לחמניות בשר (צילום: לירון אלמוג, מנת היום, הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם LunchBox)
לחמניות בשר. ארוחה קומפקטית ויפה להפליא | צילום: לירון אלמוג, מנת היום, הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם LunchBox
לחמניות בשר

מה צריכים (20 מנות):
לבצק:
1/2 ק"ג קמח
10 גרם שמרים יבשים
300 מ"ל מים פושרים (ניתן למדוד בבקבוק של תינוק)
2 כפיות מלח
1/4 כוס שמן זית

למילוי:
300 גרם בשר טחון
 כפות שמן זית
1/2 כרישה פרוסה דק
2 שיני שום קצוצות
3 כפות ממרח עגבניות מיובשות מוכן
10 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
1 ביצה
2 כפות אורגנו קצוץ
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לזיגוג:
1 ביצה טרופה
לקישוט:
חופן צנוברים

אין תמונה
מנת היום. כל המתכונים על כרטיסיות!

מה עושים:

1. מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים במים. מוסיפים את הקמח, המלח ושמן הזית. לשים עד לקבלת בצק רך. מכסים במגבת ומניחים לתפוח במקום חמים במשך 40 דקות.

2. מכינים את המילוי: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומזהיבים בו את הכרישה. מוסיפים את השום ואת הבשר הטחון ומבשלים במשך כ־7 דקות עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו. מסירים מעל האש ומצננים מעט.

3. מוסיפים את ממרח העגבניות, עגבניות השרי, הביצה והאורגנו. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים היטב.

4. מחלקים את הבצק ל־20 כדורים בגודל כדור פינג פונג. מרדדים כל אחד מהם בעזרת מערוך לעיגול בקוטר כ־6 ס"מ.

5. בעזרת כפית מניחים מן המילוי במרכזו של כל עיגול. מרימים את קצות הבצק וסוגרים בצביטה מעל למילוי ליצירת מין שקית. הופכים את הכדור שנוצר כך שהפתח כלפי מטה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים את הלחמניות במשך כחצי שעה.

6. מברישים את הכדורים בביצה טרופה, מקשטים בצנוברים ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ־15 דקות.

>> מזכיר לנו את הלחם הממולא של אלקנה

אמפנדס

מה צריכים (20 מנות):
20 עיגולי בצק מוכן לאמפנדס (ניתן להשיג ברשתות השיווק)
1/4 ק"ג בשר טחון
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
12 זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לזיגוג: 1 ביצה טרופה

מה עושים:

1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומזהיבים את הבצל הקצוץ.

2. מוסיפים את השום ואת הבשר הטחון. מבשלים במשך כ־7 דקות עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו. מסירים מעל האש. מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הזיתים. מתבלים באבקת שום, בפפריקה, במלח ובפלפל שחור.

3. מעבירים למעבד מזון. טוחנים קצרות ליצירת תערובת אחידה.

4. מסדרים את עיגולי הבצק המוכן על משטח עבודה. מניחים במרכזו של כל אחד מהם כפית גדושה מן התערובת. מקפלים כל עיגול לחצי מעל המילוי. מהדקים היטב במזלג ליצירת סהרון. מברישים בביצה טרופה.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־10 דקות.

אמפנדס (צילום: לירון אלמוג, מנת היום, הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם LunchBox)
אמפנדס. את הבצק קונים מוכן | צילום: לירון אלמוג, מנת היום, הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם LunchBox

פאי בשר וחצילים

מה צריכים:
תבנית בקוטר 26 ס"מ
1/2 חבילת בצק עלים מוכן

למילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 חציל גדול
1/2 כוס שמיר קצוץ
2 ביצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לזיגוג: 1 ביצה טרופה
לקישוט: 2 כפות שומשום

מה עושים:

1. מכינים את המילוי: מחממים במחבת רחבה את שמן הזית ומזהיבים את הבצל הקצוץ. מוסיפים את השום ואת הבשר הטחון ומבשלים במשך כ־7 דקות עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו.

2. קולים את החציל השלם בקליפתו בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות במשך כחצי שעה או עד שהוא מתרכך.

3. מוציאים את החציל מהתנור ומניחים על משטח עבודה. חוצים אותו לאורכו ובעזרת כף מרוקנים את תוכנו על גבי קרש חיתוך. קוצצים את בשר החציל הקלוי ומוסיפים לתערובת הבשר.

4. מוסיפים לתערובת את השמיר ואת הביצים ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מערבבים ומצננים.

5. מרכיבים את הפאי: מרדדים את הבצק בתבנית, ושומרים בצד חתיכת בצק שתספיק לכיסוי המאפה. יוצקים מעל את מילוי הבשר. מרדדים לעיגול את חתיכת הבצק לכיסוי. קורצים במרכזה עיגול קטן ומכסים את פני הפאי.

6. מברישים את כיסוי הבצק בביצה טרופה. מפזרים מעל שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במשך כ־20 דקות. אם נקווים נוזלים בעיגול הפתוח מספיגים אותם בעזרת נייר סופג.

>> מזכיר לנו את עוגת הבשר של אינה

פאי בשר וחצילים (צילום: לירון אלמוג, מנת היום, הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם LunchBox)
פאי בשר וחצילים. יפיוף אמיתי, וטעים בהתאם | צילום: לירון אלמוג, מנת היום, הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם LunchBox

מוסקה

מה צריכים (8 מנות):
2 חצילים פרוסים ל־24 פרוסות עגולות
8 עגבניות פרוסות ל־24 פרוסות עגולות
1 כוס שמן זית
מלח ים גס לפי הטעם
אורגנו יבש לפי הטעם

למילוי:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1/2 ק"ג בשר טחון
1 כוס גדושה עגבניות קלופות ומרוסקות
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקישוט:
1/2 כוס פירורי לחם
2 שיני שום
חופן פטרוזיליה

מוסקה (צילום: לירון אלמוג, מנת היום, הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם LunchBox)
תראו כמה מוסקה יכולה להיות חגיגית | צילום: לירון אלמוג, מנת היום, הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם LunchBox

מה עושים:

1. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים בה את החצילים. יוצקים מעל 1/2 כוס שמן זית, זורים מלח לפי הטעם וצולים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־20 דקות עד שפרוסות החצילים משחימות.

2. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים בה את העגבניות. יוצקים מעל 1/2 כוס שמן זית, זורים מלח ואורגנו יבש לפי הטעם וצולים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־15 דקות עד שפרוסות העגבנייה מתרככות.

3. מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת רחבה ומזהיבים בו את הבצל. מוסיפים שום ובשר טחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.

4. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומבשלים במשך כ־10 דקות על אש נמוכה מאוד. מסירים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

5. מכינים את הקישוט: טוחנים במעבד מזון את המרכיבים ליצירת פירורים ירוקים.

6. מרכיבים את המנה: בטבעות אפייה (רינגים) או בתבנית פיירקס גדולה מסדרים שכבה של פרוסות חציל ועליה שכבה מפרוסות העגבנייה. ממלאים בתערובת הבשר עד חצי מגובה התבנית.

7. מסדרים שכבה נוספת של פרוסות חציל ועליה פרוסות עגבנייה. ממלאים בתערובת הבשר עד מלוא גובה התבנית. מכסים בשכבת פרוסות עגבנייה ועליה פרוסות חציל.

8. זורים מעל מפירורי הלחם הירוקים ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־10 דקות עד שמזהיב.

>> מזכיר לנו את המוסקה של סמדי בומבה

>> הנה עוד כמה מתכונים שווים עם בשר טחון