוט, תלוי כמה שומן אתם אוהבים בבשר), וכמה חומרים בסיסיים למרינדה. כאן במתכון של נג'יב חינאווי.

וגם: