מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

פרויקט לימונדות: מתכונים עם טוויסט

עזבו אתכם מתוססים למיניהם, שייקים כבדים של פירות או משקאות סמות'י אופנתיים - הלימונדה היא-היא המרענן המושלם לקיץ חם. למשקה הבסיסי לא צריך יותר מלימונים, סוכר ומים, אבל אנחנו ליקטנו עבורכם כמה מתכונים עם טאץ' מיוחד

פורסם:
הקישור הועתק

לימונדה משודרגת
פירות יער בלימונדה. נסו ותיהנו|צילום: istockphoto, istockphoto
לימונדה עם פירות יער ויוגורט קפוא

אושי ויטריאול, מסעדת השוקה

חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
מיץ מ-3 לימונים טריים
גרידה מלימון אחד
1/2 כוס מי סוכר
1 כוס מים
2 כוסות קרח
1 כוס פירות יער קפואים

ליוגורט הקפוא:
1 כוס יוגורט
2 כפות סוכר
2 כפות שמנת מתוקה

הכנה:
1. הכנת הלימונדה: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר.
2. הכנת היוגורט: מערבבים את כל החומרים ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
3. מערבבים שנית, מחזירים להקפאה ולאחר כרבע שעה מערבבים שוב.
4. מחזירים למקפיא לשעתיים לפחות.

הגשה:מוזגים את הלימונדה לכוסות ובכל כוס שמים 3 כדורי יוגורט.
אופציה אלכוהולית:ניתן לוותר על היוגורט הקפוא ולהוסיף ללימונדה קמפרי.

לימונדה עם לואיזה ואננס טרי

אושי ויטריאול, מסעדת השוקה

חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
מיץ מ-3 לימונים טריים + גרידה מלימון אחד
1/2 כוס מי סוכר
1 כוס מים
2 כוסות קרח
1 כוס קוביות אננס טרי
ענף לואיזה טרייה (אם אין טרייה, משרים יבשה בחצי כוס מים רותחים ומסננים)

הכנה:טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ומגישים.
אופציה אלכוהולית:תוספת עראק.

לימונדה
הכי מרעננת. לימונדה|צילום: istockphoto, istockphoto

לימונדה עם ענבים ונענע

ליבי מיכאל, ברמנית מסעדת פרידה קאלו

חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
1/2 ליטר לימונדה מוכנה
6 גבעולי נענע
אשכול ענבים ירוקים קטן
קרח כתוש

הכנה:חוצים את הענבים, מניחים בקנקן יחד עם גבעולי הנענע והמון קרח כתוש ומוזגים את הלימונדה.
אופציה אלכוהולית:מוסיפים לקנקן 100 מ"ל מידורי ו-120 מ"ל אבסולוט אגס.

לימונדה ורודה
יש גם לימונדות ורודות|צילום: istockphoto, istockphoto

לימונדה עם מלפפון ואגסים

ליבי מיכאל, ברמנית מסעדת פרידה קאלו

חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
500 מ"ל לימונדה
40 מ"ל מונין מנטה
1 מלפפון פרוס דק
5 עלי בזיליקום
1 אגס פרוס
קרח כתוש

הכנה:מערבבים את כל החומרים יחד בקנקן. מומלץ להגיש בכוס יין עם המון קרח.
אופציה אלכוהולית:מוסיפים לקנקן 120 מ"ל ג'ין הנדריקס.

לימונדה פסיפלורה ונענע

ליבי מיכאל, ברמנית מסעדת פרידה קאלו

חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
500 מ"ל לימונדה
6 גבעולי נענע
40 מ"ל מונין פסיפלורה
קרח כתוש

הכנה:מערבבים את כל החומרים יחד בקנקן. מומלץ להגיש בכוס מרטיני צוננת ולעטר בעלי נענע.
אופציה אלכוהולית:מוסיפים לקנקן 120 מ"ל עראק או אוזו.

2 פסיפלורות שלמות ועוד 3 חצויות עם עלים משיח הפסיפ
הולכת מעולה עם נענע ולימון. פסיפלורה|צילום: istockphoto
פרסומת

לימונדת גרניום

שף ניר צוק

חומרים:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
5 עלי גרניום טריים
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי

הכנה:
1. מכינים סירופ: מביאים לרתיחה כוס סוכר עם כוס מים.
2. מוסיפים 5 עלי גרניום טריים, מרתיחים 3 דקות נוספות, מוציאים את העלים ומקררים.
3. מוסיפים לסירופ כוס מיץ לימון סחוט טרי ומוהלים במים לפי הטעם.