אלפחורס, ישראל אהרוני, גברי לוי (תמונת AVI: דרך האוכל2)
כשמדובר באלפחורס - פתאום כולנו ארגנטינאיים | תמונת AVI: דרך האוכל2
אלפחורס ארגנטינאיים

המצרכים:
לריבת החלב:
ליטר חלב
2 כוסות סוכר

לבצק:
200 גרם חמאה רכה
150 גרם אבקת סוכר, או 3/4 כוס סוכר
3 חלמונים
1 כף קוניאק
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
200 גרם (כ-11/2 כוסות) קמח
300 גרם (כ-21/5 כוסות) קורנפלור

לציפוי:
1/2 כוס (40 גרם) קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1. להכנת ריבת־החלב: שמים בסיר את החלב והסוכר ומחממים. כשמתחיל לרתוח, מנמיכים לאש בינונית־נמוכה ומערבבים היטב בכל כמה דקות. אם החלב נחרך ונשרף בתחתית הסיר, מנמיכים קצת את האש. אחרי כשעתיים החלב מתחיל להשחים. בחצי השעה האחרונה, כשהריבה חומה ומתחילה להסמיך, מערבבים כמעט רצוף ובודקים את סמיכות הריבה על גבי צלחת קרה. צריך לזכור שכאשר הריבה מצטננת, היא קצת יותר קשה.

2. להכנת הבצק: מחממים תנור לחום בינוני־נמוך (170 מעלות). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה ואבקת הסוכר וטורפים כמה דקות לקציפה בהירה. תוך כדי עבודת המכשיר, מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה. מוסיפים גם את הקוניאק, תמצית הוניל וגרידת הלימון ומערבלים עוד דקה.

3. בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח והקורנפלור, ומוסיפים מהם לתערובת שבקערת המערבל כף אחרי כף, תוך כדי ערבוב, לקבלת בצק רך.

4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 0.5 ס"מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ.

5. מניחים את עיגולי הבצק בתבנית, ואופים 12-14 דקות עד שהם מתייצבים ומזהיבים מעט. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

6. מורחים כפית מריבת־החלב על כל עוגייה אפויה, ומצמידים לריבה עוגייה נוספת. מהדקים בזהירות את שתי הפרוסות (חשוב שלא ללחוץ חזק מדי, כי העוגיות מתפוררות בקלות). מגלגלים את צידן של העוגיות על גבי הקוקוס הטחון, כך שריבת־החלב מתכסה בקוקוס.

הערה: אפשר להשתמש בריבת־חלב מוכנה (400-500 גרם) אבל כדאי להתנסות בהכנה ביתית. הכנת ריבת־החלב נמשכת כ-4 שעות ומצריכה ערבוב תכוף, לכן מומלץ להכין את הריבה כשממילא נמצאים במטבח ועסוקים בבישולים אחרים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אלפחורס ארגנטינאיים

אלפחורס ארגנטינאיים (צילום: דניאל לילה, עוד סיר לשבת, אסנת לסטר, הוצאת מודן)
אלפחורס. אפשר להכין את ריבת החלב, אבל לא חייבים | צילום: דניאל לילה, עוד סיר לשבת, אסנת לסטר, הוצאת מודן

דובוש הונגרי

המצרכים:
לקרם:
200 גרם חמאה, או מרגרינה בטעם חמאה
2 ביצים
150 גרם (2/3 כוס) סוכר
2 כפות קוניאק
2 כפות תמצית רום
4 כפות קקאו, מנופה
1 כף אבקת נס קפה

לטורט:
מרגרינה, לשימון
7 ביצים, מופרדות
175 גרם (11/4 כוסות) קמח, מנופה
210 גרם (1 כוס דחוסה) סוכר

לציפוי:
200 גרם (כ-1 כוס) סוכר
1 כפית חמאה או מרגרינה

אופן ההכנה:

1. להכנת הקרם: מתחילים לפחות שעתיים לפני הכנת העוגה. שמים בקערת המערבל (מיקסר) את כל המרכיבים ומערבלים לקבלת קרם אחיד. שומרים במקרר שעתיים לפחות.

2. להכנת הטורט: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). גוזרים מנייר אפייה 7 עיגולים בקוטר 24 ס"מ ומשמנים אותם במרגרינה.

3. מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב אבל גמיש ולא קשה מדי. מקפלים בהדרגה את הקמח לקצף החלבונים.

4. בנפרד, מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקבלת קציפה בהירה. מקפלים את קצף החלבונים לתוך קציפת החלמונים.

5. מניחים בתבנית התנור עיגול משומן של נייר אפייה, יוצקים למרכזו 1/2 מצקת מתערובת הבצק ומשטחים את התערובת על פני כל העיגול באופן שווה. אופים 12 דקות עד שהטורט זהוב, יפה ועשוי אבל לא יבש ופריך. מכינים כך את כל עלי הטורט. שומרים את עלי הטורט העשויים על גבי נייר אפייה משומן קלות - יש לעלי הבצק נטייה להידבק קלות למשטח עליו הם נחים.

