חמין (צילום: דרך האוכל2, דרך האוכל 1)
חמין - גרסת העוף והספגטי | צילום: דרך האוכל2, דרך האוכל 1
חמין מקרוני

המרכיבים:
1 עוף שלם מחולק ל-6
1 חבילה מקרוני עבה, מבושל במי מלח עד לריכוך ושטוף במים קרים
3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעובי של 1/2 ס"מ
2 בצלים פרוסים
2 בטטות פרוסות
שמן לטיגון
6 ביצים
1 כף מלח שטוחה
1 כפית פלפל שחור
1/2 כוס שמן זית
1 כוס ממי הבישול של הפסטה

אופן ההכנה:
1. מטגנים את העוף עד להשחמה ומניחים בצד.
2. מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד להשחמה ומניחים בצד.
3. מטגנים את הבצל עד להשחמה ומניחים בצד.
4. מטגנים את הבטטות עד להשחמה ומניחים בצד.
5. מערבבים בקערה את המקרוני עם הבצל, שמן הזית, מי הפסטה מלח ופלפל.
6. מסדרים בסיר שכבה של תפוחי אדמה, עליהם חצי מכמות המקרוני, עליו בטטות, עליהן העוף והביצים ועליהם יתרת המקרוני עם הנוזלים שנשארו בקערה. מכסים בנייר אפייה ועליו צלחת הקטנה מעט מקוטר הסיר (המהווה משקולת), ומכסים את הסיר.
7. מבשלים על להבה גבוהה מאוד כ-10 דקות, מנמיכים את הלהבה לקטנה ביותר ומבשלים 3 שעות לפחות – או אופים במשך הלילה בתנור בחום של 90 מעלות.

רשימת מצרכים 28.2 (צילום: mako)
רשימת הקניות השבועית. לא רע, האמת | צילום: mako

סלט חזה עוף, כרוב ותפוחי עץ

המרכיבים:
300 גרם חזה עוף
1/2 כרוב פרוס דק
2 תפוחי עץ פרוסים לגפרורים עם הקליפה
חופן פטרוזיליה קצוצה גם
מיץ מלימון אחד
2 כפות מיונז
1 כפית חרדל
קורט סוכר
מלח
פלפל גרוס
שבבי צ'ילי (אם יש)

אופן ההכנה:
1. מבשלים את חזה העוף במי מלח כ-20 דקות, מצננים ומחלקים לשערות דקות.
2. מערבבים בקערה את העוף עם כל השאר המרכיבים, ומתקנים תיבול.

קציצות בקר וכרישה עם סלט עגבניות

המרכיבים:
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר טחון
2 כרישות (החלק הלבן בלבד)
2 בצלים קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1 כפית מלח (או לפי טעם)
1 כפית פלפל שחור (או לפי טעם)
מעט כורכום, אם יש
שמן קנולה לטיגון

לסלט העגבניות:
4 עגבניות חתוכות לשמיניות
1 בצל סגול פרוס דק לטבעות
חופן כוסברה קצוצה גס
מלח

אין תמונה
קציצות כרישה. להגיש עם סלט עגבניות טרי

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הכרישות במים עד לריכוך וטוחנים אותן גס במעבד מזון.
2. מטגנים את הבצלים עד להזהבה.
3. מערבבים את כל חומרי הקציצות ולשים לתערובת הומוגנית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4. מחממים במחבת שמן קנולה בגובה של 2 ס"מ.
5. יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים 3 דקות מכל צד. מעבירים את הקציצות לנייר סופג.
6. מערבבים את חומרי הסלט, מתבלים במלח ומגישים עם הקציצות והחלה.

קרמבל בננות

המרכיבים:
לבצק פירורים:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם קמח
200 גרם סוכר
50 גרם קורנפלקס
גרידת לימון
גרידת תפוז

מרכיבים לקרמבל:
6 בננות חתוכות לקוביות
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
גרידת לימון
1 לימון סחוט

אופן ההכנה:
1. טוחנים במיקסר בפולסים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת מרקם פירורי. שומרים בצד.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מבשלים במחבת את החמאה, הסוכר, גרידת הלימון ומיץ הלימון לקרמל, ומוסיפים את הבננות. ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות.
4. מסדרים את הבננות בקערות אישיות, מפזרים מעליהן את הפירורים ואופים כ-20 דקות.

קראמבל תפוחים (צילום: istockphoto)
קרמבל. אפשר גם עם בננות מקורמלות | צילום: istockphoto

 * מוטי אוחנה הוא השף של מסעדת החצר

>> רוצים להכין מרק קובה ולא יודעים מאיפה להתחיל?