מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.
עזבו אתכם מתוססים למיניהם, שייקים כבדים של פירות או משקאות סמות'י אופנתיים - הלימונדה היא-היא המרענן המושלם לקיץ חם. למשקה הבסיסי לא צריך יותר מלימונים, סוכר ומים, אבל אנחנו ליקטנו עבורכם כמה מתכונים עם טאץ' מיוחד
הכנה: 1. הכנת הלימונדה: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר. 2. הכנת היוגורט: מערבבים את כל החומרים ומכניסים למקפיא לחצי שעה. 3. מערבבים שנית, מחזירים להקפאה ולאחר כרבע שעה מערבבים שוב. 4. מחזירים למקפיא לשעתיים לפחות.
הגשה:מוזגים את הלימונדה לכוסות ובכל כוס שמים 3 כדורי יוגורט. אופציה אלכוהולית:ניתן לוותר על היוגורט הקפוא ולהוסיף ללימונדה קמפרי.
חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות): מיץ מ-3 לימונים טריים + גרידה מלימון אחד 1/2 כוס מי סוכר 1 כוס מים 2 כוסות קרח 1 כוס קוביות אננס טרי ענף לואיזה טרייה (אם אין טרייה, משרים יבשה בחצי כוס מים רותחים ומסננים)
הכנה:טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ומגישים. אופציה אלכוהולית:תוספת עראק.
הולכת מעולה עם נענע ולימון. פסיפלורה|צילום: istockphoto
פרסומת
לימונדת גרניום
שף ניר צוק
חומרים: 1 כוס סוכר 1 כוס מים 5 עלי גרניום טריים 1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
הכנה: 1. מכינים סירופ: מביאים לרתיחה כוס סוכר עם כוס מים. 2. מוסיפים 5 עלי גרניום טריים, מרתיחים 3 דקות נוספות, מוציאים את העלים ומקררים. 3. מוסיפים לסירופ כוס מיץ לימון סחוט טרי ומוהלים במים לפי הטעם.