6. להרכבת העוגה: על גבי צלחת הגשה מניחים עלה בצק מצונן (שומרים את העלה היפה ביותר לעלה העליון). מכניסים את הקרם לשק זילוף, מזלפים מהקרם על גבי העלה ומורחים אותו על פני כל העלה. על הקרם מניחים עוד עלה ומורחים באותה צורה מהקרם. ממשיכים כך ומסיימים בעלה הבצק העליון.

7. משמנים 4 סכינים חדות ומכינים אותן על צלחת לצד העוגה.

8. לציפוי: בסיר קטן ממיסים את הסוכר תוך ערבוב לקבלת קרמל זהוב. מוסיפים את החמאה ומערבבים. יוצקים את הקרמל על פני כל העוגה, ומייד חורצים בסכין משומנת את סימני הפרוסות - הקרמל מתקשה די מהר, וכל 2-3 סימנים צריך לשמן שוב את הסכין (כדי לחסוך זמן הכנו מראש את הסכינים המשומנות).

9. שומרים במקרר עד להגשה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: דובוש הונגרי

דובוש הונגרי (צילום: דניאל לילה, עוד סיר לשבת, אסנת לסטר, הוצאת מודן)
דובוש. שכבות שכבות של טורט וקרם | צילום: דניאל לילה, עוד סיר לשבת, אסנת לסטר, הוצאת מודן

פלאן

המצרכים:
1 ליטר חלב
11 כפות גדושות (275 גרם) סוכר
7 ביצים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום נמוך (150 מעלות). שמים בסיר את החלב עם 3 כפות גדושות מהסוכר ומחממים. כשנוצרות בחלב הבועות הראשונות, המסמנות תחילה של רתיחה, מסירים מהאש ומצננים מעט.

2. טורפים בקערה את הביצים עם 2 כפות גדושות מהסוכר, ויוצקים לחלב תוך ערבוב.

3. מפזרים בכלי את שאר הסוכר (6 כפות גדושות) ומנערים קצת את הכלי, כך שהסוכר יתפזר על תחתית הכלי בשכבה אחידה. מחממים את הכלי ולא מערבבים, עד שהסוכר מסביב הופך לחום. מתחילים לערבב וממשיכים לחמם עד שהסוכר הופך לקרמל חום־זהוב (חשוב להיזהר מחימום־יתר ומשריפת הקרמל).

4. אוחזים בכלי בשתי ידיים (כדאי לעטות כפפות) ומטים את הכלי לאט לכל הכיוונים, כך שהקרמל יתפזר ויכסה את התחתית והדפנות של הכלי. מעבירים לכלי את תערובת החלב.

5. מכניסים את הכלי לתוך תבנית גדולה או לכלי חסין חום גדול יותר ומוסיפים מים עד ל-3/4 מגובה כלי הקרמל. אופים כשעה עד שמתייצב. מצננים ושומרים 24 שעות במקרר.

6. להגשה, הופכים את קרם הקרמל על צלחת הגשה גדולה, בעלת דפנות היכולות להכיל גם את הרוטב שנוצר מסביב לקרם הקרמל. מקפידים לתת לכל סועד גם מהקרם וגם מהרוטב.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פלאן

פלאן (צילום: דניאל לילה, עוד סיר לשבת, אסנת לסטר, הוצאת מודן)
פלאן. מצריך רק 3 מצרכים | צילום: דניאל לילה, עוד סיר לשבת, אסנת לסטר, הוצאת מודן

יויו טוניסאי

המרכיבים:
1 ק"ג קמח
400 גרם מרגרינה
1 כוס מים
1 כוס שמן
5 כפות סוכר
גרידה מקליפת לימון אחד
2 שקיות אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל

לציפוי:
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים לבצק ויוצרים בצק רך ונעים לעבודה.

2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל נוח לעבודה, מגלגלים לצורות נקניקים קטנים בעובי 1 ס"מ, חותכים לחתיכות של כ-10 ס"מ, ומחברים את הקצוות ליצירת עוגיות בצורת טבעות.

3. מניחים את העוגיות בתבנית ואופים 6-7 דקות עד שהן מתקשות. העוגיות לא צריכות להזהיב.

4. בסיר קטן מחממים יחד את המים והסוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות לקבלת סירופ.

5. כשהעוגיות מוכנות, טובלים אותן אחת אחת בסירופ הסוכר ומצפים בקוקוס.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: יויו טוניסאי

יויו טוניסאי (צילום: דניאל לילה, עוד סיר לשבת, אסנת לסטר, הוצאת מודן)
עוגיות יויו טוניסאיות. טעם לימוני ונילי | צילום: דניאל לילה, עוד סיר לשבת, אסנת לסטר, הוצאת מודן

>> מיקי שמו מגיש: הקינוחים הכי ישראליים

>> כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד

שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן