חדשות
פלילים
סלבס
אוכל
מגזין
+12
תכניות קשת
הכוכב הבא
אתר התכנית
לפרקים המלאים
ארץ נהדרת
אתר התכנית
לפרקים המלאים
המירוץ למיליון
אתר התכנית
לפרקים המלאים
מאסטר שף
אתר התכנית
לפרקים המלאים
חדשות הבוקר עם ניב רסקין
אתר התכנית
לפרקים המלאים
עובדה
אתר התכנית
לפרקים המלאים
ערב טוב עם גיא פינס
אתר התכנית
לפרקים המלאים
חשיפה
אתר התכנית
לפרקים המלאים
חתונה ממבט ראשון
אתר התכנית
לפרקים המלאים
המטבח המנצח VIP
אתר התכנית
לפרקים המלאים
נינג'ה ישראל 2023
אתר התכנית
לפרקים המלאים
הקומה ה-12
אתר התכנית
לפרקים המלאים
אתרי התכניות
פרקים מלאים
לוח השידורים
הרשמה לתכניות
שיתופי פעולה
בדרך לתואר
דרושים IL
כולנו אחלה
כולנו אחלה
לצאת מהאוטומט
לצאת מהאוטומט
מגזין XTRA
מצדיעים למילואים
מצדיעים למילואים
מצמיחים עסקים
מצמיחים עסקים
נבחרת המעודדים
נבחרת המעודדים
נדל"ן מדיה
נדל"ן מדיה
עור בריא זה עור יפה
תיק הזהב
tvbee
צבא וביטחון
בריאות
HIX
טלוויזיה ותרבות
תקשורת ושיווק
מוזיקה
mako היטליסט
כניסת שבת
כסף
הורים
עיצוב הבית
Fashion Forward
דיגיטל
חופש
משפט
הורוסקופ
9 חודשים
אוטו
גאווה
makoZ
מפת אתר
שירונט
מה קורה בקשת
בואו לעבוד איתנו
הניוזלטרים שלנו
פרסמו אצלנו
מבזקים
פרויקטים מיוחדים
easy
עוד
חדשות
פלילים
סלבס
אוכל
מגזין
+12
תכניות קשת
שיתופי פעולה
tvbee
צבא וביטחון
בריאות
HIX
טלוויזיה ותרבות
תקשורת ושיווק
מוזיקה
mako היטליסט
כניסת שבת
כסף
הורים
עיצוב הבית
Fashion Forward
דיגיטל
חופש
משפט
הורוסקופ
9 חודשים
אוטו
גאווה
makoZ
מפת אתר
שירונט
מה קורה בקשת
בואו לעבוד איתנו
הניוזלטרים שלנו
פרסמו אצלנו
מבזקים
פרויקטים מיוחדים
easy
המומלצים
אוכל
אוכל
מונחון
כל המתכונים
עד 10 דקות
מתכונים לשבת
מתכונים בריאים
קרן אגם
המתכונאים שלנו
עדיקוש
מתכונים לסוכות
כללי
קטגוריות
ראשי
שמרים
בלועזית: Yeast פטרייה מיקרוסקופית שמתרבה במהירות בתנאים המתאימים, וגורמת להתפחת התערובת, ולכן מהווה רכיב הכרחי לאפיית לחמים ולבישול בירה. כאשר מערבבים את הפטרייה עם מים חמים, עם סוכר ועם קמח, הפטרייה מייצרת פחמן דו חמצני, שגורם לבצק לתפוח. השמרים משווקים בשני סוגים: שמרים טריים, שאורך החיים שלהם קצר והם דורשים קירור; ושמרים יבשים, שאורך החיים שלהם ארוך והם אינם דורשים קירור. את השמרים יש לאחסן בקפידה על פי ההוראות, משום שהם אינם עושים את פעולתם אם הם מתקלקלים. כדי לבדוק אם השמרים טריים, יש להוסיף מעט שמרים לכוס מים חמים עם קורט סוכר, ולהשאיר במקום חמים למשך 5 עד 10 דקות. אם התערובת מתחילה להעלות קצף ולהתנפח, סימן שהשמרים עדיין ראויים לשימוש.