ספר - בני סיידא, ארוחות מפנקות (צילום: חדשות 2)
להתפנק עם אוכל טוב | צילום: חדשות 2
פלפל קלוי ממולא גבינות

מצרכים:
6 פלפלים אדומים גדולים, שלמים, קלויים

למלית:
200 גרם גבינה בולגרית מעוכה
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
4 כפות חציל קלוי מרוסק
4 כפות עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח
1 ביצה

לעטיפת הפלפלים:
שמן לטיגון
2 ביצים טרופות
600 גרם בצק עלים מרודד דק (פילאס)

לרוטב:
30 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
1 כרשה - החלק הלבן בלבד, קצוצה דק
1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
100 גרם גבינת עזים רכה חתוכה לקוביות
125 גרם גבינת קממבר חתוכה לקוביות
מלח גס
פלפל שחור גרוס

להגשה:
1/2 צרור עירית קצוצה

אין תמונה
פלפל וגבינות, והכל עטוף בבצק נפלא

הכנה:
1. קולפים בזהירות את הפלפלים כך שיישארו שלמים וניתן יהיה למלא אותם ומסירים בזהירות את העוקץ.
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית וממלאים בה את הפלפלים.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות. מחממים שמן לטיגון. טובלים את הפלפלים בביצים הטרופות, ומטגנים משני הצדדים עד שהם מזהיבים. מניחים על מגבת־נייר לספיגת עודפי השמן, ומצננים.
4. מחלקים את הבצק ל-6 ריבועים בגודל 20X20 ס"מ. במרכזו של כל ריבוע בצק מניחים פלפל ממולא, מרימים את שולי הבצק מעל הפלפל, מכווצים ומהדקים היטב כך שהבצק יעטוף את הפלפל. מסירים בצק עודף ומניחים בתבנית. מכינים באותו אופן את כל הפלפלים.
5. מורחים את הבצק בביצה טרופה שנותרה (מטיגון הפלפלים) ואופים כ-25 דקות עד שהבצק מזהיב.
6. במקביל, מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת או בסיר קטן את החמאה בשמן ומטגנים את הכרשה עד שהיא מזהיבה. מוסיפים את השמנת והגבינות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומשפרים תיבול.
7. להגשה: מניחים במרכז כל צלחת אישית פלפל אפוי, יוצקים סביבו מעט מהרוטב וזורים עירית קצוצה. מומלץ להגיש עם יין לבן צונן.

לגרסת הדפסה של המתכון

סטייק פילה עם כבדי עוף ופטריות

מצרכים:
6 נתחי סטייק פילה בקר (200 גרם כל אחד)
1/3 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס

לכבדי העוף והפטריות:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל אדום קצוץ דק מאוד
350 גרם פטריות שמפיניון קטנות, ללא "רגליים" וחצויות
12 כבדי עוף נקיים מגידים וקרומים
1 כפית סילאן
1 כוס יין מרסלה
מלח גס
פלפל שחור גרוס

להגשה:
פירה תפוחי־אדמה (לא חובה)
חופן עירית קצוצה

סטייק פילה עם כבדי עוף ופטריות
אם זה לא פינוק, אנחנו לא יודעים מה כן

הכנה:
1. כשעה לפני ההכנה, מוציאים את הסטייקים מהמקרר ומורחים בשמן זית משני הצדדים.
2. מחממים במחבת כבדה את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה מספר דקות עד שהנוזלים מתאדים והן מתחילות להזהיב. מעבירים את הפטריות והבצל לקערה.
3. מוסיפים למחבת את כבדי העוף וצורבים במהירות דקה מכל צד. מחזירים למחבת את הפטריות והבצל, מוסיפים את הסילאן והיין ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים 3-2 דקות על להבה גבוהה עד שהרוטב מסמיך.
4. מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה עד שהיא מעלה עשן. מתבלים את הסטייקים בפלפל שחור ומטגנים משני הצדדים עד לדרגת הצלייה הרצויה.
5. הגשה: על מצע של פירה תפוחי־אדמה מניחים סטייק פילה ומעליו שני כבדי עוף, פטריות ומעט רוטב. זורים עירית קצוצה ומגישים.

