קסטה ביתית של שירלי נמש (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
קסטה ביתית. חופשי שווה את ההשקעה | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

בכל קיץ אני מכינה גלידות ביתיות, אבל השנה החלטתי קצת לקחת את זה קצת יותר רחוק ולהכין גם קסטה ביתית. נכון, זו השקעה וגם קצת עבודה, ולא בטוח שזה מתאים לכל אחד, אבל המתכון הבא כל כך טעים ומוצלח, שגם אם תחליטו לאמץ רק חלק ממנו ולהכין אפילו רק את הביסקוויטים, כבר הרווחתם. אז בואו נתחיל:

להכנת הביסקוויטים: בקערת המיקסר מערבלים יחד קמח, סוכר חום, וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מערבבים בקערית נפרדת חלב, דבש ותמצית וניל ויוצקים לקערת המיקסר. מערבלים רק עד שנוצר בצק.

יוצרים מהבצק ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.

קסטה ביתית של שירלי נמש - בצק לביסקוויטים (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
הבצק. יחזור אלינו אחרי הקירור | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

אחרי שהבצק התקרר דיו, מוציאים אותו מהקירור ומרדדים אותו על גבי משטח מקומח קלות. הבצק דביק מאוד, ולכן חשוב לקמח היטב גם את משטח הרידוד וגם את המערוך.

קסטה ביתית של שירלי נמש - בצק לביסקוויטים מקומח (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
שימו לב, הקימוח פה קריטי | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ, בעזרת גלגלת משוננת (אפשר גם בעזרת גלגלת לפיצה או סכין), וחותכים מלבנים שווים בגודל הרצוי לביסקוויטים. אני בחרתי להכין מלבנים גדולים יחסית שיתאימו לקסטה, גודל של 10X5 ס"מ.

קסטה ביתית של שירלי נמש - בצק לביסקוויטים חתוך (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
חותכים את הבצק בגלגלת משוננת, אפשר של פיצה | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

בעזרת החלק הקטום של שיפוד עץ מחוררים כל מלבן, על מנת לשוות לו מראה של ביסקוויט.

מעבירים את המגש ועליו בצק הביסקוויטים למקפיא ל-20-30 דקות, ובינתיים מחממים את התנור.

אופים את הביסקוויטים הישר מהמקפיא למשך כ-15 דקות. מצננים לחלוטין. כבר בשלב הזה מדובר במתכון מוצלח מאוד. הביסקוויטים פשוט מעולים והייתי צריכה להגן עליהם בחירוף נפש על מנת שלא יעלמו לפניי שאהפוך אותם לקסטות.

קסטה ביתית של שירלי נמש - בצק לביסקוויטים מחורר (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
מתחיל לקבל צורה של ביסקוויט! | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

ואיך הופכים אותם לקסטות?

מחלקים את הביסקווטים לזוגות שווים, על מחצית מהזוגות מורחים גאנאש ומאפשרים לו להתקשות (אפשר במקרר או במקפיא).

קסטה ביתית של שירלי נמש - הביסקוויטים אפויים (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
הביסקוויטים האפויים. כיף גם לאכול אותם סתם כך | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

אחרי שהגאנאש התיייצב מניחים עליו קוביות גלידה באותו הגודל של הביסקוויט.

קסטה ביתית של שירלי נמש - הביסקוויטים עם גנאש (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
מורחים גאנאש על חצי מהביסקוויטים | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

רוצים לדעת איך אפשר להכין גלידה ביתית ללא מכונה? הנה המתכון שלי והנה של אביבה. מומלץ להקפיא את הגלידות בתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ, כשהגלידה קפאה לחלוטין ניתן בקלות לחתוך ממנה קוביות התואמות את גודל הביסקוויטים. אפשר כמובן גם להקל על עצמנו ולהשתמש בגלידה קנויה אבל איכותית וטובה (אם אין לכם סבלנות ליצור קוביות גלידה מדויקות, אפשר להניח גם שני כדורי גלידה קטנים, ולשטח אותם קלות).

סוגרים בביסקוויט נוסף, ואוכלים מיד.

קסטה ביתית של שירלי נמש - פתוחה (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
עם הגלידה. ממממממממ | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

המצרכים (10 מנות):
לביסקוויטים:
2.5 כוסות+2 כפות (380 גרם) קמח
1 כוס (200 גרם) סוכר חום כהה
1 כפית סודה לשתייה
3/4 כפית מלח
100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
1/3 כוס (120 גרם) דבש
5 כפות (75 מ"ל) חלב
1 כף תמצית וניל

למילוי:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות
1 מיכל של 1.2 ליטר גלידה קנויה או ביתי

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר מערבלים יחד קמח, סוכר חום וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מערבבים בקערית נפרדת חלב, דבש ותמצית וניל ויוצקים לקערת המיקסר. מערבלים רק עד שנוצר בצק.

2. יוצרים מהבצק ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.

3. אחרי שהבצק התקרר דיו, מוציאים אותו מהקירור ומרדדים אותו על גבי משטח מקומח קלות. הבצק דביק מאוד, ולכן חשוב לקמח היטב גם את משטח הרידוד וגם את המערוך.

4. מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ, בעזרת גלגלת משוננת (אפשר גם בעזרת גלגלת לפיצה או סכין), חותכים מלבנים שווים בגודל הרצוי לביסקוויטים. אני בחרתי להכין מלבנים גדולים יחסית שיתאימו לקסטה, גודל של 10X 5 ס"מ.

5. בעזרת החלק הקטום של שיפוד עץ מחוררים כל מלבן, על מנת לשוות לו מראה של ביסקוויט.

6. מעבירים את המגש ועליו בצק הביסקוויטים למקפיא לכ-20-30 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות.

7. אופים את הביסקוויטים הישר מהמקפיא למשך כ-15 דקות. מצננים לחלוטין. כבר בשלב הזה מדובר במתכון מוצלח מאוד. הביסקוויטים פשוט מעולים והייתי צריכה להגן עליהם בחירוף נפש על מנת שלא יעלמו לפניי שאהפוך אותם לקסטות.

8. מכינים את הגאנאש: בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד. מניחים לדקה אחת ולאחר מכן מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים לטמפ' החדר.

9. מחלקים את הביסקווטים לזוגות שווים, על מחצית מהזוגות מורחים גאנאש ומאפשרים לו להתקשות (אפשר במקרר או במקפיא). אחרי שהגאנאש התיייצב מניחים עליו קוביות גלידה באותו הגודל של הביסקוויט.

10. אחרי שהגאנאש התיייצב מניחים עליו קוביות גלידה באותו הגודל של הביסקוויט. סוגרים בביסקוויט נוסף, ואוכלים מיד.

קסטה ביתית של שירלי נמש - אחרי ביס (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
זהו, מוכן! | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קסטה ביתית

* פורסם לראשונה בבלוג מתוקים שלי

>> והנה משהו קצת יותר קליל: מאפינס פקאן וקינמון