אביב משה יוצא מנקודת ההנחה שסנדוויץ' הוא לא רק שתי פרוסות לחם עם מילוי פשוט, אלא עולם שלם ומורכב של טעמים ומרקמים. הנה טעימה של שלושה מתכונים מתוך הספר, שיהפכו את המטבח שלכם לסנדוויצ'יה עילית.

סנדוויץ' ארוחת בוקר של בורקס גבינה, סלמון מעושן, ביצה מקושקשת וירקות שוק

אביב משה סנדוויץ ארוחת בוקר
סנדוויץ בורקס. שדרוג מוצלח | צילום: דן לב, ספר הסנדוויצ'ים של אביב משה, הוצאות קוראים

מרכיבים לביצה המקושקשת:
2 ביצים
2 כפות שמנת מתוקה
מלח
קוביות חמאה

מרכיבים לסנדוויץ':
בורקס גדול
30 גרם סלמון מעושן באיכות גבוהה
1 עגבנייה טרייה פרוסה
1 מלפפון ירוק טרי פרוס
כמה עלי חסה אייסברג שטופים וטריים
1 מלפפון כבוש בחומץ פרוס
1 פלפל שיפקה קצוץ

אופן ההכנה:

1. מערבבים את השמנת עם 2 ביצים וממליחים.

2. ממיסים חמאה במחבת על אש בינונית ומערבבים עד לקבלת ביצה מקושקשת רכה ועדינה (חשוב מאוד שהאש לא תהיה גבוהה).

להרכבת הסנדוויץ':

1. פותחים את הבורקס בזהירות לאורכו, מכניסים את הביצה המקושקשת, ומסדרים מעליה פרוסות של סלמון מעושן.

2. מסדרים את שאר הירקות, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

אביב משה סנדוויץ קרואוסון וברזאולה
לא פוסלים גם מאפה בוקר כבסיס לסנדוויץ' | צילום: דן לב, ספר הסנדוויצ'ים של אביב משה, הוצאות קוראים

סנדוויץ' קרואסון עם ריבת שום ועגבניות שרי ובריזאולה

מרכיבים לריבת השום והשרי:
1 ק"ג עגבניות שרי
200 גרם שיני שום קלופות
800 גרם סוכר
2 כוסות מים
2 כוכבי אניס
1 מקל וניל חצוי

להרכבת הסנדוויץ':
4 קרואסונים
100 גרם נקניק ברזאולה פרוס
צרור עלי רוקט

אופן הכנת הריבה:

1. מכניסים את כל רכיבי הריבה לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהיא מגיעה לסמיכות הרצויה.

אופן ההרכבה:

1. פותחים את הקרואסון לשניים ומורחים מהריבה.

2. מסדרים מעל פרוסות של ברזאולה ומעל עלי רוקט.

אביב משה סנדוויץ בייגל טוסט
הכי טעים כשמכינים לבד את הבייגל | צילום: דן לב, ספר הסנדוויצ'ים של אביב משה, הוצאות קוראים

בייגל טוסט ירושלמי עם זעתר, גבינה מותכת, פלפל חריף וביצה חומה

המרכיבים לבייגלה:
חצי ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
חצי כף מלח
3 כפות שמן קנולה
1 וחצי כוסות מים פושרים

לציפוי הבייגלה:
1 ביצה להברשה
1 כוס שומשום

לביצים החומות:
קליפות בצל מ-4 בצלים
2 שקיות תה
5 ביצים
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

המרכיבים לשאר הסנדוויץ':
2 חבילות (משולשים) גבינה מותכת
3 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים דק
חצי כוס זעתר

אופן הכנת הבייגלה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים כ-10 דקות.

2. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ויוצרים מכל אחד בייגלה בצורת אלפיסה צרה וארוכה.

3. מורחים מעל הבצק ביצה ומפזרים שומשום. מניחים להתפחה של כ-30 דקות.

4. אופים את הבייגלה 20 דקות ב-180 מעלות.

אופן הכנת הביצים:

1. מסדרים את קליפת הבצל בתחתית של סיר ומניחים מעל את הביצים. מוסיפים את המלח, פלפל ושקיות התה.

2. מכסים במים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.

אופן ההרכבה:

1. חוצים כל בייגלה ל-2 ומורחים מהגבינה המותכת.

2. פורסים את הביצים לפרוסות דקות ומפזרים מעל הגבינה.

3. מפזרים מעל הכל זעתר טחון ופלפל ירוק חריף.

>> רוצים עוד? מה כריך בשר של אלופים ברבע שעה?
>> שלחו תמונות של מנות שהכנתם ואולי נטיס אתכם ללונדון כדי לפגוש את גורדון רמזי