לגרסת הדפסה של המתכון

צלע עגל חלב עם בצלצלי שאלוט ויין אדום

מצרכים:
6 צלעות עגל חלב (400 גרם כל אחת), נקיות משומן
1/3 כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
3 כפות עלי תימין מופרדים מהענפים
3 כפות סוכר חום בהיר דמררה
1/2 2 כוסות יין אדום יבש
24 בצלי שאלוט קלופים
2 גבעולי רוזמרין
1 כפית גרגרי פלפל ירוק בחומץ (להשיג במעדניות)

אין תמונה
צלעות עסיסיות ובצלצלים מזוגגים


הכנה:
1. כשעה לפני הצלייה, מוציאים את הצלעות מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר. מורחים במחצית מכמות השמן, מתבלים במלח, פלפל ותימין ומעסים מעט.
2. מחממים במחבת קטנה את הסוכר עד שמקבלים קרמל. מוסיפים בזהירות את היין, בצלי השאלוט, הרוזמרין וגרגירי הפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה, עד שהבצלים רכים והרוטב סמיך. במקביל, מחממים תנור ל-200 מעלות.
3. מחממים מחבת פסים כבדה וגדולה על להבה גבוהה ומורחים אותה בשמן שנותר. צורבים את הצלעות 4 דקות מכל צד ומעבירים לתבנית. אופים 7 דקות עד לדרגת מדיום.
4. מגישים כל מנה עם מעט רוטב ליד הצלע ועם 4 בצלי שאלוט מזוגגים.

לגרסת הדפסה של המתכון

כבד עוף ותאנים טריות ביין מרסלה ובלסמי

מצרכים:
12 כבדי עוף גדולים טריים, בהירים ונקיים מגידים ושומן
מלח גס
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן או שומן אווז מומס
12 תאנים גדולות ועסיסיות, חצויות
חופן עלי בייבי

לרוטב:
1/3 כוס חומץ בלסמי
1/3 כוס חומץ פטל, או חומץ בן-יין אדום
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
1/4 1 כוסות יין מרסלה
1/2 בצל אדום קצוץ דק מאוד
1 מקל קינמון
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 גבעולי תימין

תאנים (צילום: Stephan Hoerold, Istock)
נצלו אותן כל עוד הן כאן. תאנים | צילום: Stephan Hoerold, Istock


הכנה:
1. להכנת הרוטב שמים בסיר קטן את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית 10-15 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומתקבל סירופ סמיך. מסירים מהאש ומוציאים את מקל הקינמון וגבעולי התימין. טועמים ומשפרים תיבול.
2. מייבשים את הכבדים במגבת נייר ומתבלים במלח ופלפל. מחממים במחבת כבדה וגדולה את השמן או שומן האווז, ומניחים את התאנים במחבת כשהצד החתוך כלפי מטה. מטגנים 3-2 דקות עד שיזהיבו מעט. מעבירים לצלחת.
3. מוסיפים למחבת את הכבדים ומטגנים עד שהם מזהיבים אך תוכם נשאר ורוד ועסיסי. מחזירים את התאנים למחבת, מוסיפים את הרוטב ומטגנים עוד דקה תוך כדי טלטול המחבת.
4. מחלקים את הכבדים והתאנים לצלחות האישיות, מניחים בעדינות מעל כל מנה מעט עלי בייבי ויוצקים מעל את הרוטב. מגישים עם לחם טרי.

עוגת שוקולד מריר עם אגוזי לוז

מצרכים:
600 גרם שוקולד מריר או 'רוזמרי', שבור לקוביות
200 גרם חמאה רכה
3 כפות ברנדי
6 ביצים מופרדות
150 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
קורט מלח

לציפוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
150 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים

לעיטור:
12 כדורי טראפלס שוקולד קנויים

אין תמונה
קינוח מריר-מתוק. עוגת השוקולד של סיידא


הכנה:
1. להכנת העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים את השוקולד על אמבט אדים (בן מארי). שמים בקערת המיקסר את החמאה והברנדי ומערבלים דקה. מוסיפים את החלמונים אחד-אחד ואחר כך את השוקולד המומס ומערבלים חצי דקה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים ידנית.
2. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מוציאים מהתנור ומצננים.
3. להכנת הציפוי: שמים בסיר את השמנת, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד, בוחשים עד שהוא נמס ומצננים מעט.
מצפים את העוגה בתערובת ומצננים מעט. זורים מעל את האגוזים ומעטרים בטראפלס שוקולד. שומרים במקרר עד כחצי שעה לפני ההגשה.

לגרסת הדפסה של המתכון