ראפ סמוסה (צילום: blog.fatfreevegan.com)
ראפ סמוסה של סוזן. לא הייתם עושים לו טובה? | צילום: blog.fatfreevegan.com

טבעוניים הם סוג של הפרעה קולינרית. זה לא רק שהם לא אוכלים בשר, כמו הצמחונים. וזה לא רק שהם לא אוכלים חלב, כמו הרגישים ללקטוז. הם לא אוכלים בשר, ולא אוכלים דגים ולא אוכלים ביצים ולא אוכלים גבינה. ולכן, תמיד קשה לחשוב מה הם בעצם כן אוכלים, האנשים האלו. ומי שינסה לדמיין מה יש שם, על הצלחת שלהם, הרבה פעמים יעלה בדמיונו גרגירים שונים.

סוזן ממיסיסיפי היא טבעונית, כי היא אוהבת חיות. אבל בנוסף לחיות, היא אוהבת גם את הבריאות שלה, ולכן אפשר לכנות אותה טבעונית בריאונית. אפשר היה לחשוב שהיא פשוט לא אוהבת אוכל, אבל סוזן אומרת ש"אוכל בשבילי הוא סוג של חגיגה, והבישול הוא מתנה שאני נותנת למשפחתי ולחבריי. אני רוצה שהטעם שלו יהיה טוב בדיוק כמו הערך התזונתי שלו. ולכן אני כותבת את הבלוג הזה".

בבלוג שלה ריכזה סוזן למעלה מ-1,400 מתכונים לטבעונים בריאונים, המחולקים לפי סוגי מטבחים, סוגי מנות ודרגות הקושי של ההכנה. המתכונים מלווים בתמונות יפהפיות, ובתחתית כל מתכון אפשר למצוא פירוט מלא של הערך התזונתי של המנה. המתכונים עצמם, כפי שאפשר ודאי לנחש מאישיותה של סוזן, מוקפדים מאוד, וסוזן אף טוענת שניסתה את כולם לפני שהעלתה אותם לבלוג, כך שההצלחה, בקרב טבעוניים כמובן, מובטחת.

הבלוג: בלוג טבעוני ללא שומן

בשורה אחת: יחי הסדר הטוב!

קישורים מומלצים:

ראפ סמוסה

קיש אספרגוס ופטריות

עוגת אפרסקים

פאייה צמחונית מקינואה