הנה הסתיימה לה תערוכת ישראפוד השנתית, המשמשת מקום מפגש ליצרנים, יבואנים וקניינים מתחום האוכל, ובכלל לכל מי שמתעניין בחידושים האחרונים בתחום – מוצרים וכלים כאחד. סוג של חלום רטוב לכל חובב אוכל. אז למה לא סיפרנו לכם על זה קודם? מהסיבה הפשוטה שאף אחד מהדוכנים לא מציע פריטים למכירה ליחידים, ולמבקרים שאינם מתחום ההסעדה עולה הכניסה 100 שקלים – וככה יוצא שלאדם הרגיל אין ממש מה לחפש שם.
העיתונות, לעומת זאת, זוכה בהזמנה, בדיוק כדי שתוכל לספק לכם הצצה לחלק מהמוצרים החדשים שישמחו לנו את הקיבה בשנה הקרובה. אנחנו דגנו בשבילכם את המיטב, אתם – הכינו מטבחכם וכיסיכם:

אין תמונה
פפדיו- דרום אפריקאיים לוהטים

פלפלוני פפדיו (PEPPADEW)
פלפלונים אדומים, קטנים, מתקתקים ופיקנטיים, המגיעים אלינו בשתי צורות: בשלמותם (בצנצנות), וגם בגרסת הרוטב (סוג של טבסקו, רק מעודן בהרבה ועל טהרת החומרים הטבעיים).
למי תודה: החברה הדרום-אפריקאית פפדיו.
איפה קונים: ספייסס, לגעת באוכל, דלישס ובמעדניות נבחרות.

דה צ'קו פרימיום
סדרת מוצרי פסטה איכותיים שהכנתם היא במידה רבה ידנית, ולא מכאנית כמקובל. הפרימיום נבדלת מפסטות אחרות גם בתהליך ייבוש איטי וארוך, הנעשה בטמפרטורה נמוכה יחסית – מה שאמור להשפיע על המרקם והנימוחות שלה. כל היחס האישי הזה מבטיח פסטה שטעמה מזכיר מאוד את זה של פסטה ביתית משובחת.
למי תודה: החברה האיטלקית האיכותית דה צ'קו (De Cecco).
איפה קונים: ברשת ספייסס, לגעת באוכל, סוודיאן (חיפה) ומעדניות איוו (ירושלים).

הקו האורגני של דה צ'קו
ליין של פסטות המיוצרות מחומרים אורגניים בלבד (אפילו המים אינם מי ברז רגילים אלא מים המגיעים ממעיין הסמוך למפעל).
למי תודה: שוב, דה צ'קו.
איפה קונים: ברשת ספייסס, לגעת באוכל, סוודיאן (חיפה) ומעדניות איוו (ירושלים), וגם ברשת טבע מרקט.

קרפצ'יו כמהין
צנצנות המכילות פרוסות דקיקות ורחבות במיוחד של פטריות הפלא התת קרקעיות. צנצנת המכילה כמות לא מבוטלת מהן תעלה אומנם כמה מאות שקלים, אבל את המכורים זוטות שכאלו בוודאי לא יעסיקו.
למי תודה: החברה האיטלקית ביופור (Beaufor)
איפה קונים: ספייסס, לגעת באוכל, דלישס ומעדניות נבחרות.

אין תמונה
פיווטי לפסטה איטלקית באמת

קמחים ייעודיים
אם עד עכשיו מי מאיתנו שנזקק לקמח ספציפי עמד בפני אפשריות דלות למדי – הרי עכשיו מתרחב המעגל. לארץ מגיעים שלושה מבין סוגי הקמח הרבים שמייצרת מטחנת פיווטי האיטלקית: קמח לפיצה, קמח לפסטה וקמח ללחם. כל מי שרגיל להתלונן על כך שלא ניתן לשחזר בארץ את הבצק המופלא של הפיצות האיטלקיות – מוזמן לבדוק שוב את טענתו
למי תודה: חברת פיווטי האיטלקית  (Pavetti), ספקית הקמח של ברילה, פררו, ענקיות מזון אחרות וגם מאפיות קטנות בכל רחבי איטליה.
איפה קונים: ברשת ספייסס, לגעת באוכל, סוודיאן (חיפה) ומעדניות איוו (ירושלים).

תחתיות לפאי וטארטלטים
תחתיות מוכנות, יפות וטעימות, שמגיעות במגוון גדלים. יפנו לכם זמן להשקיע כמו שצריך בחלק העליון של הטארט.
למי תודה: קונדיטוריית רות מכרמיאל.
איפה קונים: התחתיות משווקות בדרך כלל לקונדיטוריות מקצועיות. אתם תוכלו להשיג אותן בקונדיטוריה עצמה ובחנות פלא שף (תובל 11, מתחם הבורסה, רמת גן).

אין תמונה
כוכבות התערוכה- ריבות היין של תישבי

ריבות יין
פיתוח ייחודי וטעים להפליא. הפיכתו של יין לריבה אינה עניין פשוט, ובתשבי הצליחו לעשות זאת בלי להשתמש בכימיקלים או בתוספים לא טבעיים. הריבות נעשות מיינות גנריים (כלומר יינות העשויים מזן אחד של ענבים) כמו מוסקט, מרלו, קברנה ועוד. הן מכילות 5 אחוז אלכוהול, טעמן מעולה, והן יכולות בקלות ובכיף להעשיר תבשילי בשר, להרים קינוחים מפוארים ויד הדמיון עוד נטויה.
למי תודה: יקבי תשבי.
איפה קונים: מבחר המשקאות, Wine Depot ספייסס (תל אביב) משקאות רוקח (גבעתיים) קפאין (חיפה(, מעדניית באשר (ירושלים) קפה יפו (יפו) רשת קונדיטוריות בן עמי, רשת טיב טעם.

גרנולה נטולת סוכר
אחרי כל ההוללות הקולינרית, צריך לדאוג קצת גם לבריאות. גרנולה נטולת סוכר, שהמתיקות שלה מגיעה מדבש ואבקת חרובים- תעשה את העבודה. הגרנולה אינה קלויה ומכילה קוואקר, סובין, גרעיני חמנייה ודלעת, עולש, שקדים, תפוחי עץ, פסליום (עיבוד של זרע צמח הפלנטאגו) ואגוזי ברזיל.
למי תודה: חברת אפקטבעי
איפה קונים: רשתות השיווק שופרסל, מגה, חצי חינם ועוד

סירים ומחבתות מטיטניום
אמנם הם לא בדיוק עולים חדשים ואפשר כבר זמן מה למצוא פה ושם כלי טיטניום בארץ, אבל שווה להזכיר אותם שוב, במיוחד לאור העובדה שעם בוא שנת 2009 ייכנס לתוקפו החוק האוסר על שיווק מוצרי טפלון בארה"ב, מטעמי סכנה לבריאות.
החלופה ההגיונית ביותר לחומר הפלא שכלום לא נדבר אליו היא הטיטניום. הוא אמנם יקר יותר, ולא במעט, אבל ככל הידוע עד כה הוא בטוח לגמרי לשימוש. המחבתות והסירים של חברת וול עשויים מטיטניום בעל יכולת ספיגת חום, פיזור ושימור אחיד. הכלים קלי משקל ולכולם ידיות עמידות לחום, כך שניתן להכניסם לתנור.
למי תודה: חברת וול (WOLL) הגרמנית.
איפה קונים: חנויות מתמחות כמו ספייסס, דומו וסו שף החיפאית (שגם מייבאת אותם לארץ).