מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

בחצי שעה: פסטה עם רצועות בקר, בטטה ואפונה

גורמה אמיתי בפחות מ-60 שקלים: המנה המשפחתית שהפכה לכוכבת קבועה על שולחננו

פורסם:
הקישור הועתק

הפסטה הזאת נולדה מתוך רצון לשלב בין שני מצרכים מאוד אהובים על משפחתי היקרה: בשר ופסטה. כמו בכל בית ארגנטינאי טוב, גם אצלנו נהוג להכין שניצלים מבשר בקר (שייטל). ערב אחד הכנו כמות לא מבוטלת של שניצלים, ובכל זאת נשאר לנו במקרר בשר. היין הלבן כבר היה פתוח ואמרנו לעצמנו - למה שלא נכין מזה רוטב לפסטה? הקפצנו, ערבבנו, ולבסוף יצאה מנה מעולה, שעושה חם ונעים בבטן.

פסטה עם בשר לפני
פסטה עם רצועות בקר, בטטה ואפונה - לפני. חצי שעה והם בבטן שלכם (סטיילינג: שרה זיידמן)|צילום: אסף רונן
פסטה עם בשר אחרי
פסטה עם רצועות בקר, בטטה ואפונה - אחרי. שווה ומהיר (סטיילינג: שרה זיידמן)|צילום: אסף רונן

פסטה פפרדלה עם רצועות בקר, בטטה ואפונה

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 25 דקות
עלות: כ-58 שקלים

המרכיבים:
שמן זית
1בטטהגדולה חתוכה לקוביות
5 שיני שום קצוצות
500 גרם אפונה ירוקה (מקופסא או קפואה)
3/4 כוס יין לבן (אפשר גם אדום)
1 כף תימין קצוץ
מלח ופלפל שחור
300 גר'שייטלחתוך לרצועות
חבילתפסטהפפרדלה
אופציה: 1 כף פפריקה מעושנת

אופן ההכנה:

1. מכינים בסיר עם מים רותחים מומלחים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. מטגנים את הבטטות כ-5-7 דקות. מוסיפים את השום, ולאחר חצי דקה מוסיפים את האפונה ומערבבים.

3. יוצקים את היין והתבלינים, ומערבבים.

4. במחבת נפרדת צורבים את נתחי הבשר קלות, רק עד שהם נאטמים מכל הכיוונים. הזהרו לא לייבש מדי את הבשר, מאחר והוא עובר הקפצה נוספת. מוסיפים את הנתחים המוכנים למחבת עם הבטטות והאפונה.

5. מבשלים ביחד כ-10-15 דקות, מערבבים עם הפסטה ומגישים חם.

מתכון:דנה אלמוסני
צילומים:אסף רונן- צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג ויצירת הכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"