מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.
ענת ואורית הן נכדות למופת. לכבוד יום הולדתה ה-100 של סבתן הן הוציאו לה ספר מתכונים, "סיפור בולגרי", ובו מיטב התוצרת שלה עד כה. אנחנו בחרנו לטעום את המאפים המלוחים. 4 מתכונים
ענת אחירון ואורית חמיאל
"סיפור בולגרי", ידיעות ספרים
פורסם:
בואיקוס-מאכלים ליום כיפור|צילום: istockphoto, none
הקישור הועתק
בואיקוס. הכי בולגרי, הכי פשוט|צילום: istockphoto, none
1. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לקבלת בצק רך. אם הבצק רך מדי - מוסיפים מעט קמח.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
3. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים. מקשטים את כיפתו של כל כדור בקשקבל המגורר (ניתן לערום את הקשקבל על צלחת שטוחה ולטבול בו את כיפת הכדור) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-20 דקות או עד שהבואיקוס מזהיבים.
המרכיבים: לבצק: 1 ק"ג קמח רגיל 200 גרם מרגרינה או חמאה 1 גביע שמנת חמוצה 1 תפוח אדמה – קלוף, מבושל ורך חצי כוס שמן 1 חלבון ביצה להברשה שומשום לפיזור מעל
2. פורשים את עלי הפילו ובעזרת סכין חדה חותכים כל עלה לרצועות מלבניות ברוחב של כ-5 ס"מ. מאחר שעלי הפילו דקים מאוד, ניתן להקל על החיתוך על ידי הנחת מספר עלים זה על זה, ואז לחתוך.
3. על כל רצועה שמים כפית של המלית כ-1 ס"מ מהקצה, ומתחילים לקפל את הרצועה למשולשים – פעם מפגישים קצה ימני עם הקצה השמאלי הנגדי ופעם ההיפך. התוצאה היא כיסן משולש בעל מספר קיפולים (כ-3-4 קיפולים – בהתאם לגודל דף הפילו).
4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הפיליקס כ-2 דקות מכל צד עד שיזהיבו. מתקבלים משולשים פריכים ומתפצפצים בפה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון:פיליקס- משולשי בצק מטוגנים